Twee mannen zitten op de bank en kijken Formule 1

Viaplay verhoogt prijzen met 12,5% en werkt aan abonnement met reclame

 • auteur Madelon

Viaplay gaat een flinke prijsverhoging doorvoeren. Het bedrijf kondigde dit tegelijkertijd aan met het nieuws dat ze de uitzendrechten van de Formule 1 in Nederland weer hebben binnengesleept. Om je tegemoet te komen, werkt het bedrijf aan een goedkoper abonnement mét reclame. 

Inhoudsopgave

  Financiële uitdagingen van Viaplay

  Viaplay heeft het financieel lastig gehad afgelopen jaar, blijkt uit de laatste cijfers van 2023. Daarom stopt het bedrijf met zijn diensten in Engeland, Canada en de VS, waar het niet goed genoeg liep. Maar in Nederland gaat Viaplay lekker door, vooral dankzij de populaire Formule 1-races. Die maken Viaplay hier een ontzettend grote speler.

  Meer weten? Bekijk ook: De toekomst van Viaplay in Nederland: een onvermijdelijke prijsstijging?

  Uitzendrechten voor de Formule 1

  Het was nog even spannend of Viaplay opnieuw de uitzendrechten voor de Formule 1 zou binnenslepen. Door de komst van streamingdiensten zoals Ziggo Sport, Canal+ en Videoland, is Viaplay namelijk niet langer alleen in de strijd om de uitzendrechten van de populaire Formule 1. Vorige week verzekerde Viaplay zich van de Formule 1-uitzendrechten in Nederland, niet voor drie, maar voor vijf jaar. Zo kun je tot minstens 2029 alle races volgen op Viaplay.

  Tribune met verschillende Formule 1 fans die de race kijken

  Kosten van de uitzendrechten

  Maar deze uitzendrechten komen met een stevig prijskaartje. Er is gespeculeerd dat de kosten voor het verkrijgen van deze rechten kunnen oplopen tot ongeveer 45 miljoen euro per jaar. Dit betekent dat Viaplay over vijf jaar ongeveer 225 miljoen euro investeert, een aanzienlijk bedrag gezien de huidige marktwaarde van het bedrijf van slechts 290 miljoen euro. Deze forse investering zou terugverdiend moeten worden met hogere abonnementsprijzen, zolang Viaplay haar klanten kan behouden.

  Flinke prijsverhoging

  Vanaf 22 mei stijgt de maandelijkse abonnementsprijs van Viaplay van €15,99 naar €17,99, een toename van €2 per maand ofwel €24 op jaarbasis, wat neerkomt op een prijsverhoging van 12,5%. Eerder dit jaar verhoogde de concurrent F1TV de abonnementsprijzen al met €30 op jaarbasis, en nu volgt Viaplay dit voorbeeld met een eigen verhoging.

  Twee vrienden kijken Formule 1 met Viaplay

  Goedkoper abonnement

  Als reactie op de kritiek op de prijsverhoging, introduceert Viaplay deze zomer een voordeliger abonnement met reclames. Dit nieuws kwam naar buiten tijdens de presentatie van de recente kwartaalcijfers. De exacte prijs van dit nieuwe abonnement is nog niet bekend, maar gaat dus goedkoper zijn dan het reclamevrije-abonnement.

  Viaplay opzeggen

  Zie jij deze prijsverhoging niet zitten en wil je zo snel mogelijk van je abonnement bij Viaplay af? Dan ben je bij 123opzeggen aan het juiste adres. Bij 123opzeggen willen we Viaplay opzeggen zo simpel mogelijk maken. Daarom bieden we een gratis opzegbrief aan waarmee je abonnement stopzetten een fluitje van een cent wordt. Vul je gegevens in, download de brief en verstuur deze per post, óf laat 123opzeggen de verzending voor je regelen.

  Landschap
  Golf