Houten tv-meubel met daarop een TV waarop Disney Plus te zien is

Ook Disney Plus gaat stokje steken voor account delen

 • auteur Madelon

Met meerder personen een account delen: het was voor een lange tijd een slimme manier om kosten te besparen. Helaas, steken verschillende streamingdiensten daar tegenwoordig een stokje voor. Na Netflix en Viaplay heeft óók Disney Plus aangekondigd maatregelen te gaan nemen tegen account sharing.

Inhoudsopgave

  Maatregelen tegen account delen

  Andere streamingdiensten gingen Disney+ al voor, maar nu komt er ook voor gebruikers van Disney Plus een einde aan het account delen. Het is momenteel onzeker of de nieuwe maatregelen van Disney tegen het delen van accounts vanaf juni ook in Nederland ingaan. Disney heeft aangekondigd dat deze beperkingen aanvankelijk in 'enkele landen' zullen gelden, hoewel het nog niet specifiek heeft aangegeven welke landen dit zijn.

  Tv-scherm met daarop Disney Plus logo

  Wereldwijde restricties

  Over een paar maanden is het plan om deze restricties wereldwijd door te voeren in alle landen waar Disney+ beschikbaar is. Deze stap volgt op eerdere uitspraken van Disney over het aanpakken van het gezamenlijk gebruik van Disney+ abonnementen. Op dit moment zijn de kosten van een Disney Plus-abonnement in Nederland ongeveer €10,99 per maand. Als je kiest voor een jaarabonnement, betaal je ongeveer €109,90 per jaar.

  Let op: gratis Telegram-abonnement komt met privacy risico's

  Hoe gaat Disney+ account delen stoppen?

  Disney lijkt een vergelijkbare aanpak als Netflix te kiezen. Wanneer Disney merkt dat het wachtwoord, en daarmee het abonnement, buiten het eigen huishouden wordt gebruikt, zal er een extra betaling vereist zijn door het afnemen van een aanvullend abonnement. Disney heeft nog niet onthuld hoe ze dit precies gaan controleren, maar waarschijnlijk zal dit, net als bij Netflix, gebaseerd zijn op IP-adrescontrole. Wachtwoord delen, heeft op deze manier geen zin meer omdat je een eigen abonnement moet aanschaffen.

  Man kijkt bedenkelijk nu hij zijn Disney Plus Account niet meer kan delen.

  Extra maatregelen van Viaplay

  Viaplay hanteert een beleid waarbij zowel IP-adrescontrole als een beperking op het aantal apparaten wordt toegepast. Gebruikers mogen op slechts één IP-adres tegelijkertijd met maximaal twee apparaten streamen. Dit heeft vooral impact op liefhebbers van voetbal en darts. Echter, voor fans van de Formule 1 is er meer flexibiliteit. Dankzij het aanbieden van F1 TV Pro binnen het Viaplay-abonnement, kunnen Formule 1-uitzendingen op meerdere IP-adressen en met meerdere apparaten tegelijk bekeken worden.

  Bekijk ook: De toekomst van Viaplay in Nederland: een onvermijdelijke prijsstijging?

  Disney Plus opzeggen

  Ben je het niet eens met de strengere maatregelen van Disney Plus? Of zie je het niet zitten om meer te betalen voor je abonnement? Hoogtijd om je abonnement op Disney Plus op te zeggen. Dit kan gelukkig eenvoudig met de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. Dan is je Disney+ opzegging zo geregeld!

  Landschap
  Golf