Wil je overstappen naar een nieuwe energieleverancier? Je kunt Budget energie opzeggen door gebruik te maken van de opzegbrief van 123opzeggen. Vul je gegevens in, kies voor de verzendoptie en laat 123opzeggen de verzending voor je regelen. 

Budget Energie opzeggen

Budget Energie is een onderdeel van Budget Thuis. Dit deel is verantwoordelijk voor het leveren van energie aan heel veel Nederlandse huishoudens. Hiermee is het een belangrijke leverancier op de Nederlandse energiemarkt. Budget Energie is een samengesteld uit Atoomstroom en NLE. Heb jij op dit moment een energiecontract bij Budget Energie, maar wil je overstappen naar een nieuwe energieleverancier en je huidige contract opzeggen? Je regelt dit eenvoudig met een opzegbrief van 123opzeggen.

Overstappen naar nieuwe leverancier

Wil je graag overstappen, dan zijn er een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Allereerst moet je kijken naar de resterende looptijd van je energiecontract. Het is belangrijk dat je dit doet, voordat je je contract opzegt, omdat je anders last kunt krijgen van een opzegvergoeding. Dat is eigenlijk een nette naam voor een boete vanwege contractbreuk. Controleer daarom goed of de vaste looptijd van je overeenkomst inmiddels voorbij is en dat je dus variabele tarieven hebt. In dat geval kun je vaak een contract afsluiten voor een vast laag tarief. Zeker als de energietarieven schommelen, kan dit je een hoop kosten schelen.

Budget Energie opzeggen

Heb je een nieuwe leverancier gevonden, dan is het belangrijk dat je je huidige energieleverancier opzegt. In dit geval is jouw energieleverancier Budget Energie en kun je eenvoudig gebruikmaken van de Budget Energie opzegbrief van 123opzeggen. Deze opzegbrief kun je aangetekend verzenden, waardoor je bewijs hebt dat je opzegbrief verzonden is. Dit is fijn, als hier later gedoe over ontstaat.

Wil je graag gebruikmaken van de opzegbrief van 123opzeggen, dan kan dit eenvoudig door onderstaande gegevens in te vullen in de velden bij de opzegbrief. Het gaat hierbij om:

  • Naw-gegevens
  • e-mailadres
  • IBAN
  • Leveringsadres

Tevens kun je aangeven of je nog wel geadresseerde reclame van Budget Energie wilt ontvangen. Is dit niet het geval, dan kun je dit in de brief zetten. Je kunt de opzegbrief na het invullen van de gegevens per post opsturen naar Budget Energie. De opzegbrief kun je gratis downloaden, zodat je 'm kunt sturen naar de Budget Energie klantenservice. Doe dit bij voorkeur wel als aangetekende brief, zodat je een track & trace code ontvangt en je zeker weet dat je brief in ontvangst wordt genomen.

Natuurlijk kun je dit ook overlaten aan 123opzeggen. Voor een kleine vergoeding, zorgen wij ervoor dat de opzegbrief bij Budget Energie terechtkomt, zodat zij jouw contract opzeggen en de automatische incasso stoppen. Vaak zal een energiemaatschappij nog even vragen naar je meterstanden, zodat ze weten wat ze op de eindafrekening moeten zetten. Zodra die gemaakt is, is het einde in zicht en is de opzegging binnen no-time geregeld!