Prijsverhoging Ziggo: is het tijd om over te stappen?

Prijsverhoging Ziggo: is het tijd om over te stappen?

  • auteur Nynke
  • Laatst geüpdatet:

Vanwege de inflatie voert ook Ziggo dit jaar een prijsverhoging door voor de verschillende pakketten en beltarieven. Dit betekent dat je meer gaat betalen voor je Ziggo-abonnement. 123opzeggen heeft naar aanleiding van de aankondiging van Ziggo een onderzoekje gedaan naar prijzen van telecom en internetaanbieders. Ziggo heeft namelijk besloten een prijsverhoging te gaan doorvoeren van bijna 10%. Deze prijsverhoging geldt voor bestaande en nieuwe klanten en gaat al in vanaf 1 juli. Hoog tijd om eens wat aanbieders te gaan vergelijken!

Waarom verhoogt Ziggo de prijzen?

Vorig jaar verhoogde Ziggo de prijzen ook al, waarom doet het bedrijf dat dan nog een keer? Dat zit zo. Ziggo wil diensten van hoge kwaliteit aan klanten blijven aanbieden en dat betekent investeringen doen. Zoals iedereen wel weet; dit kost geld. De hoge energiekosten voor het netwerk en de datacenters berekent Ziggo door aan de klanten. Hierdoor kun jij blijven genieten van snel internet en goede tv.

De diensten van Ziggo

Ziggo biedt verschillende diensten aan, zoals internet, televisie en telefonie. Met het internetabonnement kun je thuis genieten van snelle en betrouwbare internetverbindingen, ideaal voor live-streamen, gamen en werken vanuit huis. Met het televisieabonnement kun je bij het tv kijken genieten van meer dan honderd tv-zenders, waaronder sport, nieuws en entertainment.

En met het telefonieabonnement Volop Bellen kun je onbeperkt bellen naar vaste en mobiele nummers in Nederland en in het buitenland.

Een Alles-in-1-pakket kun je bij Ziggo zelf samenstellen. Met een pakket bij Ziggo krijg je:

✓ Start, Compleet, of Giga internet;
✓ Start, Compleet of Max televisie.

Verder kun je kiezen voor vaste telefonie en aanvullende producten zoals:

  • SmartWifi pods;
  • Beveiligingsproducten Safe Online;
  • Extra CI-modules om digitale televisie te kijken.

Prijsstijgingen per product

De prijsstijgingen gelden voor de pakketten en beltarieven. Het gaat om forse prijsstijgingen van om en nabij € 5 per pakket. In dit overzicht zie je om welke specifieke prijsstijgingen het gaat. Je vindt per pakket één voorbeeld.

Ook de beltarieven wijzigen. Vast bellen wordt € 0,25 duurder, Volop Bellen wordt € 1 duurder. Het start en minuuttarief wordt € 0,01 meer. Het tarief buiten de Europese Unie wordt met € 0,01 verhoogd.

Het toepassen van een prijsverhoging is opgenomen in de Algemene Voorwaarden van Ziggo. Abonnees kunnen hun Ziggoproduct dan ook niet tussentijds opzeggen vanwege de prijsverhoging.

Lees ook: alles wat je moet weten over de prijsverhoging bij NLZIET

Hoe duur zijn de concurrenten?

Door de prijsstijgingen wordt Ziggo één van de duurste aanbieders van telecomdiensten. Misschien vind jij het dan ook wel tijd om over te stappen op een andere provider. Als je hebt besloten om je Ziggo-abonnement op te zeggen, is het belangrijk om na te denken bij welke aanbieder je in de toekomst je telecomdiensten wilt afnemen.

Er zijn veel alternatieven voor Ziggo beschikbaar, elk met hun eigen voor- en nadelen. Het is daarom verstandig om de verschillende aanbieders te vergelijken voordat je een keuze maakt. Zo kun je ervoor zorgen dat je de juiste service krijgt voor de juiste prijs.

123opzeggen deed een klein onderzoekje naar de prijzen van hetzelfde product bij vier concurrenten voor internet, tv en vast bellen. Zie onderstaand overzicht.                     

Aanbieder Abonnementsprijs
T-Mobile € 30 per maand
Youfone € 31 per maand
Budget Alles-in-1 € 32,50 per maand
KPN € 42,50 per maand

Pluspunten van T-Mobile, Youfone, Budget Alles-in-1 en KPN

Dat T-Mobile goedkoper is, komt doordat de aanbieder een functioneel basispakket aanbiedt, met minder extra tv-zenders en zonder virusscanners. Youfone biedt zowel lage prijzen als innovatie. Zo is Youfone de eerste provider die Android tv aanbiedt. Ook heeft Youfone een ingebouwde Chromecast, waarmee je gemakkelijk vanaf je mobiele apparaten kunt streamen naar de tv.

Budget Alles-in-1 is een goed alternatief als je met name goedkoper uit wilt zijn dan bij Ziggo. De prijs van glasvezelinternet is bijvoorbeeld goedkoper dan het vergelijkbare Ziggo-pakket. KPN is samen met Ziggo marktleider op het gebied van Telecomdiensten. De aanbieder is met name flexibeler dan Ziggo. Met een Husselpakket van KPN kun je handig alle diensten aan- en uitzetten op elk moment. Zo hoef je niet te betalen voor diensten die je niet gebruikt.

Je Ziggo-abonnement kosteloos opzeggen

Ben je niet tevreden over de diensten of service van Ziggo, of is de prijsverhoging een reden om je Ziggo abbo op te zeggen zodra de looptijd ervan verstreken is? Dan kun je gebruikmaken van de gratis opzegbrief van 123opzeggen.

Het is hierbij belangrijk om te weten dat Ziggo een opzegtermijn van één maand hanteert. En als je een contract hebt, moet je deze periode in acht nemen voordat je kunt opzeggen. Heb je een glasvezel aansluiting, dan kun je daarna eventueel gemakkelijk overstappen naar een goedkopere, andere provider zoals of T-Mobile of NLZIET. Als het goed is heb je dan nog een snellere internetverbinding ook.

Wil je je Ziggo abonnement opzeggen? Zo gepiept met 123opzeggen

De handige diensten van 123opzeggen kun je gebruiken om opzegbrieven op te stellen en te versturen. Het enige wat je hiervoor hoeft te doen is je persoonsgegevens in te vullen in de opzegbrief van Ziggo. Vervolgens vult de website automatisch je gegevens in en kun je een opzegbrief downloaden. Deze kun je zelf downloaden, uitprinten of versturen naar Ziggo.

Op deze manier hoef je zelf geen opzegbrief te schrijven en wordt het opzegproces een stuk gemakkelijker en sneller gemaakt. Zo kun je eventueel gerust overstappen op een nieuwe provider. Hou rekening met de opzegtermijn en check of je eventuele apparatuur van Ziggo moet retourneren. Je kunt de brief ook laten versturen door de verzenddienst van 123opzeggen. Wij zorgen er dan voor dat je brief bij de klantenservice van Ziggo terecht komt.

Met 123opzeggen is je opzegging dan ook zo gepiept!

 

Landschap
Golf