Man kijkt formule 1

Viaplay verhoogt prijzen Scandinavië flink, Nederland volgt naar verwachting snel

 • auteur Madelon

Streamingdienst Viaplay heeft een forse prijsverhoging aangekondigd. Op dit moment is deze tariefwijziging alleen van kracht in Scandinavië, waar het Zweedse entertainmentbedrijf gevestigd is. Maar naar verwachting is Nederland binnenkort ook aan de beurt.

Inhoudsopgave

  Financieel zware tijden voor Viaplay

  Viplay bracht op 1 december eindelijk de langverwachte cijfers van het laatste kwartaal van 2023 uit, nadat dit al meerdere keren was uitgesteld. Het is geen geheim dat de streamingdienst financiële uitdagingen het hoofd biedt. Zo zal de streamingdienst in Engeland, Polen, de Baltische Staten, Canada en de Verenigde Staten niet meer te zien zijn, omdat Viaplay daar ondermaats gepresteerd heeft. In Nederland is een vertrek niet aan de orde. Dankzij het uitzenden van de Formule 1 is de streamingdienst in Nederland erg populair. 

  vrienden kijken formule 1

  Reden voor de prijsverhoging

  Om er financieel weer een beetje bovenop te komen, heeft de Zweedse streamingdienst een prijsverhoging aangekondigd. Deze geldt de komende tijd alleen nog in Scandinavië, maar naar verwachting wordt deze binnenkort ook doorgevoerd in Nederland. 

  Indien je overweegt om in Scandinavië een nieuw abonnement bij Viaplay af te sluiten, dien je momenteel niet 549, maar 699 Zweedse kronen te betalen. Dit betekent een forse stijging van 27%. 

  Lees ook: 7 tips om in het nieuwe jaar te besparen op digitale abonnementen.

  Prijsverhogingen in Nederland

  Tot 1 augustus 2022 kostte een Viaplay-abonnement in Nederland €9,99 per maand. In de zomer van het vorige jaar steeg dit tarief naar €13,99 en afgelopen februari naar €15,99. Viaplay heeft aangekondigd jaarlijkse prijsverhogingen door te voeren. Volgens Totaal TV zou deze prijsstijging vóór het aankomende Formule 1-seizoen kunnen gebeuren. Als de tariefstijging in Nederland vergelijkbaar is met die in Zweden, kan Viaplay hier straks €20 per maand kosten.

  Viaplay opzeggen met 123opzeggen

  Wil je deze prijsstijging voor zijn of ben je niet langer tevreden met je abonnement bij Viaplay? Wat je reden ook is, je kan je abonnement op de streamingdienst eenvoudig opzeggen met 123opzeggen. Download de gratis opzegbrief, vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

  Landschap
  Golf