Je abonnement opzeggen; met deze tips bespaar je geld

Je abonnement opzeggen; met deze tips bespaar je geld

 • auteur Nynke

Ben jij het ook zat om geld uit te geven aan abonnementen en lidmaatschappen die je niet meer gebruikt en wil je weten hoe je gemakkelijk en snel van deze financiële verplichtingen af kunt komen? Dan ben je bij 123opzeggen aan het juiste adres. In deze complete gids lees je hoe het opzeggen van abonnementen bij 123opzeggen werkt en hoe je geld kunt besparen. Of je nu een abonnement wilt opzeggen bij een tijdschrift, sportschool of streamingdienst, 123opzeggen helpt je om dit proces moeiteloos te doorlopen.

Inhoud

In deze blog gaan we het hebben over:

Opzeggen met 123opzeggen

Je abonnement opzeggen kan een hele klus zijn. De opzegtermijn en het telefoonnummer van de organisatie of klantenservice opzoeken, een opzegbrief schrijven. Er zijn leukere dingen om te doen. Soms blijft het er ook maar bij, en betaal je maandelijks voor 'slapende abonnementen'; abonnementen die je aanhoudt zonder er gebruik van te maken. Zonde van je geld!

Het automatisch verlengen van je abonnement

Als je je abonnementen en lidmaatschappen niet opzegt, dan mogen aanbieders deze vaak automatisch verlengen. Deze automatische verlenging betekent dat je abonnement nog een maand door loopt en dat hiervoor ook kosten in rekening worden gebracht.

Bespaar op je maandelijkse kosten

Door de abonnementen die je niet meer gebruikt op te zeggen kun je makkelijk geld besparen. Je abonnement opzeggen doe je bij 123opzeggen gemakkelijk door het maken van een opzegbrief. Dit is helemaal gratis!

Volg de volgende vijf stappen en bespaar op je maandelijkse kosten.

Stap 1: Zoek naar de juiste organisatie

Het eerste wat je moet doen bij het opzeggen van een abonnement is het vinden van de juiste organisatie. Bij 123opzeggen is er een uitgebreide database met duizenden organisaties waarbij je een abonnement kunt opzeggen.

Of het nu gaat om een telefoonabonnement, een maaltijdbox of een koffie-abonnement, je vindt de organisatie waarbij je wilt opzeggen eenvoudig met behulp van de zoekfunctie. Let er wel op dat je je abonnement pas na de looptijd kunt stopzetten.

Ook hanteren aanbieders van abonnementen vaak een opzegtermijn. Deze kun je vinden in je abonnementsvoorwaarden of in de Algemene Voorwaarden van je contract.

Stap 2: Kies het abonnement of lidmaatschap dat je wilt opzeggen

Als een organisatie meerdere diensten aanbiedt, kunnen er bij 123opzeggen ook diverse opzegbrieven zijn. Zo kun je bij bijvoorbeeld Interpolis een opzegbrief vinden om je autoverzekering op te zeggen, maar ook een brief voor het opzeggen van je boot- of aansprakelijkheidsverzekering.

Na het vinden van de juiste organisatie, kies je dus het specifieke abonnement of lidmaatschap dat je wilt opzeggen. Op de pagina van de organisatie kun je snel navigeren en de opzegbrief selecteren die hoort bij het abonnement dat je wilt beëindigen.

Heeft de betreffende organisatie maar één product of dienst? Dan is er ook maar één opzegbrief en kun je deze stap overslaan. Het kan ook zijn dat je de organisatie waarbij je je abonnement op wilt zeggen niet in de database van 123opzeggen kunt vinden. Ook dan is er geen nood: kies de algemene opzegbrief.

Stap 3: Vul je persoonlijke gegevens in

Vul je persoonsgegevens in bij de brief. Het is belangrijk om je persoonlijke gegevens correct in te vullen bij het opzeggen van een abonnement. Op deze manier kan de opzegbrief probleemloos naar de juiste organisatie worden verstuurd.

Controleer zorgvuldig of je naam, adres en e-mailadres juist zijn ingevuld voordat je de brief download. Om te brief te downloaden klik je eenvoudig op de knop 'download als pdf'. Je kunt de brief nu zelf uitprinten. Helemaal gratis!

Als je de brief zelf verstuurt, hoef je na het verzenden alleen nog maar te wachten tot je een schriftelijke bevestiging ontvangt van de beëindiging van je abonnement. Het opzeggen is dan al geregeld.

Stap 4: Verzend de opzegbrief

Laat jij je brief liever versturen door 123opzeggen? 123opzeggen biedt een handige verzenddienst waarmee je de brief tegen een kleine vergoeding direct naar de betreffende organisatie kunt sturen.

Dit bespaart je tijd en moeite, omdat je de brief zelf niet hoeft te versturen. Het enige dat je hoeft te doen is de gewenste verzendmethode selecteren, en de algemene voorwaarden te accepteren. Je ontvangt van 123opzeggen dan een verzendbevestiging.

Stap 5: Opvolging en bevestiging

Na het verzenden van de opzegbrief is het tijd om geduldig af te wachten tot je een schriftelijke bevestiging van de opzegging ontvangt van de desbetreffende organisatie.

Je bezinnen op een nieuw abonnement

Het kan enige tijd duren voordat je de bevestiging krijgt, maar zodra je deze ontvangt ben je van je abonnement of lidmaatschap af. Je kunt je dan eventueel gaan bezinnen op het afsluiten van een nieuw abonnement.

Bespaar tijd en moeite

Bespaar tijd en moeite bij het opzeggen van je abonnementenHet opzeggen van abonnementen, lidmaatschappen en donaties via 123opzeggen biedt tal van voordelen. Ten eerste bespaar je tijd en moeite. In plaats van zelf contact op te nemen met de organisatie en te worstelen met telefonische wachtrijen of het opstellen van een opzegbrief, neemt 123opzeggen al het werk uit handen. Met slechts een paar eenvoudige stappen heb je de stopzetting van je abonnement geregeld en kun je achterover leunen terwijl het proces wordt afgehandeld.

Bovendien hoef je je geen zorgen te maken over het vinden van de juiste contactgegevens van de organisatie. 123opzeggen heeft een uitgebreide database waarin de meeste bekende organisaties zijn opgenomen. Dit maakt het zoeken naar de juiste informatie een fluitje van een cent.

Zeg ook je donaties op

Natuurlijk is het nobel om een goed doel zoals Unicef of Greenpeace te steunen. Zo draag je bij aan de doelen van de organisatie en creëer je een betere wereld. Toch kunnen er redenen zijn om je periodieke bijdrage te stoppen.

Misschien kun je de financiële lasten niet meer dragen, sta je niet meer achter de principes van het goede doel dat je steunt, of steun je liever een ander goed doel met een financiële bijdrage.

Een ander voordeel is van 123opzeggen is dat je niet alleen abonnementen en lidmaatschappen kunt opzeggen, maar ook donaties. Als je besluit om je bijdragen aan een goed doel stop te zetten, kan 123opzeggen je ook hierbij helpen met het maken van een snelle en handige opzegbrief.

In de categorie 'goede doelen' vind je alle opzegbrieven voor goede doelen die je bij 123opzeggen kunt opzeggen. Dit maakt het stopzetten van financiële verplichtingen nog gemakkelijker en efficiënter.

Kies de algemene opzegbriefMet de algemene opzegbrief zeg je gemakkelijk elk abonnement of lidmaatschap op

Maar wat als de organisatie waarbij je wilt opzeggen niet op de website van 123opzeggen staat? Geen zorgen! Ook dan biedt 123opzeggen nog steeds ondersteuning. Kies de algemene opzegbrief, waarin je zelf de relevante informatie kunt verwerken. Ook met deze brief kun je het gebruik van de algemene brief het opzegproces aanzienlijk vergemakkelijken.

De financiële voordelen van opzeggen

Het beëindigen van ongebruikte abonnementen en lidmaatschappen heeft ook financiële voordelen. Met het regelmatig je abonnementen en lidmaatschappen evalueren en onnodige beëindigen, is het eenvoudig om aanzienlijk geld te besparen.

Het is verstandig om je financiële administratie regelmatig door te nemen en te kijken naar welke uitgaven je kunt verminderen. Door bewust om te gaan met je abonnementen en lidmaatschappen kun je je budget beter beheren en onnodige uitgaven minimaliseren.

Lees ook: De psychologie achter abonnementen: waarom we ze beginnen en opzeggen

Abonnementen via apps opzeggenOok app-abonnementen kun je beter opzeggen als je ze niet gebruikt

Met de populariteit van apps tegenwoordig is het gemakkelijk om je te laten verleiden door gratis proefabonnementen of maandelijkse betalingen voor apps die je nauwelijks gebruikt. In tegenstelling tot abonnementen die een fysiek product leveren, zoals een tijdschriftenabonnement, zijn subscripties via apps 'onzichtbaar'.

Door kritisch te kijken naar je app-abonnementen en degenen die je niet echt nodig hebt op te zeggen, kun je je maandelijkse uitgaven aanzienlijk verlagen. Het opzeggen van een abonnement op een app is dus een belangrijk aspect van het besparen van geld.

Lees ook: Zeg je slapende streamingdiensten op en bespaar geld

Communicatietips voor opzeggen

Sommige organisaties en bedrijven kunnen echter moeilijk doen over het opzeggen van abonnementen en lidmaatschappen. Op de juiste wijze communiceren naar deze bedrijven is dan belangrijk.

Als je te maken krijgt met een organisatie die moeilijk doet over opzeggingen, zijn hier een paar communicatietips die je kunt gebruiken:

 1. Wees vriendelijk en beleefd
  Hanteer altijd een respectvolle toon in je communicatie, zelfs als je gefrustreerd bent. Het tonen van vriendelijkheid kan helpen om een positieve reactie te krijgen en het opzegproces soepeler te laten verlopen.
   
 2. Wees duidelijk en specifiek
  Zorg ervoor dat je opzegbrief of e-mail alle benodigde informatie bevat, zoals je persoonlijke gegevens en de gewenste einddatum. Dit voorkomt verwarring en draagt eraan bij dat je abonnement stopt op de eerst volgende vervaldatum.
   
 3. Maak gebruik van aangetekende post of ontvangstbevestiging
  Als je twijfelt over de betrouwbaarheid van de organisatie, kun je ervoor kiezen om je opzegbrief aangetekend te versturen of een ontvangstbevestiging te vragen. Op deze manier heb je bewijs van verzending en ontvangst.
   
 4. Houd een kopie van alle communicatie bij
  Bewaar kopieën van alle correspondentie met de organisatie, inclusief je opzegbrief, e-mails en eventuele reacties die je ontvangt. Dit kan van pas komen als er later onenigheid ontstaat.
 5. Wees geduldig maar vasthoudend
  Het kan zijn dat je niet direct een reactie ontvangt of dat de organisatie probeert de opzegging te vertragen. Blijf geduldig, maar wees ook vasthoudend en volg regelmatig op om te controleren of je opzegging is verwerkt.

Conclusie

Het opzeggen van abonnementen, lidmaatschappen en donaties bij 123opzeggen is een moeiteloze en tijdbesparende oplossing. Met een gebruiksvriendelijke interface en een uitgebreide database van organisaties maakt 123opzeggen het opzegproces eenvoudig en efficiënt. Door regelmatig je subscripties en lidmaatschappen te evalueren, kun je geld besparen en je budget beter beheren.

Bij 123opzeggen geniet van het gemak, de tijdsbesparing en de financiële voordelen die het opzeggen via deze website met zich meebrengt. Dus waar wacht je nog op? Start vandaag nog het opzegproces en zeg onnodige abonnementen en lidmaatschappen op met 123opzeggen. Maak een einde aan die ongebruikte abonnementen en lidmaatschappen en neem de controle over je financiën in eigen handen!

Landschap
Golf