Streaming vs. kabel tv: meer mensen snijden kabels door

Streaming vs. kabel tv: meer mensen snijden kabels door

  • Laatst geüpdatet:

De abonnementen vliegen je tegenwoordig om de oren. Het is daarom niet vreemd dat mensen keuzes moeten maken. In veel gevallen is het ook erg duur om een abonnement te hebben op alle televisie en streamingdiensten. Televisiemakers zijn bang dat mensen ervoor gaan kiezen om hun televisieabonnement de deur uit te doen en over te stappen op alleen het aanbod van streamingdiensten, zoals Netflix en Videoland. Ze kunnen opgelucht ademhalen nu uit onderzoek blijkt dat ons televisiekastje (voorlopig) nergens heen gaat. Het overgrote deel van de Nederlanders houdt toch stug vast aan de oude vertrouwde televisiezenders.

Cord-cutting

Commissariaat voor de Media deed de afgelopen tijd onderzoek naar het kijkgedrag van de gemiddelde Nederlandse kijkers. Nu de streamingdiensten steeds populairder worden, dachten ze dat mensen misschien wel afscheid zouden nemen van hun abonnement bij Ziggo of KPN. Het opzeggen van het televisieabonnement – ook wel ‘cord-cutting’ genoemd – blijkt toch nog een stapje te ver. Hoewel het aantal mensen dat hun televisieabonnement opzegt in een jaar tijd met 3 procent gestegen is, heeft nog steeds 93 procent van alle Nederlanders wel een vast televisieabonnement. Naar verwachting houden ook jongeren hun televisieabonnement nog. Zij groeien weliswaar op met streamingdiensten, maar zullen waarschijnlijk kiezen voor een combinatie van een televisieabonnement en een abonnement op bijvoorbeeld Disney+ en Netflix.

Maandelijks besparen

Toch is cord-cutting misschien wel geschikt voor jou. Hoe vaak kijk je nog echt naar de televisie en heb je het televisieabonnement nog wel nodig met alle beschikbare streamingdiensten? Het zijn vragen die je jezelf moet stellen om te besluiten of deze kostenbesparing voor jou interessant is. Het scheelt je toch een extra rekening per maand. Bij Ziggo kost een abonnement op televisie al snel 18,70 euro. ComputerTotaal keek naar de prijzen bij andere providers en wat bleek? Je bespaart minimaal 10 euro per maand als je je televisieabonnement opzegt. De verdeling voor televisieabonnementen is als volgt:

Provider

Abonnement

Fiber

10 euro per maand

Tele2

10 euro per maand

Online

10,50 euro per maand

KPN

12,50 euro per maand

XS4ALL

17,50 euro per maand

Ziggo

18,70 euro per maand

Kun je televisie los opzeggen?

Helaas moeten we je toch teleurstellen. Niet elke telecomprovider laat je het televisieabonnement opzeggen. In sommige gevallen verplichten ze je televisie af te nemen bij een internetabonnement. Het is dus verstandig om eerst te informeren naar de mogelijkheden. We zochten voor je uit of het mogelijk is om je televisieabonnement apart op te zeggen bij de verschillende providers.

Provider

Televisie los opzeggen

Fiber

Nee

Tele2

Ja

Online

Onder voorwaarden

KPN

Onder voorwaarden

XS4ALL

Onder voorwaarden

Ziggo

Onder voorwaarden

Om toch je abonnement op te kunnen zeggen is het soms dus nodig om ook je internetabonnement op te zeggen. Als jij een hele grote mobiele databundel hebt, kun je daarmee ook gebruikmaken van de streamingdiensten. Misschien staan je buren er wel voor open om het internetsignaal te delen. Jullie spreken dan een vast bedrag af en in ruil daarvoor ontvang jij het wachtwoord voor het wifi-signaal. Op die manier heb je toch internet en zit je niet vast aan het televisieabonnement.

Bekijk ook: Abonnees Ziggo Sport en FOX Sports kunnen opzeggen zonder opzegtermijn

Televisieabonnement opzeggen

Ben jij eruit en wil je door het leven gaan zonder televisieabonnement? Je kunt het abonnement van je provider snel en makkelijk opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Je hoeft hierbij alleen je gegevens in te vullen en te kiezen voor de verzendoptie naast de brief. 123opzeggen zal er dan voor zorgen dat de brief bij je provider terechtkomt, zodat zij het abonnement kunnen beëindigen. Opzeggen wordt op deze manier makkelijk en het scheelt jou lange wachttijden aan de telefoon of ingewikkelde internetmenu’s. Gebruikmaken van een 123opzeggen opzegbrief? Vul de naam van je provider bovenaan de pagina in de zoekbalk en vul de benodigde gegevens in.

Landschap
Golf