Een bruine envelop met witte brief

Deze 5 abonnementen werden het meest opgezegd in 2022

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Bij 123opzeggen zeggen veel mensen dagelijks hun abonnement, contract of lidmaatschap bij een bedrijf op. Of het nu bij een sportschool, goed doel, loterij of verzekering is. In de eerste helft van 2022 werden vooral abonnementen bij cosmeticamerk Luxplus, sollicitatiehulpen CV Wizard en Cv.nl, telefonische aanbieder van acties bij loterijen en enquêtes Best Tipp, en streamingdienst F1 TV opgezegd. In deze blog lees je meer over deze top vijf.

Inhoudsopgave

  1.Luxplus

  De meeste abonnementen werden opgezegd bij cosmeticamerk Luxplus. Als je lid bent van dit merk krijg je voor een abonnementsprijs van € 8,95 kortingen op make-up en huishoudelijke producten. Sommige mensen klagen dat het onduidelijk is wanneer je aan een abonnement bij Luxplus vast zit. Ook vergeten veel mensen hun abonnement na de gratis proefperiode op te zeggen.

  Het abonnement bij Luxplus is maandelijks opzegbaar. Waarom de meeste mensen hun abonnement bij Luxplus opzeggen is niet helemaal duidelijk. Maar wellicht hebben mensen met een abonnement minder te besteden door de stijgende inflatie en de hoge energieprijzen.

  Luxplus opzeggen

  2.CV Wizard

  Op de tweede plek staat CV Wizard. Deze dienst biedt hulp bij solliciteren. Met behulp van templates kun je zelf een curriculum vitae aanmaken. Ook biedt de dienst hulp bij het schrijven van professionele sollicitatiebrieven en het versturen ervan. Bij CV Wizard kun je een doorlopend abonnement afsluiten voor € 5,99 per maand, dat per direct opzegbaar is.

  Abonnees geven aan dat ze vaak al gauw geen behoefte meer hebben aan de service. Omdat ze een baan hebben gevonden of omdat ze er niet van op de hoogte waren dat het om een betaalde dienst gaat. Nu de arbeidsmarkt ruimer wordt en er veel vacatures beschikbaar zijn hebben sommige mensen inmiddels een baan gevonden en daarom geen behoefte meer aan de service.

   CV Wizard opzeggen

  3.Best Tipp

  Over Best Tipp regent het klachten. De dienst biedt telefonisch gratis of betaalde acties aan van loterijen en enquêtes. De consumentenbond waarschuwt voor dit bedrijf, dat consumenten geld afhandig probeert te maken. Kijk dus uit voor deze service.

  Veel mensen geven aan vast te zitten aan een abonnement zonder hiervan een bevestiging te hebben ontvangen. Omdat het lastig is om een abonnement bij Best Tipp op te zeggen, maken veel mensen gebruik van de opzegservice van 123opzeggen.

  Best Tipp opzeggen

  4.Cv.nl

  Ook cv.nl is een service die je kan helpen bij het solliciteren. Met de templates van cv.nl kun bijvoorbeeld je je eigen curriculum vitae ontwerpen, zodat je opvalt tussen de andere sollicitanten. Ook kun je eenvoudig een sollicitatiebrief maken. De kosten hiervoor zijn € 9,99 per maand.

  De meeste abonnees geven aan tevreden te zijn over de service, maar geen gebruik meer te willen maken van de betaalde dienst omdat ze de kosten te hoog vinden of inmiddels een baan hebben gevonden.

  CV.nl opzeggen

  5.F1 TV

  Nederlandse liefhebbers van de Formule 1 hebben dit jaar al volop kunnen genieten van de successen van Max Verstappen. Het is dan ook begrijpelijk dat streamingdienst F1 TV Pro er recentelijk vele abonnees bij kreeg. Met een betaald abonnement kun je namelijk ook de boordcamera’s, teamradio’s en voorbeschouwingen volgen. Dit kost € 7,99 per maand.

  De komst van ViaPlay stelde vele Formule 1-kijkers voor de keuze om bij F1 TV te blijven of over te stappen op de nieuwe streamingdienst. Wellicht zorgen ook de zomerse temperaturen ervoor dat minder mensen de Formule 1-wedstrijden volgen.

  F1 TV opzeggen

  Abonnement opzeggen

  Een abonnement opzeggen kan op verschillende momenten: op het moment dat de afgesproken periode afloopt, ná afloop van de afgesproken periode en gedurende de afgesproken periode. Een abonnement opzeggen is niet altijd even gemakkelijk.

  Soms kun je gewoonweg niet opzeggen omdat bedrijven een vaste abonnementsperiode hanteren. Sommige abonnementen, zoals proefabonnementen, stoppen automatisch. Andere lidmaatschappen kun je vaak tussentijds opzeggen. Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand, of zelfs een kortere opzegtermijn.

  Ook hanteren ondernemingen vaak een afgesproken proefperiode waarna het abonnement stopt of automatisch verlengd wordt. Dit automatisch beëindigen van een abonnement maakt het opzeggen voor een abonnee al een stuk gemakkelijker. Dan hoef je zelf niet in de gaten te houden wanneer je abonnement stopt en mag het betreffende bedrijf geen automatische verlenging toepassen.

  Wettelijke regels

  Ook zijn er wettelijke regels voor het opzeggen van abonnementen. Voor jou, én voor de bedrijven. Zo mogen bedrijven wettelijk gezien bijvoorbeeld een opzegvergoeding vragen wanneer jij je abonnement voor de afgesproken datum beëindigt. En blijft de automatische incasso van kracht bij een automatische verlenging van je abonnement.

  Let dus op de vaste periode en opzegtermijn wanneer je een nieuw abonnement op een krant of tijdschrift of lidmaatschap bij een vereniging afsluit. Zo ben je je er bewust van als je een nieuw jaarabonnement of contract voor één jaar, twee jaar of voor onbepaalde tijd afsluit.

  Maak je geen gebruik meer van een dienst, abonnement of lidmaatschap? Vergeet dan niet je abonnement op te zeggen. Zo bespaar je maandelijks geld en kun je eventueel andere abonnementen overwegen. Hoe je je abonnement kunt opzeggen staat onder andere in de algemene voorwaarden. Ook vind je hierin aanvullende informatie over je abonnement.

  Lees je de algemene voorwaarden, dan weet je bij het afsluiten van een nieuwe contract beter waarmee je precies akkoord gaat. Staat er iets in je contract wat je niet begrijpt, dan kun je juridisch advies inwinnen zoals bij het Juridisch Loket.

  Hulp bij opzeggen

  Wie weet wil je je proefabonnement, jaarabonnement of -abonnementen op een tijdschrift, contract bij een aanbieder van mobiele telefonie of lidmaatschap van een sportschool graag opzeggen. Hoe je precies wilt opzeggen is aan jou. In de meeste gevallen kan het schriftelijk, telefonisch en per e mail via internet. 

  Maar heb je er liever niet te veel werk van, dan kan 123opzeggen je erbij helpen. Bespaar tijd en maak in enkele stappen de gratis opzegbrief. Om de brief te maken hoef je alleen maar enkele contactgegevens in te vullen, zoals je:

  • naam;
  • adres;
  • postcode en woonplaats;
  • e mailadres.

  Vervolgens kun je eenvoudig de opzegbrief downloaden en versturen. Zo zorg je ervoor dat je abonnementen niet automatisch verlengd worden. Na het versturen kun je rustig afwachten totdat je een schriftelijke bevestiging van de opzegging ontvangt.

  Laat je ook het versturen liever aan een ander over? Dat kan tegen een kleine vergoeding met de verzendservice van 123opzeggen. Ook dan ontvang je bericht van de aanbieder zodra je contract of abonnement is beëindigd. Er wordt dan geen abonnementsgeld meer afgeschreven en de opzegging van je contract is dan een feit. Zo handig kan opzeggen zijn.

  Lees ook: Deze abonnementen werden het vaakst opgezegd in Q1 2021 en Deze abonnementen werden het vaakst opgezegd in Q2 2021

  Landschap
  Golf