Maaltijdbox van HelloFresh met ingrediënten als mozzarella en tomaat om pizza te maken.

HelloFresh informeert klanten onvoldoende over abonnementen

 • auteur Madelon

HelloFresh, een van de grootste spelers in Nederland op het gebied van maaltijdbezorging, werd door toezichthouder van Autoriteit Consument & Markt (ACM) op de vingers getikt nadat er veel klachten binnenkwamen van klanten die zich niet bewust waren van het feit dat ze een abonnement hadden afgesloten. Het bedrijf moet daarom duidelijker zijn over de inhoud en de voorwaarden van haar abonnementen, concludeert het ACM.

Inhoudsopgave

  Wat doet HelloFresh?

  HelloFresh is een toonaangevende speler op het gebied van maaltijdbezorging. Het bedrijf streeft naar het gemak en de gezondheid van klanten door verse producten samen met bijpassende recepten direct aan huis te leveren. HelloFresh biedt wekelijks een wisselend en gevarieerd menu aan met 45 verschillende gerechten. Klanten kunnen hun favoriete recepten kiezen en ontvangen vervolgens een box met alle ingrediënten die nodig zijn.

  Boodschappen met verse ingrediënten op tafel met instructies voor de bereiding van een gerecht

  Meldingen van klachten over HelloFresh

  Bij de ACM kwamen echter meldingen van klachten binnen omdat mensen zich niet bewust waren van het feit dat ze een abonnement hadden afgesloten bij HelloFresh. Bovendien werd gemeld dat abonnementen soms onbedoeld opnieuw werden geactiveerd, zelfs nadat klanten ze al hadden opgezegd. HellofFresh opzeggen lukt dus niet bij veel mensen en daarnaast uitten veel klanten van HelloFresh hun ontevredenheid over de manier waarop het bedrijf omging met klachten.

  Lees ook: Salarisverontwaardiging en Reclame-irritatie door Stichting Dierenlot 

  De toezichthouder van AMC heeft benadrukt dat HelloFresh serieus aandacht moet besteden aan de klachten van de klanten. "Het moet voor consumenten die een abonnement op een maaltijdbox afsluiten heel duidelijk zijn dat ze een abonnement afsluiten. Ook moet duidelijk zijn voor hoelang en onder welke voorwaarden zij dat abonnement aangaan en hoe ze er weer van af kunnen komen." aldus directeur Consumenten bij ACM, Edwin van Houten.

  Hoe werkt HelloFresh?

  Wanneer je een abonnement bij HelloFresh afsluit, kun je kiezen uit wekelijkse nieuwe recepten op de HelloFresh-website. HelloFresh bezorgt een box met alle benodigde verse ingrediënten in exact afgemeten hoeveelheden, samen met stapsgewijze receptkaarten. Met de geleverde ingrediënten en duidelijke instructies kunnen klanten eenvoudig en snel maaltijden bereiden, zonder te hoeven nadenken over boodschappen of receptplanning.

  HelloFresh biedt een flexibel abonnement aan, waardoor klanten de controle hebben over de frequentie van bezorgingen, het aantal personen en de keuze uit diverse gerechten.

  Een vrouw kookt in de keuken met citroenen en andere ingrediënten.

  Aanpassingen in het beleid van HelloFresh

  HelloFresh heeft aangegeven dat ze de feedback van de toezichthouder serieus nemen en het bedrijf heeft inmiddels het een en ander veranderd. Als je een HelloFresh box gaat bestellen, vertelt het bedrijf je meteen dat je een abonnement aangaat. Ze vertellen ook direct hoeveel een maaltijdbox per week kost, welke regels er zijn en hoe je het abonnement kunt stoppen.

  Indien er klachten zijn over ontbrekende producten, zal HelloFresh ervoor zorgen dat deze alsnog worden geleverd of vervangen. Als dit niet mogelijk is, heeft de klant voortaan het recht om zijn geld terug te krijgen.

  Lees ook: Vaste lasten van huishoudens stijgen door toenemende abonnementskosten.

  HelloFresh opzeggen na gratis maaltijdbox

  HelloFresh biedt tot wel 90 euro korting aan, aan nieuwe klanten. Deze mensen krijgen 35 euro korting op hun eerste maaltijdbox en 12,50 euro korting op de volgende maaltijdbox. Ook verkoopt het bedrijf een cadeaubon, eenmalige maaltijdbox (zoals de proefbox) en voorziet klanten van vouchers en kortingscodes

  Wanneer je gebruikt maakt van de kortingsactie, is het belangrijk om je te realiseren dat je daarmee een doorlopend abonnement aan gaat. Je abonnement stopt dus niet automatisch na het ontvangen van de eerste box.

  Verschillende boodschappen, klaar om opgeruimd te worden.

  Hoe kan ik HelloFresh opzeggen?

  Je kunt je abonnement op HellfoFresh stopzetten door voor de uiterlijke deadline de wijziging door te geven in je online account van HelloFresh. Ook kun je daar je abonnement tijdelijk pauzeren als dat beter uitkomt. Of maak eenvoudig en snel gebruik van de opzegservice van 123opzeggen!

  HelloFresh abonnement opzeggen met 123opzeggen

  Ben je ontevreden over de maaltijdboxen of wil je geld besparen door zelf de boodschappen te doen bij de supermarkt? Wat je reden ook is, HelloFresh opzeggen doe je eenvoudig met de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen! 

  Landschap
  Golf