man in sportschool die de pecdeck machine gebruikt

Dit zijn de bekendste sportscholen in Nederland; zo zeg je je abonnement op!

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

De populariteit van sportscholen is de afgelopen jaren ontzettend toegenomen en ook het aantal verschillende fitnessketens is flink gestegen. Wij snappen dat je de bomen door het bos niet meer ziet door al het verschillende aanbod. Daarom zetten wij de bekendste Nederlandse sportscholen voor je op een rijtje én leggen je uit hoe je je abonnement kan opzeggen. 

Inhoudsopgave

  Sportscholen worden steeds populairder

  Dat sportscholen zo populair zijn, komt mede door de beschikbaarheid van diverse fitnessapparatuur en groepslessen, waardoor ze toegankelijk zijn voor iedereen. Met name jongeren lijken steeds vaker een fitnessabonnement te verkiezen boven teamsport. Dit komt mede doordat ze met een sportschoolabonnement zelf kunnen kiezen wanneer ze sporten en wat ze trainen. 

  De afgelopen jaren is het aantal sportscholen aanzienlijk gestegen. In 2018 telde Nederland volgens branchevereniging NL Actief nog 1790 sportschoolvestigingen, maar dat aantal is inmiddels toegenomen tot ongeveer 4.305.

  man die cardio doet in de sportschool

  Vanaf welke leeftijd mag je naar de sportschool?

  Dit verschilt per sportschool. Er zijn namelijk geen vaste richtlijnen, daarom hanteren sportscholen hun eigen beleid. In de meeste fitnesscentra geldt er wel een minimumleeftijd om gebruik te kunnen maken van de faciliteiten, meestal ligt deze tussen de 14 en 16 jaar.

  Wat kost een sportschool abonnement?

  De hoogte van de prijs van je sportschoolabonnement hangt van een aantal factoren af. Zo zijn sportscholen met uitgebreide faciliteiten zoals zwembaden, spa's en groepslessen vaak duurder dan meer eenvoudige sportscholen.

  Daarnaast kan ook het type lidmaatschap dat je kiest, de kosten van je abonnement beïnvloeden. Een premium lidmaatschap met extra voordelen kan, bijvoorbeeld, duurder zijn dan een basislidmaatschap. Bovendien kan ook de duur van je sportschoolabonnement de prijs bepalen. Jaarlijkse lidmaatschappen zijn vaak voordeliger dan maandelijkse lidmaatschappen.

  Fitnesstrends

  Toch zijn er ook andere fitnesstrends die steeds meer terrein winnen en waarbij een abonnement op de sportschool vaak overbodig is. Mensen kiezen er namelijk steeds vaker voor om buiten te sporten. Een groot stuk wandelen, hardlopen, yogalessen of een bootcamp in een park: we sporten graag in de buitenlucht. 

  Met name hardlopen wordt steeds populairder. Zo gingen de startbewijzen van de Amsterdam Marathon sneller dan ooit de deur uit. Maar voor de mensen die met regenachtig weer toch liever binnen sporten, hebben wij de bekendste sportscholen op een rijtje gezet. 

  vrouw die buiten hardloopt met vriendin

  Basic Fit

  Met meer dan 220 vestigingen is de Basic Fit de grootste sportschoolketen van Nederland. Met name de no-nonsense benadering van Basic-Fit, gericht op essentiële fitnessvoorzieningen zonder overbodige luxe, spreekt veel mensen aan. De sportschoolabonnementen zijn betaalbaar en Basic-Fit staat bekend om ruime en flexibele openingstijden.

  De prijzen van een lidmaatschap op de Basic Fit beginnen bij de 24,99 euro voor het comfortabonnement en lopen op tot 49,99 euro voor het all-in abonnement. 

  Basic Fit opzeggen

  Wil jij je abonnement bij Basic Fit stopzetten, omdat je minder sport of stap je liever over op een abonnement bij een andere sportschool? Wat je reden ook is, met 123 opzeggen kan je eenvoudig je abonnement op Basic Fit opzeggen.

  Basic Fit opzeggen

  SportCity

  SportCity, voorheen Fit For Free, staat bekend om haar toegankelijkheid. Met 110 vestigingen behoort ook deze sportschool keten tot een van de grootste van Nederland. Bij SportCity kun je al met het goedkoopste abonnement, City One, gebruik maken van alle faciliteiten zoals bijvoorbeeld de sauna. 

  Dit abonnement kost 27,99 euro per maand inclusief toegang tot alle live groepslessen. Met het premium-abonnement City Plus betaal je 29,99 euro per maand en daarmee krijg je toegang tot alle vestigingen in Nederland. Bij SportCity kan je vanaf 16 jaar sporten.

  SportCity opzeggen

  Sport jij liever buiten of is het abonnement op SportCity toch te prijzig? SportCity opzeggen doe je eenvoudig met de gratis opzegbriefvan 123opzeggen. 

  SportCity opzeggen

  BigGym

  De BigGym is dan misschien niet een van de bekendste sportscholen van Nederland, maar het is wel de voordeligste sportschool. Voor een abonnement in de daluren betaal je slechts 17,50 euro en bij de BigGym heb je de mogelijkheid om een dagpas aan te schaffen voor 8 euro. Daarnaast kun je ook samen met een vriend, vriendin of partner een abonnement afsluiten. Je betaalt dan voor twee personen 35 euro per maand. 

  BigGym opzeggen

  Wil je niet langer sporten en BigGym opzeggen? Je kunt je abonnement bij BigGym opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen!

  BigGym opzeggen

  David Lloyd

  David Lloyd helpt gezinnen al meer dan 30 jaar om een gezond en actief leven te leiden. Ze bieden  spa's, zwembaden, tennis- en padelbanen, onze signature groepslessen en kindercrèche en kids activiteiten, alles onder een dak.

  Een abonnement op David Lloyd is prijzig, want de goedkoopste optie begint bij 69 euro. Het Plus abonnement kost 104 euro per maand en het Platinum abonnement, met toegang tot alle faciliteiten, kost 114 euro per maand.

  David Lloyd opzeggen met de opzegbrieg van 123opzeggen

  Bij 123opzeggen willen we David Lloyd opzeggen zo simpel mogelijk maken. Geen eindeloos papierwerk, ingewikkelde telefoongesprekken of oneindige zoektochten naar de juiste methode. Daarom bieden we een gratis opzegbrief voor David Lloyd aan, die je binnen enkele minuten kunt invullen. 

  David Lloyd opzeggen

  Ron Haans

  De fitnessketens Ron Haans zijn vierentwintig uur per dag open. Je kan er onbeperkt sporten tegen een goede prijs. Ron Haans heeft 18 vestigingen in Nederland in Groningen, Friesland, Drenthe en Overijssel. 

  Je kan bij Ron Haans al sporten voor 19,99 euro per maand. Het duurste abonnement met toegang tot alle faciliteiten inclusief personal training kost 39,99 euro per maand.

  Ron Haans opzeggen

  Wil je abonnement bij Ron Haans fitnesscentrum opzeggen? Je regelt dit eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen. Dankzij onze 100% opzeggarantie ben je verzekerd van een zorgeloze opzegging. 

  Ron Haans opzeggen

  Landschap
  Golf