Iemand houdt een afstandsbediening vast voor de tv

Amazon Prime verhoogt prijs van abonnement met 66 procent

  • auteur Jelle
  • Laatst geüpdatet:

Een onaangename verrassing voor Nederlandse Amazon Prime-gebruikers: de maandelijkse abonnementsprijs zal vanaf 12 december met maar liefst 66% stijgen, van 2,99 euro naar 4,99 euro per maand. Wat betekent dit voor jou? En waarom gooit Amazon haar prijzen omhoog?

Inhoudsopgave

    Wat is Amazon prime

    Amazon Prime is geliefd om haar uitgebreide dienstverlening. Abonnees genieten van snelle en gratis bezorging op duizenden producten, inclusief tweedaagse of zelfs dezelfde dag levering.

    Daarnaast biedt Amazon Prime toegang tot Amazon Prime Video, een streamingdienst met een uitgebreide bibliotheek van films en tv-series, evenals Amazon Prime Music voor onbeperkt muziekstreaming.

    iemand houdt een tablet vast met Prime Video logo

    Waarom gooit Amazon haar prijzen omhoog?

    In een reactie aan NU.nl laat het bedrijf weten dat ze de prijs verhogen zodat ze "kunnen blijven investeren om Amazon Prime nog waardevoller te maken voor onze leden". Ook verhoogt Amazon Prime haar prijzen ook vanwege het "continu uitbreiding van voordelen voor Prime-leden en de stijging in lonen en transportkosten."

    Amazon Prime is overigens niet de enige streamingdienst die dit jaar haar prijzen verhoogd. Ook Netflix en Disney+ hebben de prijzen op hun abonnementen omhoog gegooid.

    Wat betekent dit voor bestaande gebruikers?

    Om bestaande gebruikers tegemoet te komen, introduceert Amazon een jaarabonnement voor Prime. Dat abonnement kost 49,99 euro. Het jaarabonnement gaat 49,99 euro kosten en daarmee heb je het voordeel van twee maanden gratis Prime in vergelijking met het maandabonnement. Maar bedenk wel dat zelfs met het jaarabonnement je bijna 40% meer betaalt dan voorheen.

    Amazon Prime-abonnement opzeggen

    Heb je geen zin om 66% meer te betalen voor je Prime abonnement en wil je graag besparen op je maandelijkse lasten? Ben je teleurgesteld over het aanbod en de kwaliteit van de content? Of is je proefabonnement voorbij en zit je niet te wachten op een automatische incasso of een automatische verlenging? Wat je reden ook is, Amazon Prime opzeggen doe je eenvoudig met 123opzeggen.

    Een donkere man zit aan tafel met zijn macbook

    Amazon Prime-abonnement opzeggen met 123opzeggen

    Bij 123opzeggen willen we Amazon opzeggen zo simpel mogelijk maken. Geen eindeloos papierwerk, ingewikkelde telefoongesprekken of oneindige zoektochten naar de juiste methode. Daarom bieden we een gratis online opzegbrief voor Amazon Prime aan, die je binnen drie eenvoudige stappen kunt invullen.

    • Vul je persoonlijke gegevens in.

    • Download de gratis opzegbrief.

    • Verstuur deze per post óf kies voor onze handige verzenddienst.

    Amazon Prime opzeggen met de verzenddienst

    Geen zin om zelf naar de brievenbus te gaan? Daar hebben we bij 123opzeggen iets op gevonden! Laat ons het werk doen en kies voor onze verzenddienst. We zorgen ervoor dat de brief op de juiste mat valt, zodat jij alleen maar hoeft te wachten op de bevestiging. Makkelijker kunnen we Amazon Prime opzeggen, niet voor je maken!

    Meer dan alleen Amazon Prime-abonnementen opzeggen

    Als je een abonnement wil opzeggen is het verstandig om na te gaan hoe lang je contract loopt en wat het opzegtermijn is. Vaak geld er een opzegperiode van een maand. Naast abonnementen, kun je bij ons nog veel meer opzeggen.

    Ben je uitgelezen in je tijdschrift of krant, bevalt je lidmaatschap voor de sportvereniging je toch niet meer of wil je liever een ander telefoonabonnement. Wat voor abonnement, lidmaatschap of contract je ook wilt opzeggen, 123opzeggen is je laatste stop voor een frisse start!

    Landschap
    Golf