Netflix startscherm met meerdere accounts

Zeg je slapende streamingdiensten op en bespaar geld

 • auteur Madelon
 • Laatst geüpdatet:

Zombie-abonnementen worden steeds gewoner. Je kent ze wel; de abonnementen die je niet meer gebruikt en dus alleen maar geld kosten. Bovendien dwalen ze vaak rond in dat deel van het onderbewustzijn dat onafgeronde taken opslaat. 

Inhoudsopgave

  Welke streamingdiensten zijn er?

  Zeker 's zomers kan je lidmaatschap op een streamingdienst veranderen in een zombie abonnement. Het is dan mooi weer, waardoor je zowel overdag als 's avonds veel activiteiten buiten doorbrengt. Er wordt dan minder naar films en series gekeken op bijvoorbeeld Disney Plus of Apple TV Plus.

  Populairste streamingdiensten in Nederland

  In Nederland zijn er diverse streamingdiensten. Netflix en Videoland klinken je vast bekend in de oren. Maar je kunt ook een abonnement nemen op sportzenders zoals Viaplay. In de volgende tabel vind je de meest populaire streamingdienst in Nederland per type, en de bijbehorende opzegtermijn.

  Categorie Streamingdienst Opzegtermijn

   Films en series

   Netflix

   Eén maand

   Videoland

   Geen

   Amazon Prime Video

   Geen

   Discovery+

   Eén maand

   HBO Max

   Eén tot twee dagen voor de volgende factuurperiode

   Apple TV+ 

   Geen

   Ziggo Movies & Series L en XL

   Eén maand

   Disney+

   Geen

   Films

   Pathé Thuis

   Eén maand. Opzegbaar na vier maanden

   CineMember

   Geen

   Cinetree

   Eén maand

   Sportzender

   Viaplay

   Geen

   Eurosport

   Dertig dagen

   F1TV

   Geen

   Live televisie

   NLZIET

   Geen

   Programma’s van de NPO

   NPO Start Plus

   Eén maand

   

  Je streamingdienst opzeggen

  Het opzeggen van je streamingdiensten is vaak heel eenvoudig, en binnen enkele minuten geregeld. Er is dus helemaal geen reden om je streaming abonnement langer aan te houden dan nodig is.

  Streamingsdiensten hanteren opzegtermijnen

  Iedere streamingdienst hanteert zijn eigen opzegtermijn. Veel tv-diensten hanteren geen opzegtermijn. Dit betekent dat je op elk gewenst moment kunt opzeggen.

  Tv met verschillende streaming apps zoals Netflix, Viaplay en Disney+

  Pathé Thuis pa na vier maanden opzeggen

  Let alleen op bij Pathé Thuis; deze streamingdienst kun je pas na de abonnementsperiode van vier maanden opzeggen. Het abonnement van een tv-dienst zoals Videoland of Disney Plus loopt na de opzegging vaak nog door tot het einde van de abonnementsperiode.

  Geld besparen

  Daarna wordt je abonnement stop gezet en ben je geen abonnee meer. Ook de automatische incasso wordt dan gestopt, zodat er geen abonnementsgeld meer wordt afgeschreven. Vanaf dit moment bespaar je dus geld!

  Hulp bij opzeggen

  De meeste streamingdiensten zijn dus per direct opzegbaar. Dat is mooi, want zo kun je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk van je abonnement af bent. Toch kan het zijn dat je hoofd er niet naar staat om je abonnementen op tv-diensten op te zeggen. In dat geval biedt de verzendservice van 123opzeggen uitkomst.

  Netflix kijken op een monitor

  Verzendservice van 123opzeggen

  Daarmee kun je heel handig een gratis opzegbrief genereren door slechts enkele persoonsgegevens in te vullen. Zodra je deze per post hebt verstuurd hoef je alleen nog maar simpelweg af te wachten totdat je opzegging is geregeld. De bevestiging van de opzegging ontvang je persoonlijk van de betreffende streamingdienst.

  Je weet precies waar je aan toe bent met 123opzeggen

  Zo weet je precies waar je aan toe bent. Geef je ook het versturen van de opzegbrief liever uit handen? Dan kan dit tegen een kleine vergoeding met de verzenddienst. Bij 123opzeggen vind je opzegbrieven voor meer dan 8000 organisaties. Zo zeg je eenvoudig je abonnement bij elke streamingdienst op!

  Landschap
  Golf