Netflix bed laptop

Netflix ziet aantal abonnees flink groeien dankzij strenger beleid tegen accountdelen

 • auteur Madelon

Netflix heeft de afgelopen maanden te maken een indrukwekkende groei van nieuwe abonnees. Maar liefst 8,8 miljoen mensen besloten om in te haken. Het is voor het eerst in jaren dat de streamingdienst haar abonnees zo snel ziet groeien en dit heeft alles te maken met Netflix haar nieuwe regels.

Inhoudsopgave

  Een van de populairste streamingdiensten

  Netflix is al jaren een van de meest toonaangevende streamingdiensten van de wereld. Elke maand worden er nieuw films toegevoegd en ook staat Netflix bekend om haar bekroonde series en documentaires. Miljoenen mensen wereldwijd streamen hun favoriete series op de televisie of op hun telefoon, en er lijken het laatste kwartaal alleen maar meer mensen bij te komen.

  Toch komt deze stijging niet omdat er daadwerkelijk meer nieuwe mensen kijken, maar omdat Netflix een strenger beleid tegen accountdelen heeft ingevoerd.

  bank netflix tv

  Netflix nieuwe beleid tegen accountdeling

  Zoals je misschien zelf ook gemerkt heb, is het het helaas niet meer mogelijk om je Netflix-abonnement te delen met vrienden of familie. Voorheen had je maar één account nodig en kon je gemakkelijk andere mensen laten inloggen met jouw gegevens. Het delen van een Netflix-account had het voordeel dat je de abonnementskosten kon delen met anderen, en zo geld kon besparen.

  Ook mensen die zelf een abonnement afsluiten niet de moeite waard vonden, konden op deze manier gebruik maken van de streamingdienst. Maar Netflix heeft hier afgelopen zomer een stokje voor gestoken en strengere regels ingevoerd.

  Abonnement delen met huishouden

  Je kunt nog steeds een Netflix-abonnement delen, maar dan alleen met mensen die onderdeel zijn van hetzelfde huishouden. Netflix kan nu op basis van het ip-adres zien wie er tot het huishouden behoort. Je krijgt een melding op het apparaat waarop je inlogt. De hoofdgebruiker moet vervolgens het apparaat toevoegen aan één huishouden.

  gezin bank

  Extra leden toevoegen aan je abonnement

  Wel geeft de streamingdienst de optie om een extra lid toe te voegen, ook al behoort deze niet tot het huishouden. Voor deze extra leden ga je als abonnee meer betalen. Personen die niet tot hetzelfde huishouden behoren, kunnen voor slechts 3,99 euro per maand aan het account deelnemen.

  Met een gedeeld Netflix-account kunnen alle gebruikers nu nog steeds profiteren van gepersonaliseerde
  aanbevelingen en voortgangsinformatie. Maar let op, het is alleen mogelijk om extra leden toe te voegen aan het Standaard-abonnement (11,99 euro) en het Premium-abonnement (15,99 euro). Bij het Basic-abonnement van 7,99 euro per maand is dit niet toegestaan.

  Flinke stijging in nieuwe abonnementen

  Na het invoeren van het strengere beleid heeft Netflix er enorm veel nieuwe abonnees bijgekregen. Afgelopen kwartaal steeg het aantal abonnementen met 8,8 miljoen en daar blijft het dit jaar niet bij. Het lijkt er namelijk op dat het aantal mensen met een nieuw abonnement door blijft stijgen tot wel 20 miljoen.

  De groei in abonnementen levert Netflix lekker wat centjes op. In het afgelopen kwartaal zagen ze hun omzet met een flinke 8 procent omhoogschieten naar 8,5 miljard dollar, in vergelijking met dezelfde periode vorig jaar. De verwachting is dat ze in het vierde kwartaal zelfs de jackpot van zo'n 8,7 miljard dollar binnen gaan harken.

  Alternatieven voor Netflix

  Vind jij een nieuw abonnement afsluiten nu onzin of kan je die automatische incasso niet missen van je rekening? Dan zijn er gelukkig verschillende alternatieve streamingdiensten die individuele abonnementen aanbieden tegen een lagere prijs zoals Amazon Prime Video, HBO Max, Disney+ en Videoland.

  Proefabonnement

  Voordat je een abonnement afsluit, is het belangrijk om te weten wat er in de algemene voorwaarden staat. Wil je eerst even kijken of je de streamingdienst de moeite waard vindt? Vaak kan je een gratis proefabonnement afsluiten van een maand.

  Let wel op dat je de datum onthoudt waarop je met je proefabonnement begint, want als je deze niet tijdig opzegt, resulteert dat in een automatische verlenging en wordt er alsnog maandelijks een bedrag van je rekening afgeschreven.

  kalender rode cirkel

  Gratis streamingdiensten

  Als je liever helemaal geen geld wilt uitgeven aan streamingdiensten, zijn er ook een paar gratis platforms die content aanbieden zoals YouTube en NPO Start.

  Het nadeel is alleen dat het aanbod op deze platforms vaak vrij beperkt is en er reclames in beeld komen. Overweeg dus of dit een probleem is voor jouw voordat je voor een gratis streamingdienst kiest.

  Netflix-abonnement opzeggen

  Zijn de abonnementskosten te prijzig geworden en wil je graag besparen op je maandelijkse lasten? Ben je teleurgesteld over het aanbod en de kwaliteit van de content? Of is je proefabonnement voorbij en zit je niet te wachten op een automatische incasso of een automatische verlenging? Er kunnen verschillende redenen zijn om je abonnement te stoppen.

  Je kunt je Netflix-abonnement stoppen door in te loggen op de website en accountinstellingen te gaan. Volg hier vervolgens de instructies om je abonnement te stoppen. Als je je abonnement stopt, houd er dan rekening mee dat je geen toegang meer hebt tot Netflix.

  Netflix-abonnement opzeggen met 123opzeggen

  Bij 123opzeggen willen we Netflix opzeggen zo simpel mogelijk maken. Geen eindeloos papierwerk, ingewikkelde telefoongesprekken of oneindige zoektochten naar de juiste methode. Daarom bieden we een gratis online opzegbrief voor Netflix aan, die je binnen drie eenvoudige stappen kunt invullen.

  • Vul je persoonlijke gegevens in.

  • Download de gratis opzegbrief.

  • Verstuur deze per post óf kies voor onze handige verzenddienst.

  meid bril telefoon

  Netflix opzeggen met de verzenddienst

  Geen zin om zelf naar de brievenbus te gaan? Daar hebben we bij 123opzeggen iets op gevonden! Laat ons het werk doen en kies voor onze verzenddienst. We zorgen ervoor dat de brief op de juiste mat valt, zodat jij alleen maar hoeft te wachten op de bevestiging. Makkelijker kunnen we Netflix opzeggen, niet voor je maken!

  Meer dan alleen Netflix-abonnementen opzeggen

  Als je een abonnement wil opzeggen is het verstandig om na te gaan hoe lang je contract loopt en wat het opzegtermijn is. Vaak geld er een opzegperiode van een maand. Naast abonnementen, kun je bij ons nog veel meer opzeggen.

  Ben je uitgelezen in je tijdschrift of krant, bevalt je lidmaatschap voor de sportvereniging je toch niet meer of wil je liever een ander telefoonabonnement. Wat voor abonnement, lidmaatschap of contract je ook wilt opzeggen, 123opzeggen is je laatste stop voor een frisse start!

  Landschap
  Golf