Vrienden zitten op de bank en kijken samen naar een Formule 1-race op de tv via Viaplay.

De toekomst van Viaplay in Nederland: onvermijdelijke prijsstijging

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Viaplay, bekend als een van de toonaangevende streamingdiensten, staat voor een belangrijk moment in Nederland. Terwijl het bedrijf zich heroriënteert op zijn kernmarkten, zien we een duidelijke trend: de abonnementsprijzen gaan omhoog. Hoewel in Nederland nog geen prijsverhoging is doorgevoerd, wijst alles erop dat dit slechts een kwestie van tijd is.

Belangrijkste punten uit dit artikel

 • Prijsverhoging: Viaplay verhoogt mogelijk binnenkort de abonnementsprijzen in Nederland.

 • Financiële uitdagingen: Viaplay stopt diensten in sommige landen, maar blijft actief in Nederland dankzij Formule 1.

 • Uitzendrechten: Strijd om uitzendrechten kan leiden tot hogere abonnementskosten.

Inhoudsopgave

  Veranderingen bij Viaplay

  In de huidige streamingmarkt is Viaplay een naam die veel Nederlanders kennen. Met name door de populariteit van de Formule 1 en Max Verstappen, is Viaplay een toonaangevende streamingdienst in Nederland.

  Breed scala aan sportevenementen

  Het bedrijf een breed scala aan sportevenementen, zoals de Formule 1 en de Premier League, maar ook films en series, en Viaplay Originals. Echter, recente ontwikkelingen binnen het bedrijf wijzen op mogelijke veranderingen voor Nederlandse abonnees.

  Jongen met rode trui zit op de bank en kijkt naar de Formule 1 via Viaplay.

  Financiële uitdagingen van Viaplay

  Uit de cijfers van het laatste kwartaal van 2023 werd duidelijk dat Viaplay financieel gezien uitdagingen heeft ondervonden. Als gevolg hiervan heeft Viaplay besloten om hun diensten in bepaalde landen, waaronder Engeland, Canada en de Verenigde Staten, stop te zetten vanwege tegenvallende prestaties. Echter, in Nederland blijft Viaplay actief, vooral dankzij het uitzenden van Formule 1-races. Deze sportevenementen hebben de streamingdienst in Nederland een stevige positie gegeven.

  Meer weten over de financiële uitdagingen van Viaplay in 2023? Bekijk dan ook eens: Viaplay verhoogt prijzen Scandinavië flink.

  Concurreren om uitzendrechten

  Maar door de komst van streamingdiensten zoals Ziggo Sport, Canal+ en Videoland, is Viaplay niet langer alleen in de strijd om de uitzendrechten van de populaire Formule 1. Deze concurrentie kan de prijs voor deze uitzendrechten aanzienlijk kan verhogen.

  Uitzendrechten zijn niet goedkoop

  Er is gespeculeerd dat de kosten voor het verkrijgen van deze rechten kunnen oplopen tot ongeveer 50 miljoen euro per jaar. Dit kan een directe invloed hebben op de abonnementsprijzen van Viaplay in Nederland, aangezien hogere uitgaven voor uitzendrechten vaak worden doorberekend aan de consument.

  Een modern TV scherm met daarop verschillende icoontjes van streamingdiensten zoals Viaplay, Netflix en Disney+

  Mogelijke prijsverhoging

  Tot nu toe is er in Nederland geen officiële aankondiging geweest over een prijsverhoging. Maar gezien de bewegingen in andere landen, zoals Denemarken en Zweden, lijkt het erop dat Nederlandse abonnees zich kunnen voorbereiden op een mogelijke verhoging van de abonnementskosten.

  In Scandinavië zijn de prijzen inmiddels met 20% gestegen, en naar verwachting volgt Nederland dus binnenkort.

  Nu of nooit

  Wie het komend jaar Formule 1 – samen met onder meer voetbal, darts en hockey – via Viaplay wil kijken, doet er wellicht goed aan om nog vóór een eventuele prijsverhoging een Viaplay-abonnement aan te schaffen.

  Actie van Viaplay

  Viaplay heeft op dit moment zelfs een actie met een goedkoper jaarabonnement. In plaats van het maandabonnement dat €15,99 kost, kan een jaarabonnement met maandelijkse kosten van €12,79 worden afgesloten. Vanaf dit jaar levert Viaplay bij het abonnement ook toegang tot de Formule 1-streamingdienst F1 TV Pro.

  LeestipSteeds meer mensen kiezen voor betaalde versie van datingsites.

  Wat kost Viaplay?

  De kosten voor Viaplay variëren afhankelijk van hoe je het abonneert:

  • Direct bij Viaplay: Een maandabonnement kost €15,99, terwijl een jaarabonnement, met een korting van 20%, neerkomt op ongeveer €12,79 per maand​​.

  • Kosten Viaplay bij Ziggo: Een Viaplay-abonnement bij Ziggo kost ook €15,99 per maand​​.

  • Kosten Viaplay bij KPN: Bij KPN betaal je eveneens €15,99 per maand voor een Viaplay-abonnement​

  • Kosten Viaplay bij Odido: Voor nieuwe abonnees biedt Odido de eerste maand 50% korting. Daarna betaal je maandelijks €15,99.

  Update prijsverhoging Viaplay

  De prijsverhoging is er inderdaad gekomen. Viaplay verhoogt de maandelijkse abonnementsprijs van €15,99 naar €17,99 vanwege de hoge kosten van de nieuwe Formule 1-uitzendrechten, die het bedrijf tot 2029 heeft veiliggesteld. Om klanten tegemoet te komen, werkt Viaplay aan een goedkoper abonnement met advertenties. Ondanks financiële uitdagingen en het stopzetten van diensten in andere landen, blijft Viaplay in Nederland actief door de populariteit van de Formule 1.

  Viaplay opzeggen

  Wanneer je het Viaplay abonnement wil opzeggen, kan dit op verschillende manieren. Als je direct via Viaplay hebt geabonneerd, kun je je abonnement annuleren via je Viaplay Account.

  Hierbij ga je naar je accountpagina, selecteer je de optie om je abonnement op te zeggen en volg je de gegeven instructies. Houd er rekening mee dat je toegang tot Viaplay behoudt tot het einde van je huidige facturatieperiode.

  Een vrouw zit op de grond met een laptop op haar schoot en zegt haar Viaplay abonnement op.

  Viaplay Ziggo opzeggen

  Als je Viaplay via Ziggo hebt, moet je het abonnement via Ziggo opzeggen. Dit doe je door in te loggen op Mijn Ziggo, te navigeren naar 'Producten', vervolgens 'Televisie' te kiezen en onder 'Je streamingdiensten' de optie 'Diensten beheren' te selecteren. Daar selecteer je Viaplay en volg je de stappen om op te zeggen.

  Viaplay KPN stoppen

  Voor Viaplay-abonnees bij KPN zijn er twee manieren om op te zeggen: online of via de tv. Online ga je naar MijnKPN, log je in, selecteer je je Thuis-product, kies je het Viaplay zenderpakket en volg je de instructies om op te zeggen. Via de tv open je het menu, navigeer je naar 'Instellingen', selecteer je 'Zenderpakketten', kies je Viaplay en volg je de stappen om op te zeggen.

  Viaplay Odido opzeggen

  Om je Viaplay-abonnement via Odido op te zeggen, log je eerst in op je Odido-account en ga je naar 'Mijn account'. Hier zoek je naar je Viaplay-abonnement en selecteer je de optie om het op te zeggen. Volg de instructies op het scherm en bevestig je keuze. Na het opzeggen ontvang je meestal een bevestigingsmail.

  De opzegservice van 123opzeggen

  Het abonnement bij Viaplay kan je ook eenvoudig opzeggen met de gratis opzegbrief van 123opzeggen. Download de brief, vul je gegevens, verstuur de brief zelf of kies voor onze verzenddienst. Met 123opzeggen is jouw opzegging zo geregeld!

  Conclusie

  Viaplay staat voor een mogelijke prijsverhoging in Nederland terwijl het bedrijf zich heroriënteert op zijn kernmarkten. De stijgende kosten voor uitzendrechten, vooral voor Formule 1, zullen waarschijnlijk leiden tot hogere abonnementsprijzen. Overweeg je een Viaplay-abonnement? Doe dit nu of wees voorbereid op toekomstige prijsstijgingen.

  Landschap
  Golf