Wil je niet langer stroom en gas van Allure Energie? Je kunt je contract bij Allure Energie opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen. 

Allure Energie opzeggen

Als consument word je elk jaar weer gebombardeerd met aanbiedingen van verschillende energieaanbieders. Waar je voor kiest is helemaal aan jouzelf. Kies je voor de scherpe prijs van Budget-Energie, de groene energie van Pure Energie of wil je liever een lokale stroomaanbieder? Kies je voor de laatste optie? Dan is Allure Energie wellicht wat voor jou. Toch betekent lokale levering niet dat je ook de laagste prijs en de groenste stroom krijgt. Informeer je daarom altijd goed. Zie jij dat het gras aan de overkant iets groener is? Overweeg dan om op te zeggen en maak gebruik van onze handige opzegbrief om Allure Energie op te zeggen.

Groene stroom

Allure Energie levert altijd volledig groen opgewekte energie. Dit wordt niet alleen duurzaam opgewekt in Nederland, maar ook in de rest van Europa. Tijdens het opwekken van deze duurzame energie, doen ze hun best om zo min mogelijk CO2 uit te stoten, zodat het klimaat er niet onder leidt. Toch vinden sommige mensen het prettiger om echt lokaal opgewekte energie af te nemen. In dat geval kun je kijken of er een aanbieder is waarbij je zelf je energie-opweklocatie kunt kiezen. Dit is bij steeds meer energieleveranciers mogelijk.

Grijs gas

Naast de groene energie, biedt Allure Energie geen groen gas aan. Het is voor veel energieleveranciers nog lastig om 100% biogas te leveren en daarom kiezen ze vaak voor CO2 gecompenseerd gas. Dit is grijs gas (de vorm waar de Groningse bodem van gaat trillen), maar als compensatie sponsoren ze dan duurzame initiatieven. Dit kan bijvoorbeeld het planten van bomen zijn. Allure Energie doet dit – zover bekend – niet. Zij leveren grijs gas en dat is dan ook precies de reden dat ze rapportcijfer 3 krijgen in de stroomranking.

FC Groningen

Waar Allure Energie zich wel met hart en ziel voor inzet is FC Groningen. Het bedrijf is gevestigd in Groningen en het is duidelijk dat er een groen hart tikt in het bedrijf. De eigenaar vertelde bij de aankondiging dat hij vroeger altijd met zijn vader en zusje naar de wedstrijden van FC Groningen ging kijken en dat hij trots is sponsor te mogen zijn van de club. Seizoenkaarthouders van de club kunnen tot wel 200 euro terugkrijgen als zij een driejarig contract afsluiten bij Allure.

Allure Energie opzeggen

Er zijn verschillende redenen om te willen veranderen van energieleverancier. Deze redenen kunnen financieel zijn of juist gericht op duurzaamheid. Het is helemaal aan jou om te bepalen waar je waarde aan hecht en welke energieleverancier op basis daarvan bij je past. Is dit niet Allure Energie, dan kun je je contract bij deze energieleverancier opzeggen. Hou er wel rekening mee dat je een boete kunt krijgen als je vroegtijdig opzegt en er nog een vaste contractperiode geldt. Hoe hoog die boete is, is per energieleverancier verschillend. Heb je de vaste periode uitgezeten, dan kun je maandelijks wisselen van energieleverancier.

Wil je Allure Energie opzeggen, dan regel je dit heel makkelijk met een opzegbrief van 123opzeggen. Deze opzegbrief staat al bijna klaar. Je hoeft alleen nog maar je eigen gegevens in de velden in te vullen. Die gegevens worden automatisch in de opzegbrief verwerkt, waarna je deze gratis kunt downloaden. Wil je graag dat 123opzeggen de opzegbrief voor je verstuurt, dan kan dit ook. Kies in dat geval voor de verzendoptie en laat ons de rest regelen. Wel zo makkelijk!