Deze 5 abonnementen werden het meest opgezegd in Q1 van 2021

Deze 5 abonnementen werden het meest opgezegd in Q1 van 2021

07 juni 2021

Welke abonnementen worden opgezegd in 2021? 123opzeggen is gaan speuren. Wat opvalt in het eerste kwartaal: vooral de grote diversiteit van producten en diensten. Een verzekering, een goed doel en een publieke omroep komen allemaal terug in de top 5. De abonnementen die in Q1 van 2021 het vaakst werden opgezegd, zijn Chubb, Hulphond Nederland, Luxplus, CVSter en BNNVARA.

#1 Chubb

Met stip op nummer één: Chubb. Misschien zegt deze organisatie je in eerste instantie weinig, maar de kans is best groot dat je er ooit mee te maken hebt gehad. Chubb is een verzekeringsmaatschappij die particulieren verzekert bij ongevallen en schade. Heb je bijvoorbeeld via T-Mobile of Vodafone je telefoon verzekerd? Dan verloopt dit via Chubb.

► Chubb opzeggen

Opzeggers die een nieuwe telefoon hebben gekocht kloppen vaak aan bij 123opzeggen. Wie een nieuwe koopt, moet zelf de verzekering voor de oude opzeggen. Niet duidelijk genoeg, volgens veel van onze bezoekers. Opzeggen bij Chubb zou bovendien soms te moeilijk zijn. Waarom leden juist begin 2021 massaal Chubb opzeggen? Mogelijk om tijdens de coronacrisis te snijden in vaste lasten. In een periode waar we veel aan huis gekluisterd waren, was de kans ook minder groot dat onze telefoon beschadigd raakte.

#2 Hulphond Nederland

Hulphond Nederland wil zoveel mogelijk mensen met een beperking een hulphond kunnen bieden. Een hulphond kan mensen die vanwege een fysieke beperking niet meer voor zichzelf kunnen zorgen perspectief bieden en de zelfredzaamheid vergroten. Maar ook mensen met bijvoorbeeld een posttraumatische stressstoornis kunnen veel baat hebben bij een hulphond.

Hulphond Nederland opzeggen

Bezoekers van 123opzeggen zeggen vaak Hulphond Nederland op te willen zeggen omdat ze ander goed doel willen steunen. Anderen willen om financiële redenen hun donatie stopzetten. Veel mensen kiezen er ook voor om de stichting eenmalig te steunen. Er is dan afgesproken om voor een maand donateur te worden en daarna hun donatie stop te zetten. Daar helpt 123opzeggen natuurlijk graag bij.

#3 Luxplus

Met een abonnement op Luxplus kun je korting krijgen allerlei producten van luxe merken. Parfum, luiers, scheermesjes, noem het maar op. Kortingen kunnen flink oplopen: soms wel tot 80 procent. Een abonnement op Luxplus is alleen niet goedkoop. Je zult dus veel moet bestellen om het geld eruit te halen.

Luxplus opzeggen

Voor een deel van de opzeggers is hun abonnement een totale verrassing. Ze zeggen zich nooit te hebben aangemeld en niets van hun lidmaatschap af te weten. Anderen maakten simpelweg weinig of geen gebruik van Luxplus. De kosten voor het abonnement wegen volgens onze bezoekers vaak niet op tegen de korting die ze ervoor terugkrijgen.

#4 CVSter

Slechts twee procent van alle cv’s komt door de eerste sollicitatieronde. Dankzij de gemakkelijk te gebruiken templates van CVSter maak je binnen vijf minuten je eigen professionele curriculum vitae. Elk cv is tot in de details uitgewerkt en alle templates zijn gekeurd en goedgekeurd door experts. Inmiddels hebben meer dan 300.000 mensen CVSter gebruikt en heeft een groot deel van hen ook een leuke baan gevonden.

CVSter opzeggen

 “Een baan gevonden, dus niet meer nodig.” Dit is verreweg de meest voorkomende reden om CVSter op te zeggen. Goed nieuws natuurlijk, want dat is precies waar de dienst voor bedoeld is. Toch noemen opzeggers ook dat ze de software soms te ingewikkeld vinden, al is niet iedereen het hiermee eens. Anderen prijzen de templates juist om hun eenvoud. Een ander puntje van kritiek is dat er betaald zou moeten worden om CVSter op te zeggen. Mensen zijn zich soms niet bewust van de maandelijkse kosten en hadden verwacht een eenmalige betaling te moeten doen. Dan is betalen voor opzeggen een onprettige verrassing.

#5 BNNVARA

De publieke omroep BNNVARA ontstond in 2014, toen omroepen BNN en VARA met elkaar fuseerden. Haar programma’s zijn bedoeld om zaken in beweging te zetten. Alles in dienst van een eerlijke, gelijkwaardige samenleving waarin iedereen deelt in de welvaart én in het plezier. BNNVARA is onder andere bekend van First Dates, Kassa, Op1 en Typisch…!

BNNVARA opzeggen

Na op 1 februari van dit jaar bekend te maken dat BNNVARA gaat samenwerken met Omroep ZWART regende het opzeggingen bij 123opzeggen. In 24 uur tijd zagen we een ruime verdubbeling van het aantal stopgezette lidmaatschappen voor de omroep van de NPO. Geen verrassing dat we deze samenwerking als voornaamste reden zien om het lidmaatschap bij de omroep stop te willen zetten.

Bonus: de grootste stijgers

Sportscholen verkeren tijdens de coronacrisis in zwaar weer. Sporten was lange tijd niet mogelijk en veel leden kwamen bij 123opzeggen uit om hun lidmaatschap op te zeggen. Met een stijging van 780 procent was sportschoolketen Anytime Fitness de grootste stijger van het eerste kwartaal van 2021. Concurrent BigGym volgde met een eveneens indrukwekkende stijging van 500 procent. Ook omroep BNNVARA komt terug in de top 3 van grootste stijgers, met 200 procent meer opzeggingen.

Bekijk ook: Opzeggen om Corona: meer opzeggingen voor sportscholen

Houd onze blog in de gaten, want eind juli hebben we een nieuwe update voor je!