Heb jij een energiecontract van DGB Energie? Met de opzegbrief van 123opzeggen kun je jouw contract bij DGB eenvoudig opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de rest voor je regelen.
Opgericht in 2001 en ontstaan uit De Groene Belangenbehartiger. DGB Energie karakteriseert zich als een oer-Hollands bedrijf, met de wortels in de agrarische sector. De 100% hernieuwbare energie van DGB wordt ingekocht van agrariërs zelf. Veel van deze energie komt uit de duurzame bron biomassa, maar ook uit zon-, wind- en waterkracht. DGB levert haar ‘agrarische’ energie aan particulieren en klanten uit de zakelijke markt (MKB).
DGB Energie levert energie op een laagdrempelige manier; eenvoudig, persoonlijk en groen. Oorspronkelijk leverde DGB energie aan klanten binnen de rurale sector, tegenwoordig ook aan andere klanten. In de online klantomgeving 'Mijn Portaal' vinden klanten hun persoonlijke tarieven, het energieverbruik en de meterstanden.
Naast zon, wind en water kan biomassa ook zeker niet over het hoofd worden gezien als duurzame energiebron. Biomassa omvat alle plantaardige en dierlijke restproducten uit de voedselketen. Dit kunnen organische materialen zoals hout, gft-afval, afvalresten van voedsel zijn, maar bijvoorbeeld ook mest van dieren. Via verschillende processen (vergassen, biovergisting of verbranden) zijn deze restproducten om te zetten in duurzame elektriciteit en warmte. Het produceren van energie uit biomassa wordt bio-energie genoemd.
Biomassa heeft een belangrijk aandeel in het opwekken van hernieuwbare energie. Zo ook bij DGB Energie. Hoewel het in overvloed aanwezig is, wordt het slechts beperkt of inefficiënt benut. Een groot voordeel van het gebruik van biomassa: minder gebruik van fossiele brandstoffen, waardoor de CO2-uitstoot aanzienlijk wordt verlaagd. DGB Energie zet biomassa in om problemen als mest- en afvaloverschotten in ons land tegen te gaan.
Alle Nederlandse huishoudens krijgen door de netbeheerder een slimme meter aangeboden. Dankzij een slimme meter worden meterstanden op afstand door de energieleverancier en de netbeheerder uitgelezen. Zelf meterstanden doorgeven en een afspraak maken met een meteropnemer zijn daarmee verleden tijd.
DGB Energie kan voor haar klanten tweemaandelijks de slimme meter uitlezen. Verbruiksoverzichten zijn op ieder gewenst moment in te zien op een persoonlijk portaal. Voor het opstellen van de jaarnota wordt de meterstand één keer per jaar uitgelezen. Ook wanneer je verhuist, overstapt van leverancier of op eigen verzoek, kan de slimme meter worden uitlezen. Zo heb je meer inzicht in je energieverbruik, wordt besparen nog makkelijker en is het niet langer nodig om jaarlijks de meterstanden door te geven.
Met zonnepanelen wek je zelf duurzame energie op. Waarom duurzaam? Omdat bij deze opwekking geen broeikasgassen en schadelijke stoffen vrijkomen. Zonnepanelen hebben een lange levensduur en een hoog rendement. Om de betrouwbaarheid van zonnepanelen en installateurs te garanderen, draagt DGB het Zonnekeur-keurmerk. Installateurs zijn ruim ervaren en voldoen aan strenge criteria op het gebied van kwaliteit en veiligheid. DGB biedt op maat gemaakte systemen, op basis van specifieke wensen, in verschillende varianten:
Monokristallijn zonnepanelen;
Polykristallijn zonnepanelen;
Dunne film zonnepanelen;
Sunpower zonnepanelen.
Uit onze beoordelingen van DGB Energie blijkt dat er verwarring en onvrede heerst bij klanten. Mensen die bij ons aankloppen kregen telefonisch een aanbod, soms zonder vermelding dat het om een overstap naar een nieuwe energieleverancier ging. Er zou onjuiste of misleidende informatie worden gegeven en prijzen blijken hoger uit te komen dan verwacht. Achteraf hadden zij vaak toch bij hun oude energieleverancier willen blijven.
Ongewenste telefoontjes komen nog veel voor. Zo ook van DGB Energie. Zoals ik het zou doen: De Autoriteit Consument en Markt (ACM) kwam met voorbeelden van mensen die tot wel dertig keer gebeld werden. Uit onderzoek van het AD bleek dat de persoonsgegevens van mensen vaak verkocht worden aan telefonische verkopers, waardoor deze mensen gebeld worden. Het Bel-me-niet-register is hierbij vaak niet meer afdoende. Sommige databestanden worden zelfs uitgewisseld tussen verkopers. In de energiewereld is bekend dat ook gestolen data wordt verhandeld.
Een wetsvoorstel om het huidige systeem te hervormen ligt momenteel bij de Tweede Kamer. Voor telemarketing geldt op dit moment een zogenaamd opt-out-systeem. Dit houdt in dat abonnees ongevraagd telefonisch mogen worden benaderd, tenzij zij zich hebben ingeschreven in het Bel-me-niet Register of op andere manier hebben aangegeven niet te willen worden benaderd. Uit ervaringen blijkt dat zelfs het Bel-me-niet Register geen garantie geeft om ongestoord te blijven. Het nieuwe wetsvoorstel introduceert een opt-in-systeem waarin telemarketing niet mag plaatsvinden, tenzij de ontvangende partij hiervoor uitdrukkelijk toestemming heeft gegeven.
Niet tevreden over DGB Energie, maar toch aangesloten blijven bij een leverancier met 100% groene energie? Er zijn voldoende alternatieven, zoals Greenchoice, Energie Direct, Oxxio of Vattenfall. Bij DGB kun je je energiecontract alleen schriftelijk opzeggen.
Bij DGB Energie kun je je energiecontract voor onbepaalde tijd op elk gewenst moment opzeggen. Hierbij geldt een opzegtermijn van dertig dagen. Wil je eencontract voor bepaalde tijd opzeggen, dan kun je al ruim van te voren doen. DGB Energie beëindigt je contract dan op de eerstvolgende vervaldatum. Wil je je contract voor bepaalde tijd tussentijds opzeggen, dan brengt DGB een opzegvergoeding in rekening.
Jouw huidige contract bij DGB opzeggen? Vul dan jouw gegevens in om een handige, online opzegbrief te genereren. De opzegbrief kun je dan gratis downloaden, en zelf uitprinten en versturen naar DGB Energie. Wil je er zeker van zijn dat DGB Energie je opzegging per post ontvangt? Kies dan voor het versturen van een aangetekende brief.
Tegen een kleine vergoeding kan123opzeggen de verzending voor je verzorgen. Kies als je wilt opzeggen dan de gewenste verzendoptie en wij zorgen ervoor dat je brief bij DGB Energie terecht komt. Zodra de opzegging verwerkt is door de klantenadministratie, krijg je van DGB een schriftelijke bevestiging van de opzegging. Daarin vind je meestal ook de einddatum van je contract. Je bent dan geen klant meer bij DGB en de incassomachtiging wordt gestopt. Je kunt je dan rustig oriënteren op de eventuele overstap naar een andere leverancier. Zo gemakkelijk kan opzeggen zijn!
Wil je meer opzeggingen doen? Bij 123opzeggen vind je meer dan 8000 opzegbrieven. Daarmee zijn je abonnementen en lidmaatschappen in een handomdraai opgezegd.
Het postadres van DGB Energie is:
Lange Spruit 1a
7773 NE Hardenberg