Een tv met netflix en iemand die een afstandbediening vast heeft

Streaming vs. kabel tv: meer mensen snijden kabels door

  • auteur Madelon
  • Laatst geüpdatet:

De abonnementen vliegen je tegenwoordig om de oren. Het is daarom niet vreemd dat mensen keuzes moeten maken. Het is erg duur om een abonnement te hebben op televisie én streamingdiensten. Televisiemakers zijn bang dat mensen ervoor gaan kiezen om hun televisieabonnement de deur uit te doen en over te stappen op alleen het aanbod van streamingdiensten. Maar onderzoek toont aan dat de meeste Nederlanders nog steeds trouw blijven aan traditionele televisiezenders.

Inhoudsopgave

    Cord-cutting

    Commissariaat voor de Media deed de afgelopen tijd onderzoek naar het kijkgedrag van de gemiddelde Nederlandse kijkers. Nu de streamingdiensten steeds populairder worden, dachten ze dat mensen misschien wel afscheid zouden nemen van hun abonnement bij Ziggo of KPN. Het opzeggen van het televisieabonnement – ook wel ‘cord-cutting’ genoemd – blijkt toch nog een stapje te ver.

    93 procent van de Nederlanders met vast abonnement

    Hoewel 3 procent meer mensen hun televisieabonnement hebben opgezegd in het afgelopen jaar, heeft nog steeds 93 procent van de Nederlanders een vast abonnement. Jongeren, die opgroeien met streamingdiensten, kiezen waarschijnlijk voor een combinatie van televisie- en streamingabonnementen zoals Disney+ en Netflix.

    Streamingdienst Disney+ wordt afgespeeld op een computer.

    Maandelijks besparen

    Cord-cutting kan een goede optie zijn voor jou. Hoe vaak kijk je nog echt televisie met alle beschikbare streamingdiensten? Deze vragen helpen je te beslissen of het opzeggen van je televisieabonnement de moeite waard is. Bij Ziggo kost een tv-abonnement 19,95 euro per maand, en je bespaart minimaal 10 euro per maand als je opzegt.

    Provider

    Abonnement

    Fiber

    10 euro per maand

    Tele2

    10 euro per maand

    Online

    12,00 euro per maand

    KPN

    15,50 euro per maand

    XS4ALL

    17,50 euro per maand

    Ziggo

    19,95 euro per maand

    Kun je televisie los opzeggen?

    Niet elke provider staat toe om je televisieabonnement los op te zeggen. Soms is het verplicht om televisie samen met internet af te nemen. Informeer daarom eerst naar de mogelijkheden.. We zochten voor je uit of het mogelijk is om je televisieabonnement apart op te zeggen bij de verschillende providers.

    Provider

    Televisie los opzeggen

    Fiber

    Nee

    Tele2

    Ja

    Online

    Onder voorwaarden

    KPN

    Onder voorwaarden

    XS4ALL

    Onder voorwaarden

    Ziggo

    Onder voorwaarden

    Internetsignaal delen

    Om toch je abonnement op te kunnen zeggen is het soms dus nodig om ook je internetabonnement op te zeggen. Als jij een hele grote mobiele databundel hebt, kun je daarmee ook gebruikmaken van de streamingdiensten. Misschien staan je buren er wel voor open om het internetsignaal te delen. Jullie spreken dan een vast bedrag af en in ruil daarvoor ontvang jij het wachtwoord voor het wifi-signaal. Op die manier heb je toch internet en zit je niet vast aan het televisieabonnement.

    Moderne televisie op een tv-meubel. Er wordt een serie wordt gekeken

    Televisieabonnement opzeggen

    Ben jij eruit en wil je door het leven gaan zonder televisieabonnement? Je kunt het abonnement van je provider snel en makkelijk opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Je hoeft hierbij alleen je gegevens in te vullen en te kiezen voor de verzendoptie naast de brief. 

    Conclusie

    Hoewel steeds meer mensen hun televisieabonnement opzeggen ten gunste van streamingdiensten, blijft de meerderheid van de Nederlanders trouw aan traditionele televisie. De kostenbesparing van het opzeggen van een televisieabonnement kan aantrekkelijk zijn, maar niet alle providers staan dit los toe. Het is dus belangrijk om je opties te onderzoeken voordat je een beslissing neemt.

    Landschap
    Golf