Wat is een stilzwijgende verlenging

Stilzwijgende verlenging

Een stilzwijgende verlenging is een bepaling waarbij een contract of een abonnement automatisch wordt verlengd na het verstrijken van een bepaalde periode. Deze periode wordt ook wel de looptijd van een abonnement of lidmaatschap genoemd. Het abonnement loopt dan door totdat één van de partijen het contract opzegt. Dit gebeurt vaak bij abonnementen, lidmaatschappen en verzekeringen.

Wanneer wordt een contract stilzwijgend verlengd?

Bij een stilzwijgende verlenging wordt een abonnement op een tijdschrift of een lidmaatschap bij een sportschool automatisch verlengd tenzij de consument opzegt. Bij een stilzwijgende verlening kun je een contract vaak maandelijks opzeggen. De consument moet dan een opzegtermijn in acht nemen van één maand.

Algemene Voorwaarden

Het is belangrijk om op de hoogte te zijn van de bepalingen in de Algemene Voorwaarden voordat je een abonnement, lidmaatschap of verzekering afsluit. Hierin staat namelijk of er van een stilzwijgende verlenging sprake is en welke opzegtermijn er gehanteerd wordt. Zo kun je je overeenkomst op tijd beëindigen en voorkom je dat je nog een periode extra aan je contract vast zit en je hiervoor de gebruikelijke kosten betaalt.

Landschap

Wat wil je opzeggen?

Gebruik de gratis opzegbrief

Golf