Ziggo gaat haar prijzen verhogen: is het tijd om over te stappen?

Ziggo gaat haar prijzen verhogen: is het tijd om over te stappen?

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Vanwege de inflatie voert ook Ziggo dit jaar een prijsverhoging door voor de verschillende pakketten en beltarieven. Dit betekent dat je meer gaat betalen voor je Ziggo-abonnement. 123opzeggen heeft naar aanleiding van de aankondiging van Ziggo een onderzoekje gedaan naar prijzen van telecom en internetaanbieders. 


Inhoudsopgave

  Waarom verhoogt Ziggo de prijzen?

  Vorig jaar verhoogde Ziggo de prijzen ook al, waarom doet het bedrijf dat dan nog een keer?

  Dat zit zo. Ziggo wil diensten van hoge kwaliteit aan klanten blijven aanbieden en dat betekent investeringen doen. Zoals iedereen wel weet; dit kost geld. De hoge energiekosten voor het netwerk en de datacenters berekent Ziggo door aan de klanten. Hierdoor kun jij blijven genieten van snel internet en goede tv.

  Wat zijn de diensten van Ziggo

  Ziggo biedt verschillende diensten aan, zoals internet, televisie en telefonie. Met het internetabonnement kun je thuis genieten van snelle en betrouwbare internetverbindingen, ideaal voor live-streamen, gamen en werken vanuit huis.

  TV kijken via Ziggo

  Met het televisieabonnement kun je bij het tv kijken genieten van meer dan honderd tv-zenders, waaronder sport, nieuws en entertainment.

  Telefonie van Ziggo

  En met het telefonieabonnement Volop Bellen kun je onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland en in het buitenland.

  Prijsstijgingen per product

  De prijsstijgingen gelden voor de pakketten en beltarieven. Het gaat om forse prijsstijgingen van om en nabij € 5 per pakket. In dit overzicht zie je om welke specifieke prijsstijgingen het gaat. Je vindt per pakket één voorbeeld.

  Ook de beltarieven wijzigen. Vast bellen wordt € 0,25 duurder, Volop Bellen wordt € 1 duurder. Het start en minuuttarief wordt € 0,01 meer. Het tarief buiten de Europese Unie wordt met € 0,01 verhoogd.

  Het toepassen van een prijsverhoging is opgenomen in de Algemene Voorwaarden van Ziggo. Abonnees kunnen hun Ziggoproduct dan ook niet tussentijds opzeggen vanwege de prijsverhoging.

  Lees ook: alles wat je moet weten over de prijsverhoging bij NLZIET

  Hoe duur zijn de concurrenten?

  Door de prijsstijgingen wordt Ziggo één van de duurste aanbieders van telecomdiensten. Misschien vind jij het dan ook wel tijd om over te stappen op een andere provider.

  Wat moet je doen na het opzeggen van Ziggo

  Als je hebt besloten om je Ziggo-abonnement op te zeggen, is het belangrijk om na te denken bij welke aanbieder je in de toekomst je telecomdiensten wilt afnemen.

  Saai, aanbieders vergelijken maar het helpt je goed

  Er zijn veel alternatieven voor Ziggo beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is daarom verstandig om de verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste service krijgt voor de juiste prijs.

  Wat zijn de prijzen van aanbieders in Nederland

  123opzeggen deed een onderzoek naar de prijzen van hetzelfde product bij vier concurrenten voor internet, tv en vast bellen. Zie onderstaand overzicht.                     

  Aanbieder Abonnementsprijs
  T-Mobile € 30 per maand
  Youfone € 31 per maand
  Budget Alles-in-1 € 32,50 per maand
  KPN € 42,50 per maand

  De voordelen van van T-Mobile, Youfone, Budget Alles-in-1 en KPN

  Dat T-Mobile goedkoper is, komt doordat de aanbieder een functioneel basispakket aanbiedt, met minder extra tv-zenders en zonder virusscanners.

  Youfone biedt zowel lage prijzen als innovatie. Zo is Youfone de eerste provider die Android tv aanbiedt. Ook heeft Youfone een ingebouwde Chromecast, waarmee je gemakkelijk vanaf je mobiele apparaten kunt streamen naar de tv.

  Budget Alles-in-1 is een goed alternatief als je met name goedkoper uit wilt zijn dan bij Ziggo. De prijs van glasvezelinternet is bijvoorbeeld goedkoper dan het vergelijkbare Ziggo-pakket. KPN is samen met Ziggo marktleider op het gebied van Telecomdiensten. 

  Je Ziggo-abonnement opzeggen

  Ben je niet tevreden over de diensten of service van Ziggo, of is de prijsverhoging een reden om je Ziggo abbo op te zeggen zodra de looptijd ervan verstreken is? Dan kun je gebruikmaken van de gratis opzegbrief van 123opzeggen.

  Houdt rekening met de opzegtermijn van Ziggo

  Het is hierbij belangrijk om te weten dat Ziggo een opzegtermijn van één maand hanteert. En als je een contract hebt, moet je deze periode in acht nemen voordat je kunt opzeggen. Heb je een glasvezel aansluiting, dan kun je daarna eventueel gemakkelijk overstappen naar een goedkopere, andere provider zoals of T-Mobile of NLZIET.

  Landschap
  Golf