ICS opzeggen is zo gepiept met 123Opzeggen.nl

International Card Services is dè marktleider op het gebied van creditcards, of kredietkaarten. Een creditcard is kortgezegd een kaart die gebruikt om betalingen te doen die je later pas hoeft te betalen. Het geld gaat dus niet rechtstreeks van je betaalrekening af. In feite ga je een persoonlijke lening aan en moet je die de volgende maand weer terugbetalen. Sinds 1957 is het mogelijk om met een dergelijke creditcard te betalen in Nederland. Een langere tijd werden de creditcards alleen gebruikt door reizigers en zakenlieden, maar dat is al lang niet meer het geval. Wereldwijd zijn er inmiddels meer dan 2 miljard kaarten in omloop.

Waarom een creditcard?

Een creditcard wordt vaak aangeschaft om betalen in het buitenland makkelijker te maken. In veel landen is het namelijk heel normaal om met een creditcard te betalen. Er wordt soms heel gek opgekeken als je met je reguliere pinpas aan komt zetten. Soms is het zelfs noodzakelijk om een dergelijke kaart te hebben. Voor het boeken van een hotel of het huren van een auto kan het de enige mogelijkheid zijn. Vroeger kon je betalen door je kaart te laten zien en je handtekening te zetten. Tegenwoordig wordt dat niet meer als een veilige betaalmethode gezien en is de pincode ingevoerd voor fysieke winkels. Voor webwinkels staat er een speciale code op de kaart. Die geldt als een soort online pincode.

Creditcards worden vaak gebruikt als alternatief voor een persoonlijke lening. De creditcardschulden in Nederland stegen tussen 1998 en 2010 van 200 miljoen euro naar 1,4 miljard euro. Over dit verschuldigde geld moet vaak een hoge rente betaald worden en vaak worden de schulden ook gestapeld. De problematiek in Nederland wordt steeds heftiger.

Creditcardfraude

Daarbij is de creditcard ook niet de veiligste manier van betalen. Er worden regelmatig creditcard gegevens gebruikt en een kwaadwillende kan dan betalingen doen, waarvan de consument de rekening krijgt. Gelukkig is er wel een chargeback optie bij de creditcardmaatschappijen. Als er een onrechtmatige betaling gedaan wordt, kun je de betaling terug laten boeken. Diefstal van creditcard gegevens gaat op de volgende wijzen:

  • Skimmen
  • Virus op je computer
  • Phishingmails
  • Hackers
  • Kopieën gemaakt door een derde (wees dus altijd voorzichtig als je ‘m uit handen geeft)

Veruit de meeste creditcards worden uitgegeven door International Card Services (ICS) en American Express. ICS geeft de Mastercard en Visa Card uit en veruit de meeste mensen in Nederland bezitten zo’n kaart. Naast die gangbare kaarten, heeft ICS ook deals met bedrijven. Zo bestaat er de Bijenkorf kaart. Met die kaart kun je punten sparen als je betalingen doet bij de Bijenkorf. Met dat puntentegoed kun je shoptegoed krijgen. Als je graag van zo’n kaart af wil, dan is dat nog niet zo makkelijk. Gelukkig helpt 123Opzeggen.nl je bij het opzeggen van je creditcard. Met onze handige opzeg- en verzendservice kost opzeggen jou (bijna) geen moeite meer!

ICS opzeggen

Heb je een creditcard in je bezit, maar merk je dat je 'm te weinig gebruikt? Je kunt je creditcard opzeggen door gebruik te maken van een van de opzegbrieven van 123opzeggen. Kies een van de bovenstaande creditcards en vul de gegevens die bij de creditcard horen in. Er wordt dan automatisch een opzegbrief voor je gemaakt, die je zelf helemaal gratis kunt downloaden en versturen naar ICS. Natuurlijk kun je er ook voor kiezen om dit aan 123opzeggen over te laten. In dat geval kun je compleet zorgeloos opzeggen vanachter je computer en zorgt 123opzeggen ervoor dat de opzegbrief bij de juiste persoon terechtkomt.