Een tablet met een grafiek die een stijgende lijn toont.

Dit zijn onze meest opgezegde abonnementen van het afgelopen half jaar

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

In een zee van abonnementen die je (te) eenvoudig digitaal afsluit, is het makkelijk om kopje onder te gaan. Dat weten we bij 123opzeggen als geen ander. Maandelijks zeggen wij zo’n 2500 abonnementen op. 

Inhoudsopgave

  De meest opgezegde abonnementen in een grafiek

  In de grafiek hieronder zie je de drie abonnementen die het meest zijn opgezegd bij 123opzeggen per maand. Netflix, Prime Video (ook bekend als Amazon Prime) en Luxplus werden verreweg het meest opgezegd. Wat opvalt is dat Luxplus er met kop en schouders bovenuit steekt.

  Een grafiek van de drie meest opgezegde abonnementen van 123opzeggen in het afgelopen half jaar. Luxplus staat bovenaan, daarna Netflix en tenslotte Amazon Prime.

  Wat is Luxplus?

  Er duiken steeds vaker en sneller nieuwe abonnementsdiensten op. Een goed voorbeeld daarvan is Luxplus, dat zich profileert als een exclusieve beauty- en verzorgingsclub. Hier kun je, tegen betaling van je abonnementskosten, premium beauty- en verzorgingsproducten aanschaffen voor een prikkie.

  Een jonge vrouw kijkt bedenkelijk en leunt op tafel met briefgeld voor zich.

  Je Luxplus abonnement opzeggen

  Luxplus kan dus top zijn voor de shopfanaten, is niet voor iedereen weggelegd. Vorig jaar scoorden zij al goud onze top 5 meest opgezegde abonnementen van 2022. En als het in de rest van 2023 net zo gaat, gaan nog veel meer mensen hun Luxplus lidmaatschap opzeggen.

  Waarom willen mensen Luxplus opzeggen?

  Als we van onze data uitgaan, is de liefdesmaand februari en Luxplus een match made in heaven. Wie wil er nu niet een luxe parfum met flinke korting scoren voor Valentijnsdag? Daarbij is de eerste maand van je lidmaatschap is gratis. Daarna tik je €8,95 per maand af. Liefde is onbetaalbaar, maar €107,40 betalen op jaarbasis kan snel voorkomen worden door je Luxplus abonnement op te zeggen!

  Netflix opzeggen gebeurt steeds vaker

  Wat verder opvalt in de periode februari-april 2023: zowel de streamingsdiensten Netflix en Amazon Prime worden steeds vaker opgezegd. Waar Netflix in 2022 niet in de top vijf te bekennen was, claimen ze nu de tweede plek. Waarom steeds meer mensen hun Netflix account opzeggen, valt te verklaren aan de hand van een aantal factoren.

  Benieuwd naar hoe 123opzeggen je kan helpen bij het opzeggen van abonnementen en geld besparen? Lees hier meer!

  Vier euro toeslag voor het delen van je account

  Zo is Netflix recent begonnen met het invoeren van een toeslag van €3,99 in België en Nederland als zij constateren dat je je account deelt buiten je eigen huishouden. Dat dit een gewaagd besluit geweest is, blijkt ook uit onze cijfers in onze grafiek. Maar dat is niet de enige reden dat Netflix and chill passé begint te worden.

  Twee vrouwen wijzen naar apps op hun smartphones.

  Netflix opzeggen door de prijsverhoging

  Naast dat je account delen met kennissen en vrienden je steeds meer gaat kosten dan je lief is, zijn de prijzen voor een abonnement ook gestegen. In februari 2023 verhoogde deze streamingsdienst zijn prijzen namelijk met 4,9%. En dit alleen al is waarschijnlijk reden geweest voor velen om Netflix op te zeggen.

  Kabeltelevisie, maar dan anders

  Alles komt terug, of het nu de Y2K-kledingstijl uit de jaren 2000 zijn of de manier waarop we tv kijken. Met het groeiende aanbod aan streamingsdiensten, is er inmiddels een moderne (en duurdere) draai gegeven aan kabeltelevisie. Het is namelijk geen wonder dat steeds meer mensen hun Netflix abonnement opzeggen met concurrenten zoals:

  Je Netflix account opzeggen vanwege de kwaliteit

  Waar abonnementen op Netflix vroeger stormliepen, blijkt dit voor velen tegenwoordig steeds minder het geval te zijn. Zo zijn er steeds minder knallers en meer fillers in het aanbod te bekennen. Vooral bij de zogeheten Netflix Originals, series en films waarvan het bedrijf de exclusieve rechten heeft, laat volgens velen de kwaliteit van de content te wensen over. Reden genoeg om je Netflix account op te zeggen dus!

  Hoe kan ik Netflix opzeggen?

  Wist je dat het opzeggen van abonnementen bij sommige bedrijven nog steeds erg moeilijk kan zijn? Daarom kun je via 123opzeggen eenvoudig je Netflix account of andere abonnementen opzeggen. Je hebt dan nog wel te maken met een opzegtermijn. Bij Netflix is de opzegtermijn één maand.

  Amazon Prime opzeggen

  Amazon Prime, oftewel Amazon Video, staat op de derde plaats van de abonnementen die het meest zijn opgezegd in de afgelopen zes maanden. Prime Video opzeggen gebeurt steeds vaker om dezelfde redenen die we eerder bij Netflix ook hebben gezien. In maart 2023 tikte Prime maar liefst 2,5% op bij hun abonnementskosten. Het resultaat? Een duidelijke piek in Amazon Prime opzeggingen in onze grafiek vanaf februari. Zelfde liedje, andere dienst dus.

  Een tablet met het logo van Prime Video.

  Hoe je Amazon Prime kunt opzeggen

  De ervaring leert dat Amazon Prime opzeggen soms niet in een keer lukt. Zoals we al eerder hebben aangegeven, blijkt het bij bedrijven vaak lastig te zijn om een abonnement op te zeggen. Veel mensen zien contact met Amazon Prime zoeken als opzeggen niet lukt echter als een extra hindernis. In plaats daarvan kun je bij ons Amazon Prime laten opzeggen. Zo kun jij je focussen op de dingen die er écht toe doen. Zoals een leuke serie uitzoeken op een ander streamingsplatform bijvoorbeeld ;)!

  Streamingsabonnementen op stopzetten? Doe het met 123opzeggen!

  Bij 123opzeggen kun je altijd terecht als je een abonnement wil opzeggen. Of je nu je Netflix account wil opzeggen, je Amazon Prime-abonnement je tot in je dromen achtervolgd of jij (of je partner) niet mooier wordt van een Luxplus abonnement, bij ons ben je aan het juiste adres!

  Een zorgeloos persoon juicht in de buitenlucht.

  Landschap
  Golf