Zeg je slapende streamingdiensten op en bespaar geld

Zeg je slapende streamingdiensten op en bespaar geld

  • auteur Nynke
  • Laatst geüpdatet:

Zeg je slapende streamingdiensten op en bespaar geld

Zombie-abonnementen worden steeds gewoner. Je kent ze wel; de abonnementen die je niet meer gebruikt en dus alleen maar geld kosten. Bovendien dwalen ze vaak rond in dat deel van het onderbewustzijn dat onafgeronde taken opslaat. Wat voorbeelden: je leest al een tijdje de Donald Duck niet meer, toch blijven ze maar op de mat vallen. Van bewegen komt het niet meer, toch ben je nog steeds lid van de sportschool. En misschien wel de bekendste variant van allemaal; je bent abonnee van streamingdiensten, terwijl je in het dagelijks leven te druk bent om tv-programma's, films en series te kijken. Je kunt deze diensten dus maar beter opzeggen; dat bespaart geld en voorkomt onrust. In Nederland zijn er nogal wat streamingdiensten beschikbaar. In deze blog hebben we ze voor je op een rijtje gezet, met bijbehorende opzegtermijnen.

Welke streamingdiensten zijn er?

Zeker 's zomers kan je lidmaatschap op een streamingdienst veranderen in een zombie abonnement. Het is dan mooi weer, waardoor je zowel overdag als 's avonds veel activiteiten buiten doorbrengt. Er wordt dan minder naar films en series gekeken op bijvoorbeeld Disney Plus of Apple TV Plus.

In Nederland zijn er diverse streamingdiensten. Netflix en Videoland klinken je vast bekend in de oren. Maar je kunt ook een abonnement nemen op sportzenders zoals Viaplay. In de volgende tabel vind je de meest populaire streamingdienst in Nederland per type, en de bijbehorende opzegtermijn.

Categorie Streamingdienst Opzegtermijn

 Films en series

 Netflix

 Eén maand

 Videoland

 Geen

 Amazon Prime Video

 Geen

 Discovery+

 Eén maand

 HBO Max

 Eén tot twee dagen voor de volgende factuurperiode

 Apple TV+ 

 Geen

 Ziggo Movies & Series L en XL

 Eén maand

 Disney+

 Geen

 Films

 Pathé Thuis

 Eén maand. Opzegbaar na vier maanden

 CineMember

 Geen

 Cinetree

 Eén maand

 Sportzender

 Viaplay

 Geen

 Eurosport

 Dertig dagen

 F1TV

 Geen

 Live televisie

 NLZIET

 Geen

 Programma’s van de NPO

 NPO Start Plus

 Eén maand

 

Je streamingdienst opzeggen

Het opzeggen van je streamingdiensten is vaak heel eenvoudig, en binnen enkele minuten geregeld. Er is dus helemaal geen reden om je streaming abonnement langer aan te houden dan nodig is. Zeker wanneer je een aantal abonnementen tegelijkertijd afneemt bij streamingdiensten. Je logt in op je account, of dit nu via de website is of via de app op je smartphone, tablet, of computer. Zodra je bent ingelogd op de online klantomgeving, of je account, kun je daar je vaak bij 'instellingen' je abonnement beheren en kiezen voor opzeggen, beëindigen of annuleren. Een abonnement op Ziggo Movies & Series L of XL is alleen beschikbaar voor Ziggo klanten. Als je je abonnement op Ziggo Movies & Series L of XL wilt opzeggen, dan kun je dit doen door in te loggen op 'Mijn Ziggo'.

Opzegtermijnen

Iedere streamingdienst hanteert zijn eigen opzegtermijn. Veel tv-diensten hanteren geen opzegtermijn. Dit betekent dat je op elk gewenst moment kunt opzeggen. Let alleen op bij Pathé Thuis; deze streamingdienst kun je pas na de abonnementsperiode van vier maanden opzeggen. Het abonnement van een tv-dienst zoals Videoland of Disney Plus loopt na de opzegging vaak nog door tot het einde van de abonnementsperiode. Daarna wordt je abonnement stop gezet en ben je geen abonnee meer. Ook de automatische incasso wordt dan gestopt, zodat er geen abonnementsgeld meer wordt afgeschreven. Vanaf dit moment bespaar je dus geld!

Hulp bij opzeggen

De meeste streamingdiensten zijn dus per direct opzegbaar. Dat is mooi, want zo kun je ervoor zorgen dat je zo snel mogelijk van je abonnement af bent. Toch kan het zijn dat je hoofd er niet naar staat om je abonnementen op tv-diensten op te zeggen. In dat geval biedt de verzendservice van 123opzeggen uitkomst. Daarmee kun je heel handig een gratis opzegbrief genereren door slechts enkele persoonsgegevens in te vullen. Zodra je deze per post hebt verstuurd hoef je alleen nog maar simpelweg af te wachten totdat je opzegging is geregeld. De bevestiging van de opzegging ontvang je persoonlijk van de betreffende streamingdienst. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Geef je ook het versturen van de opzegbrief liever uit handen? Dan kan dit tegen een kleine vergoeding met de verzenddienst. Bij 123opzeggen vind je opzegbrieven voor meer dan 8000 organisaties. Zo zeg je eenvoudig je abonnement bij elke streamingdienst op!

Landschap
Golf