OV-chipkaart opzeggen

5 / 5 (166 beoordelingen)

Maak je geen gebruik meer van je ov-chipkaart en koop je liever losse kaartjes? Je kunt je OV-Chipkaart opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzenden. Zo makkelijk kan je de OV-Chipkaart opzeggen. 

Opzeggarantie

Stap 1: Vul je gegevens in

Vul minimaal 10 en maximaal 255 tekens in

Stap 2: Kies je verzendmethode

€ 2,95
Op werkdagen voor 16.30 uur, vandaag verstuurd! Je ontvangt een verzendbevestiging van de opzegbrief per e-mail.

Als ik mijn opzegging verstuur dan ga ik akkoord met een eenmalige afschrijving van € 2,95 van mijn bankrekeningnummer

Opzeggarantie
AdresOV-chipkaart
t.a.v. Klantenservice OV-chipkaart
Adres bedrijf
3800 AJ Amersfoort

, 07-08-2020

Betreft: OV-chipkaart opzeggen

Geachte heer/mevrouw,

Via deze brief wil ik mijn contract per direct en anders per eerstvolgende vervaldatum na dagtekening opzeggenper opzegdatum opzeggen. Hieronder vindt u een overzicht van mijn gegevens:

Voor- en achternaam:
Adres: Adres
Postcode + Woonplaats:
Kaartnummer-beginnend-met-3528:

Ook verzoek ik u de incassomachtiging per direct te beëindigen.

Ik zie een bevestiging van mijn opzegging graag tegemoet. U kunt de bevestiging per e-mail versturen naar of per post.

Met vriendelijke groet,
Handtekening
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

166 Beoordelingen OV-chipkaart

Waardering voor deze opzegservice
(wordt niet getoond)

Beoordelingen

Ik reis nooit meer met de trein.

Geen gebruik van gemaakt

Maakt geen gebruik meer van ov

Word niet gebruikt

Studenten ov niet meer nodig i.m.v. slagen van de opleiding

Te weinig gebruik van gemaakt

nieuwe krt aangevraagd

Kaart via werk

Maak bijna nooit meer gebruik van mijn OV

Stoppen met studie

Overlijden

Emigren naar het buitenland

emigreren naar buitenland

Ik ben geen student meer.

Prima

Stoppen met opleiding

Krijg studenten oV

Heel goed geregeld.

Ik ben geen student meer

Maak geen gebruik meer van

OV-chipkaart opzeggen

Als je vaak met het openbaar vervoer reist, kun je er niet meer omheen: de ov-chipkaart. In 2012 werd de ov-chipkaart in Nederland ingevoerd en kon iedereen bij elk station gebruikmaken van de kaart. Dankzij de kaart hoeven reizigers geen aparte kaartjes meer te kopen bij verschillende vervoerders, maar kunnen ze met een kaart overal in- en uitchecken. Zo moet reizen aantrekkelijker en makkelijker worden.

Anoniem of op naam

Sommige mensen willen liever niet met naam en foto op de kaart staan en kiezen daarom voor een anonieme ov-kaart. Deze kaart is niet gebonden aan iemand en kan dus door iedereen gebruikt worden. Handig als je binnen het gezin af en toe eens met het openbaar vervoer reist. Met een anonieme kaart kun je hetzelfde als met een persoonsgebonden ov-chipkaart. Het enige wat niet mogelijk is een abonnement kiezen. Een abonnement is namelijk persoonsgebonden en aangezien een anonieme ov-chipkaart dat niet is, kun je geen gebruikmaken van abonnementen.

Automatisch opladen

Als je het vervelend vindt dat je steeds langs de serviceapparaten moet om je ov-chipkaart op te laden, dan kun je automatisch opladen instellen. Elke keer als je saldo onder de nul euro komt, zal er dan een bedrag bijgeschreven worden. Het kan gaan om bedragen van 10, 20 en 50 euro. Het is maar net wat je denkt nodig te hebben.

Abonnementen ov-chipkaart

Je kunt zoals eerder genoemd werd ook abonnementen op je ov-chipkaart zetten. Dit kunnen abonnementen zijn voor alle vervoerders, maar ook abonnementen per vervoerder. Met het Altijd Korting abonnement kun je altijd met 20 of 40 procent korting reizen met de bus, tram en metro. Voor korting met de trein, heb je een los NS-abonnement nodig.

OV-Chipkaart opzeggen

Als je geen gebruikmaakt van je ov-chipkaart, dan kun je ervoor kiezen om je kaart op te zeggen. Dit kun je doen door een opzegbrief van 123opzeggen te gebruiken. Vul in de velden hierboven je gegevens in om een opzegbrief te maken. Nadat alle gegevens in de opzegbrief staan, kun je de brief kosteloos downloaden en versturen naar Translink (het bedrijf achter de OV-Chipkaart). Je kunt er ook voor kiezen om de opzegbrief door 123opzeggen te laten versturen. Voor een klein bedrag zorgen wij er dan voor dat de opzegbrief bij Translink terechtkomt, zodat zij je OV-chipkaart kunnen opzeggen. Jij hoeft dan zelf de deur niet uit en dat is natuurlijk wel zo makkelijk.