Heb je niet langer een fiets van Swapfiets nodig? Je kunt je abonnement van Swapfiets opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. Dankzij onze 100% opzeggarantie ben je verzekerd van een zorgeloze opzegging. 

Swapfiets opzeggen

Swapfiets is een relatief nieuw bedrijf in Nederland. In 2015 bedachten drie vrienden het concept toen iemand langsreed op een krakkemikkige fiets. Het begon kleinschalig met een aantal tweedehandsfietsen die ze een opknapbeurt gaven en op die manier aanboden. Tegenwoordig krijg je kwaliteitsfietsen van het merk Union. Het bedrijf is in een jaar tijd gegroeid van 150 naar 19.000 klanten. Swapfiets is dus met recht ‘een succes’ te noemen.

De naam Swapfiets komt van het Engelse swappen, wat omwisselen betekent. Bij Swapfiets wordt je fiets snel omgewisseld voor een werkend exemplaar als er iets kapot gaat. Je bent door het ‘swappen’ altijd verzekerd van een goedwerkende fiets. Bij een abonnement op de fietsservice krijg je een Swapfiets bij je thuis afgeleverd. Je kunt gelijk gaan fietsen en mocht er wat mis zijn dan kun je altijd terecht bij het bedrijf. Je kunt ze bellen voor het kleinste dingetje. Er zouden zelfs mensen zijn die bellen voor een zachte fietsband. Niks is te gek. Voor 12 tot 15 euro per maand ben je verzekerd van een werkende en kwalitatief goede fiets.

De blauwe band van Swapfiets

Swapfietsen herken je heel duidelijk op straat door de karakteristieke blauwe voorband. Elke fiets heeft zo’n voorband en dat maakt het voor dieven niet heel makkelijk om zo’n fiets ongemerkt te stelen en door te verkopen. Als zo’n fiets op Marktplaats staat, valt dat op en dan gaan de mensen van Swapfiets gelijk even verhaal halen samen met de politie.

Soorten fietsen

Als je een fiets bij swapfiets wilt bestellen, kun je kiezen uit drie verschillende fietsen, afhankelijk van waar je woont. Je kunt vrijwel altijd kiezen voor de Swapfiets Orginal. Dat is een robuuste omafiets met terugtraprem. In sommige steden krijg je op deze fiets korting als je student bent. Als je een iets luxere fiets wilt, kun je kiezen voor de Deluxe 7. Dit is een luxe fiets met zeven versnellingen, handremmen én een terugtraprem. Als je helemaal high-end wil fietsen, kun je kiezen voor de Power 7. Dit is een e-bike met versnellingen en handremmen. Tussen de verschillende fietsen zit nog wel een flink prijsverschil. De goedkoopste fiets kost 16,50 euro per maand en de duurste 75 euro.

Het succes zou te verklaren zijn doordat mensen door services als Videoland en Coolblue gewend zijn geraakt aan de zogeheten ‘instant service’. Snelle service is de nieuwe standaard en met Swapfiets krijg je dat ook voor je fiets, zowel voor aanschaf als voor reparatie. Juist dat vinden mensen heel prettig aan het abonnement.

Swapfiets opzeggen

Ondanks al deze voordelen zijn er wel mensen die hun abonnement opzeggen. Dit komt vooral door het kostenplaatje. Als je elke maand 12 euro betaalt, ben je op jaarbasis toch 144 euro kwijt. Voor die prijs kun je al snel een eigen fiets kopen en dat is wat sommige mensen liever doen. Een Swapfiets zal namelijk nooit ‘jouw’ fiets worden, het is en blijft een leenfiets.

Als je je abonnement op wil zeggen, kan dat heel eenvoudig met 123opzeggen. Wij bieden een hele handige opzegservice. Je kunt bij ons geheel gratis een opzegbrief genereren. Je hoeft alleen een paar gegevens in te vullen en de brief is klaar. Nu is het enkel een kwestie van de brief downloaden, printen en versturen naar het adres dat wij voor het gemak alvast bovenaan de brief hebben gezet. Als je liever hebt dat 123opzeggen de opzegbrief voor je verzend, dan kan dat ook. Kies in dat geval voor de verzendoptie en wij nemen de verzending helemaal van je over. Zo kun je makkelijk vanachter je computer opzeggen, terwijl wij de rest doen. 

Bovendien heb je automatisch onze 100% opzeggarantie bij de brief. Dit houdt in dat we er zeker van zijn dat je opzegbrief in de juiste handen terechtkomt, zodat je abonnement opgezegd kan worden. Zo kun je helemaal zorgeloos opzeggen met 123opzeggen.