DuckDuckGo logo op een laptop

DuckDuckGo lanceert betaald abonnement met VPN en hulp

 • auteur Madelon
 • Laatst geüpdatet:

Abonnementsmodellen schieten overal uit de grond en ook bij grote zoekmachines is het verdienmodel een hot topic. Terwijl Google nog aarzelt over een betaalde optie, zet DuckDuckGo al grote stappen vooruit met de lancering van hun gloednieuwe Privacy Pro abonnement. Wat dit abonnement precies inhoudt, lees je hier!

Inhoudsopgave

  DuckDuckGo zoekmachine

  DuckDuckGo is een zoekmachine die bekend staat om zijn focus op privacy van gebruikers. In tegenstelling tot sommige andere zoekmachines, verzamelt DuckDuckGo geen persoonlijke informatie over zijn gebruikers en houdt het geen zoekgeschiedenis bij. Dit betekent dat de zoekopdrachten niet worden gebruikt voor gepersonaliseerde advertenties of om gebruikersprofielen op te bouwen.

  Bekijk ook: De opkomst van abonnementsmodellen.

  DuckDuckGo private browser

  De zoekmachine werd in 2008 gelanceerd door Gabriel Weinberg en is bedoeld als een alternatief voor zoekmachines die gebruikersgegevens verzamelen en gebruiken voor commerciële doeleinden. DuckDuckGo benadrukt dat het geld verdient met reclame en affiliate marketing, maar deze advertenties zijn niet gepersonaliseerd op basis van het zoekgedrag van gebruikers.

  DuckDuckGO abonnement Privacy Pro

  Het Privacy Pro abonnement van DuckDuckGo kost $10 per maand en voegt extra privacyfuncties toe aan hun gratis browsers voor computers en smartphones. Je hoeft geen account aan te maken; het abonnement werkt met een uniek ID. Deze diensten zijn speciaal nuttig voor wie extra bescherming van zijn of haar persoonlijke informatie belangrijk vindt. Voor nu is Privacy Pro alleen beschikbaar in de VS.

  Een laptop met de kaart van de wereld open waaruit blijkt dat de locatie van het ip-adres beveiligd is

  Drie hoofdfuncties van het DuckDuckGo abonnement

  1. VPN: Deze functie versleutelt je internetverbinding om je online activiteiten privé te houden. Je kunt tot vijf apparaten tegelijk aansluiten. De VPN is altijd actief en beschermt ook je locatie- en zoekgegevens.

  2. Verwijdering van persoonlijke informatie: Deze dienst zoekt en verwijdert je persoonlijke gegevens bij meer dan vijftig bedrijven die deze informatie kunnen opslaan. Let op, deze functie werkt alleen op computers, niet op smartphones.

  3. Bescherming tegen identiteitsdiefstal: In samenwerking met het bedrijf Iris helpt DuckDuckGo je bij problemen zoals fraude en het vervangen van belangrijke documenten zoals je rijbewijs of paspoort.

  Wat is een VPN precies?

  Een VPN, ofwel Virtual Private Network, is een technologie die je internetverbinding beveiligt en je online privacy beschermt door al je internetverkeer via een versleutelde verbinding naar een server te sturen die door de VPN-dienst wordt beheerd. Dit biedt meerdere voordelen. Ten eerste zorgt het voor privacybescherming doordat je echte IP-adres verborgen blijft, waardoor je online activiteiten moeilijker te traceren zijn voor buitenstaanders zoals internetproviders of websites.

  Let op: gratis Telegram-abonnement komt met privacy risico's.

  Bescherming tegen hackers

  Bovendien zijn VPN's bijzonder waardevol op openbare wifi-netwerken omdat de encryptie je gegevens beschermt tegen hackers. Ten slotte maakt een VPN het mogelijk om geografische beperkingen te omzeilen door verbinding te maken met servers in verschillende landen, waardoor je toegang kunt krijgen tot content die anders geblokkeerd zou zijn in jouw regio.

  Alternatieven voor DuckDuckGo-abonnement

  Klinkt het privacy-abonnement van DuckDuckGo je als muziek in de oren en baal je als een stekker dat je Privacy Pro niet in Nederland kan gebruiken? Er zijn alternatieve VPN-diensten, zoals NordVPN en ExpressVPN die ook abonnementen aanbieden waardoor jij veilig en beschermd kan internetten.

  Een laptop met ene VPN logo geopend

  Wat is beter Google of DuckDuckGo?

  De vraag welke zoekmachine beter is, Google of DuckDuckGo, hangt sterk af van wat je belangrijk vindt bij het gebruik van een zoekmachine. Google staat bekend om zijn uitgebreide en vaak zeer relevante zoekresultaten, geavanceerde zoekalgoritmen en integratie met andere Google-diensten, wat handig kan zijn voor veel gebruikers. DuckDuckGo daarentegen blinkt uit in privacybescherming, door geen persoonlijke gegevens van gebruikers te verzamelen of op te slaan. Voor gebruikers die privacy prioriteren, kan DuckDuckGo een betere keuze zijn.

  Moet je binnenkort betalen voor Google? Check het hier!

  DuckDuckGo gratis versie

  DuckDuckGo biedt een gratis zoekmachine die zich onderscheidt door een sterke focus op privacy en het niet volgen van gebruikers. Deze zoekmachine slaat geen persoonlijke gegevens op, zoals zoekgeschiedenis of IP-adressen, en toont geen gepersonaliseerde advertenties gebaseerd op je zoekgedrag. DuckDuckGo is ideaal voor gebruikers die hun online activiteiten willen beschermen tegen tracking en commercialisering. De zoekmachine is toegankelijk via webbrowsers en heeft ook mobiele apps en browserextensies die extra privacyfuncties bieden, zoals het blokkeren van trackers.

  Landschap
  Golf