Vrouw durft niet te kijken naar hoge rekening

Je abonnement bij BigGym opzeggen, zorgt voor een Big rekening

 • auteur Madelon

Het wordt mensen vaak onnodig moeilijk gemaakt om hun abonnementen en diensten online op te zeggen. Dat geldt ook voor de sportschoolabonnementen van BigGym. Radar heeft meerdere klachten ontvangen over problemen die zich voordoen bij het opzeggen, wat in sommige gevallen zelfs resulteerde in torenhoge openstaande rekeningen. Hoe kan dit gebeuren?

Inhoudsopgave

  Problemen met opzeggen van BigGym

  Bij Radar zijn er volop klachten binnengekomen over sportschoolketen de BigGym. Het opzeggen van abonnementen wordt namelijk onnodig moeilijk gemaakt. Zo ontdekten sommige mensen pas na jaren, door een onverwachte brief van het incassobureau, dat hun sportschoolabonnement nog steeds actief was. Dit leidde tot onverwacht hoge openstaande rekeningen.

  Algemene voorwaarden in strijd met de wet

  In de algemene voorwaarden van de BigGym staat dat je het sportschoolabonnement alleen kan opzeggen in de BigGym app. Je kan abonnementen dus wel afsluiten via de website, maar niet opzeggen via de website. Dit is in strijd met de Wet van Dam. De belangrijkste regel is dat je het abonnement op dezelfde manier moet kunnen opzeggen als dat je hem bent aangegaan. BigGym lijkt zich hier dus niet aan te houden.

  Meer weten over de Wet van Dam? Lees dan ook deze uitleg!

  Torenhoge rekeningen van de BigGym

  Radar geeft het voorbeeld van Wakil. Hij wilde het abonnement bij BigGym beëindigen en had daarom een mail gestuurd naar de sportschool. Toen hij na twee jaar een brief van het incassobureau op de deurmat vond, schrok hij enorm: of hij even meer dan 500 euro wil betalen terwijl hij al die tijd geen gebruik heeft gemaakt van de sportschool. En Wakil was niet de enige bij wie dit gebeurde. 

  Man zit met zijn handen in het haar door torenhoge rekening die hij heeft ontvangen.

  Telefonisch niet bereikbaar

  Een andere veelvoorkomende klacht is dat de BigGym telefonisch niet bereikbaar is. Ook bij de balie werden mensen doorverwezen naar een telefoonnummer waar vervolgens niemand opnam. 

  Meer weten over sportschoolabonnementen opzeggen? Dit zijn de bekendste sportscholen in Nederland; zo zeg je je abonnement op!

  Reactie van de BigGym

  De directie van de BigGym heeft inmiddels gereageerd op de vragen van Radar. De sportschoolketen laat weten betreurt te zijn over de situatie. Na de melding van Radar hebben ze bij het incassobureau alles on hold gezet zodat ze controles kunnen uitvoeren. Heb jij een soortgelijke situatie meegemaakt bij de BigGym? Dan kan je je melden door een mail te sturen naar administratie@biggym.nl.

  boze gespierde man die een rekening heeft gekregen van BigGym

  Veelgestelde vragen over de BigGym

  Hieronder vind je een overzicht met veelgestelde vragen over de BigGym en het opzeggen van de abonnementen.

  Is BigGym Maandelijks opzegbaar?

  Als je kiest voor een Onbeperkt, Samen of Daluren lidmaatschap, wordt dit na afloop van je contract automatisch voor onbepaalde tijd verlengd. De kosten van het lidmaatschap worden dan aangepast aan de op dat moment geldende tarieven. Na deze verlenging kun je het lidmaatschap maandelijks opzeggen, met inachtneming van een opzegtermijn van één volledige incassoperiode, die ingaat vanaf het moment van uitschrijving.

  Hoe BigGym opzeggen?

  Je kan het abonnement bij de BigGym eenvoudig opzeggen met 123opzeggen. Download de gratis opzegbrief, vul je gegevens in, verstuur de brief per post of maak tegen een kleine vergoeding gebruik van onze verzendservice!

  Wie is de eigenaar van BigGym?

  Geert Bakker is op dit moment de eigenaar van de BigGym

  Wat kost BigGym?

  Kinderen kunnen sporten bij de BigGym vanaf 7,50 euro per maand. Het goedkoopste abonnement voor 1 persoon is het Daluren abonnement voor 17,50. Een Onbeperkt abonnement kost 25 euro per maand en een Flexibel abonnement kost 35 euro per maand. 

  Hoe oud moet je zijn om naar BigGym te gaan?

  Bij BigGym is de minimale leeftijd om gebruik te maken van de fitnessruimte 12 jaar. Voor kinderen tussen 5 en 12 jaar biedt de sportschool groepslessen aan onder de naam Boxing Kids.


  Bron: Radar

  Landschap
  Golf