Groot computerscherm met het Netflix logo erop

Netflix wil van goedkoopste Basic-abonnement af

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Netflix haalt de laatste tijd regelmatig het nieuws door de ingrijpende veranderingen die het bedrijf doorvoert. Zo hebben ze al een stokje gestoken voor accountdelen en nu kondigt het bedrijf ook aan om met het goedkoopste 'Basic-abonnement' te willen stoppen. Dit wordt binnenkort al in twee landen doorgevoerd en naar verwachting zullen meer landen volgen.

Belangrijkste punten uit dit artikel

 • Stopzetting Basic-abonnement: Netflix stopt met het goedkoopste Basic-abonnement, te beginnen in Canada en het Verenigd Koninkrijk. Andere landen volgen later.
 • Populariteit reclame-abonnement: Netflix introduceerde vorig jaar een goedkoper abonnement met reclame, dat inmiddels 15 miljoen gebruikers heeft. Dit model is populair vanwege de lagere prijs.
 • Impact op Nederlandse gebruikers: Voorlopig blijft het Basic-abonnement zonder reclame in Nederland beschikbaar, maar een toekomstige introductie van het reclame-abonnement is waarschijnlijk.

 

Inhoudsopgave

  Veranderingen bij Netflix

  Netflix heeft bekendgemaakt dat het Basic-abonnement binnenkort stopt. De eerste twee landen waar de verandering zal worden doorgevoerd zijn Canada en het Verenigd Koninkrijk in het tweede kwartaal. Meer landen volgen, maar een exacte planning ontbreekt nog.

  Populaire streamingdienst

  Netflix, al jaren een toonaangevende streamingdienst wereldwijd, voegt maandelijks nieuwe films toe en is beroemd om haar bekroonde series en documentaires. Miljoenen mensen over de hele wereld streamen hun favoriete series en films, zowel op televisie als op hun mobiele apparaten. 

  Twee mensen zitten op een bank en kijken naar Netflix.

  Netflix abonnement met reclame 

  De afgelopen tijd is er veel te doen omtrent het abonnementsmodel van Netflix. Vorig jaar november lanceerde Netflix zijn goedkope abonnement met reclame in een eerste groep landen. Dit reclame-abonnement is momenteel nog niet beschikbaar in Nederland. Zes maanden na de lancering bereikte Netflix's reclame-abonnement 5 miljoen gebruikers, en dit abonnement is razendpopulair want binnen een jaar groeide dit aantal tot 15 miljoen, meldt de streamingdienst.

  Basic-abonnees moeten overstappen van abonnement

  Sinds vorig jaar kunnen in Canada, de Verenigde Staten en het Verenigde Koninkrijk geen nieuwe Basic-abonnementen meer worden afgesloten. Binnenkort zullen bestaande Basic-gebruikers in het VK en Canada moeten kiezen: overstappen naar een duurder abonnement of een voordeliger optie met reclames.

  Bekijk ook: Netflix ziet aantal abonnees flink groeien dankzij strenger beleid tegen accountdelen.

  Waarom wil Netflix van Basic-abonnement af?

  Netflix verdient meer aan abonnementen waarin reclames voorkomen dan aan abonnementen zonder reclame. Het afschaffen van het Basic-abonnement zonder reclame, en in plaats daarvan een goedkoper abonnement met reclame op de markt brengen, levert de streamingdienst uiteindelijk meer inkomsten op. 

  Abonnement met reclame een stuk goedkoper

  De aantrekkelijkheid van het advertentie-abonnement ligt vooral in de lagere prijs. In de VS is dit Netflix-abonnement geprijsd op slechts $6,99 per maand, aanzienlijk voordeliger dan het standaardabonnement van $11,99. Zelfs met 4 minuten reclame per uur, blijkt dit model, vergelijkbaar met dat van Disney+, onverwacht populair.

  Bekijk ook: Viaplay verhoogt prijzen Scandinavië flink, Nederland volgt naar verwachting snel.

  Wat betekent dit voor Netflix-abonnees in Nederland?

  In Nederland blijft het Basic-abonnement zonder advertenties vooralsnog beschikbaar, aangezien een Netflix-abonnement met reclames hier nog niet geïntroduceerd is. Echter, gezien het succes van deze abonnementsvorm in andere landen, lijkt het slechts een kwestie van tijd voordat dit ook hier beschikbaar komt.

  Mijn kijkt Netflix op zijn tablet en ziet abonnee aantal.

  Welke abonnementen heeft Netflix?

  Netflix heeft op dit moment drie abonnementsopties in Nederland: Basic, Standaard en Premium.

  • Het Basic-abonnement kost 7,99 euro per maand, geeft toegang tot standaard beeldkwaliteit en staat kijken op één apparaat toe.
  • Het Standaard-abonnement kost 11,99 euro per maand, verbetert de beeld- en geluidskwaliteit en maakt gelijktijdig kijken op twee schermen mogelijk.
  • Met het Premium-abonnement, voor 15,99 per maand, geniet je van de beste beeld- en geluidskwaliteit en kun je op vier schermen tegelijkertijd kijken.

  Netflix-abonnement opzeggen

  Zijn de abonnementskosten te prijzig geworden en wil je graag besparen op je maandelijkse lasten? Ben je teleurgesteld over het aanbod en de kwaliteit van de content? Wat je reden ook is, Netflix zeg je eenvoudig op met de gratis opzegbrief van 123opzeggen. Vul je persoonlijke gegevens in. Download de gratis opzegbrief. Verstuur deze per post óf kies voor onze handige verzenddienst.

  Landschap
  Golf