Veel opzeggingen BNNVARA na samenwerking Omroep ZWART

Veel opzeggingen BNNVARA na samenwerking Omroep ZWART

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Het aantal opzeggingen voor BNNVARA is in 24 uur tijd behoorlijk opgelopen. De omroep maakte op 1 februari bekend dat het gaat samenwerken met aspirant-omroep Omroep ZWART. Sinds de aankondiging is het aantal opgestelde opzegbrieven meer dan verdubbeld. Omroep ZWART lijkt nu hard op weg om door het Commissariaat voor de Media officieel erkend te worden als omroep van NPO.

Inhoudsopgave

  Omroep ZWART

  De kersverse omroep werd in september vorig jaar opgericht door rapper Akwasi en filmregisseur Gianni Grot. Het streeft naar “een juiste afspiegeling van de samenleving bij de publieke omroep, zowel voor als achter de schermen”. Om officieel erkend te worden als omroep moet het aan een aantal eisen voldoen. Samenwerken met een erkende omroep is daar één van. Het is een wettelijke eis dat een bestaande omroep ondersteuning biedt aan een nieuwkomer. BNNVARA gaat die taak dus op zich nemen. Een andere eis is dat de omroep in spe 50.000 geregistreerde betalende leden moet krijgen. De teller voor de omroep van Akwasi en Grot staat momenteel op ruim 57.000 leden. Omroep Zwart heeft inmiddels ook een beleidsplan ingediend bij het Commissariaat voor de Media.

  Ophef rondom Akwasi

  Rapper Akwasi kwam rond de Sinterklaasviering in opspraak vanwege uitspraken over de zwartepietendiscussie die hij deed op de Dam in Amsterdam. Daarop volgde ook ophef binnen Voetbal Inside. Aan het eind van 2020 kwam Akwasi opnieuw negatief in het nieuws, toen hij tijdens een interview met de EO het gesprek vroegtijdig beëindigde, een laptop meenam en eiste dat de opnames werden verwijderd.

  BNNVARA opzeggen

  De aankondiging van BNNVARA blijkt voor veel mensen reden om hun vertrouwen in de omroep te verliezen. Wil jij je lidmaatschap bij BNNVARA opzeggen? Daar kan 123opzeggen je mee helpen. Via ons platform is een opzegbrief zo opgesteld. Bijna alle benodigde informatie voor jouw opzegging hebben wij er al voor je in gezet. Het enige dat jij nog moet doen is een aantal gegevens invullen. Je zult zien dat ze meteen in de brief worden geladen. De opzegbrief kun je zelf gratis downloaden, voorzien van een envelop en op de post doen. Kunnen wij de verzending voor je verzorgen? Dat doen we graag. Kies nu een verzendmethode en voilà: je opzegging is onderweg! Voor een kleine vergoeding zorgen wij dat jouw opzegbrief zo snel mogelijk bij BNNVARA op de mat ligt.

  Bron beeld: BNNVARA
  Landschap
  Golf