Man heeft een pakketje in zijn handen

On That Ass zet klanten op het verkeerde been, stelt ACM

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Boxershort label On that ass verleidde consumenten met een gratis onderbroek, maar bij levering kwam de verrassing: een abonnement zat er automatisch bij inbegrepen. De Autoriteit Consument & Markt kreeg veel klachten binnen en eist nu dat On that Ass duidelijker moet zijn naar de klanten toe.

Inhoudsopgave

  Onduidelijkheid over aangaan abonnement

  On That Ass bood consumenten een gratis boxershort aan, maar bij ontvangst bleek dit gekoppeld aan een abonnement. De ACM (Autoriteit Consument & Markt) ontving hier veel klachten over. Op de website van On That Ass was het niet duidelijk aangegeven dat het ontvangen van de gratis boxershort leidde tot een abonnement. Volgens Renske Fikkers, directeur van de ACM, is dit misleidend. "Je sluit pas een betaald abonnement af als je hier expliciet mee hebt ingestemd," benadrukt zij.

  Lees ook: Viaplay verhoogt prijzen met 12,5% en werkt aan abonnement met reclame.

  Veel klachten in Polen

  Ook veel Poolse klanten vielen voor de gratis boxershort, om later te ontdekken dat ze ongemerkt een betaald abonnement waren aangegaan. Inmiddels heeft On That Ass op hun website voor zowel Nederland als Polen duidelijker gemaakt dat de bestelling van een gratis boxershort automatisch leidt tot een betaald maandelijks abonnement. Ook de online advertenties zijn aangepast om dit te verduidelijken.

  Man heeft een pakketje van On That Ass ontvangen en kijkt geschrokken

  Gratis boxershort van On That Ass

  Wil je voorkomen dat jouw 14-dagen proefperiode automatisch verandert in een betaald lidmaatschap? Dan moet je na ontvangst van de boxershort je abonnement direct opzeggen gedurende de resterende dagen van de proefperiode. De onderbroek ontvang je binnen 4 werkdagen. Zeg daarna dus meteen op als je geen abonnement wilt afsluiten. Zo voorkom je een actief lidmaatschap en wordt de proefperiode direct beëindigd.

  Bekijk ook: Problemen met Verisure opzeggen: lijkt soms onmogelijk.

  On That Ass opzeggen

  Heb je een abonnement bij On That Ass maar wil je hier vanaf? Dan kan je deze eenvoudig opzeggen met 123opzeggen. Bij 123opzeggen willen we On That Ass opzeggen zo simpel mogelijk maken. Daarom bieden we een gratis opzegbrief aan waarmee je abonnement stopzetten een fluitje van een cent wordt. Vul je gegevens in, download de brief en verstuur deze per post, óf laat 123opzeggen de verzending voor je regelen.

  Landschap
  Golf