een glazen pot gevuld met munten en een plantje

Je abonnement opzeggen; met deze tips bespaar je geld

 • auteur Madelon
 • Laatst geüpdatet:

Ben jij het ook zat om geld uit te geven aan abonnementen en lidmaatschappen die je niet meer gebruikt en wil je weten hoe je gemakkelijk en snel van deze financiële verplichtingen af kunt komen? Volg de volgende vijf stappen en bespaar op je maandelijkse kosten.

Inhoudsopgave

  Stap 1: Zoek naar de juiste organisatie

  Het eerste wat je moet doen bij het opzeggen van een abonnement is het vinden van de juiste organisatie. Bij 123opzeggen is er een uitgebreide database met duizenden organisaties waarbij je een abonnement kunt opzeggen.

  Zeg je abonnement op na de looptijd

  Of het nu gaat om een telefoonabonnement, een maaltijdbox of een koffie-abonnement, je vindt de organisatie waarbij je wilt opzeggen eenvoudig met behulp van de zoekfunctie. Let er wel op dat je je abonnement pas na de looptijd kunt stopzetten.

  Houdt rekening met het opzegtermijn

  Ook hanteren aanbieders van abonnementen vaak een opzegtermijn. Deze kun je vinden in je abonnementsvoorwaarden of in de Algemene Voorwaarden van je contract.

  Jonge vrouw zit achter haar bureau met laptop en verschillende papieren voor haar.

  Stap 2: Kies het abonnement of lidmaatschap dat je wilt opzeggen

  Als een organisatie meerdere diensten aanbiedt, kunnen er bij 123opzeggen ook diverse opzegbrieven zijn. Zo kun je bij bijvoorbeeld Interpolis een opzegbrief vinden om je autoverzekering op te zeggen, maar ook een brief voor het opzeggen van je boot- of aansprakelijkheidsverzekering.

  Selecteer de opzegbrief voor jouw abonnement

  Na het vinden van de juiste organisatie, kies je dus het specifieke abonnement of lidmaatschap dat je wilt opzeggen. Op de pagina van de organisatie kun je snel navigeren en de opzegbrief selecteren die hoort bij het abonnement dat je wilt beëindigen.

  Voeg zelf een algemene opzegbrief toe

  Heeft de betreffende organisatie maar één product of dienst? Dan is er ook maar één opzegbrief en kun je deze stap overslaan. Het kan ook zijn dat je de organisatie waarbij je je abonnement op wilt zeggen niet in de database van 123opzeggen kunt vinden. Ook dan is er geen nood: kies de algemene opzegbrief.

  Stap 3: Vul je persoonlijke gegevens in

  Vul je persoonsgegevens in bij de brief. Het is belangrijk om je persoonlijke gegevens correct in te vullen bij het opzeggen van een abonnement. Op deze manier kan de opzegbrief probleemloos naar de juiste organisatie worden verstuurd.

  Controleer je gegevens voordat je de brief download

  Controleer zorgvuldig of je naam, adres en e-mailadres juist zijn ingevuld voordat je de brief download. Om te brief te downloaden klik je eenvoudig op de knop 'download als pdf'. Je kunt de brief nu zelf uitprinten. Helemaal gratis!

  Ontvang een schriftelijke bevestiging

  Als je de brief zelf verstuurt, hoef je na het verzenden alleen nog maar te wachten tot je een schriftelijke bevestiging ontvangt van de beëindiging van je abonnement. Het opzeggen is dan al geregeld.

  Stap 4: Verzend de opzegbrief

  Laat jij je brief liever versturen door 123opzeggen? 123opzeggen biedt een handige verzenddienst waarmee je de brief tegen een kleine vergoeding direct naar de betreffende organisatie kunt sturen.

  123opzeggen stuur jou een verzendbevestiging

  Dit bespaart je tijd en moeite, omdat je de brief zelf niet hoeft te versturen. Het enige dat je hoeft te doen is de gewenste verzendmethode selecteren, en de algemene voorwaarden te accepteren. Je ontvangt van 123opzeggen dan een verzendbevestiging.

  Stap 5: Opvolging en bevestiging

  Na het verzenden van de opzegbrief is het tijd om geduldig af te wachten tot je een schriftelijke bevestiging van de opzegging ontvangt van de desbetreffende organisatie.

  Bespaar tijd en moeite met een abonnement stopzetten

  Het opzeggen van abonnementen, lidmaatschappen en donaties via 123opzeggen biedt tal van voordelen. Ten eerste bespaar je tijd en moeite.

  Wij nemen je het werk uit handen

  In plaats van zelf contact op te nemen met de organisatie en te worstelen met telefonische wachtrijen of het opstellen van een opzegbrief, neemt 123opzeggen al het werk uit handen. Met slechts een paar eenvoudige stappen heb je de stopzetting van je abonnement geregeld en kun je achterover leunen terwijl het proces wordt afgehandeld.

  Je goede doelen stopzetten via 123opzeggen

  Natuurlijk is het nobel om een goed doel zoals Unicef of Greenpeace te steunen. Zo draag je bij aan de doelen van de organisatie en creëer je een betere wereld. Toch kunnen er redenen zijn om je periodieke bijdrage te stoppen

  In de categorie 'goede doelen' vind je alle opzegbrieven voor goede doelen die je bij 123opzeggen kunt opzeggen. Dit maakt het stopzetten van financiële verplichtingen nog gemakkelijker en efficiënter.

  Een ouderwetse wekker geeft de tijd aan

  Kies de algemene opzegbrief

  Maar wat als de organisatie waarbij je wilt opzeggen niet op de website van 123opzeggen staat? Geen zorgen! Ook dan biedt 123opzeggen nog steeds ondersteuning. Kies de algemene opzegbrief, waarin je zelf de relevante
  informatie kunt verwerken. Ook met deze brief kun je het gebruik van de algemene brief het opzegproces aanzienlijk vergemakkelijken.

  De financiële voordelen van opzeggen

  Het beëindigen van ongebruikte abonnementen en lidmaatschappen heeft ook financiële voordelen. Met het regelmatig je abonnementen en lidmaatschappen evalueren en onnodige beëindigen, is het eenvoudig om aanzienlijk geld te besparen.

  Neem regelmatig je financiele situatie door

  Het is verstandig om je financiële administratie regelmatig door te nemen en te kijken naar welke uitgaven je kunt verminderen. Door bewust om te gaan met je abonnementen en lidmaatschappen kun je je budget beter beheren en onnodige uitgaven minimaliseren.

  Lees ook: De psychologie achter abonnementen: waarom we ze beginnen en opzeggen

  Abonnementen via apps opzeggen

  Met de populariteit van apps tegenwoordig is het gemakkelijk om je te laten verleiden door gratis proefabonnementen of maandelijkse betalingen voor apps die je nauwelijks gebruikt. In tegenstelling tot abonnementen die een fysiek product leveren, zoals een tijdschriftenabonnement, zijn subscripties via apps 'onzichtbaar'.

  Display van een iPhone met de appstore

  Zet een app-abonnement stop

  Door kritisch te kijken naar je app-abonnementen en degenen die je niet echt nodig hebt op te zeggen, kun je je maandelijkse uitgaven aanzienlijk verlagen. Het opzeggen van een abonnement op een app is dus een belangrijk aspect van het besparen van geld.

  Lees ook: Zeg je slapende streamingdiensten op en bespaar geld

  Communicatietips voor opzeggen

  Sommige organisaties en bedrijven kunnen echter moeilijk doen over het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen. Op de juiste wijze communiceren naar deze bedrijven is dan belangrijk. Als je te maken krijgt met een organisatie die moeilijk doet over opzeggingen, zijn hier een paar communicatietips die je kunt gebruiken:

  1. Wees vriendelijk en beleefd
   Hanteer altijd een respectvolle toon in je communicatie, zelfs als je gefrustreerd bent. Het tonen van vriendelijkheid kan helpen om een positieve reactie te krijgen en het opzegproces soepeler te laten verlopen.
    
  2. Wees duidelijk en specifiek
   Zorg ervoor dat je opzegbrief of e-mail alle benodigde informatie bevat, zoals je persoonlijke gegevens en de gewenste einddatum. Dit voorkomt verwarring en draagt eraan bij dat je abonnement stopt op de eerst volgende vervaldatum.
    
  3. Maak gebruik van aangetekende post of ontvangstbevestiging
   Als je twijfelt over de betrouwbaarheid van de organisatie, kun je ervoor kiezen om je opzegbrief aangetekend te versturen of een ontvangstbevestiging te vragen. Op deze manier heb je bewijs van verzending en ontvangst.
    
  4. Houd een kopie van alle communicatie bij
   Bewaar kopieën van alle correspondentie met de organisatie, inclusief je opzegbrief, e-mails en eventuele reacties die je ontvangt. Dit kan van pas komen als er later onenigheid ontstaat.
  5. Wees geduldig maar vasthoudend
   Het kan zijn dat je niet direct een reactie ontvangt of dat de
   organisatie probeert de opzegging te vertragen. Blijf geduldig, maar wees ook vasthoudend en volg regelmatig op om te controleren of je opzegging is verwerkt.

  Conclusie

  Het opzeggen van abonnementen, lidmaatschappen en donaties bij 123opzeggen is een moeiteloze en tijdbesparende oplossing. Met een gebruiksvriendelijke interface en een uitgebreide database van organisaties maakt 123opzeggen het opzegproces eenvoudig en efficiënt. Door regelmatig je subscripties en lidmaatschappen te evalueren, kun je geld besparen en je budget beter beheren.

  Landschap
  Golf