Man en vrouw kijken naar de Olympische Spelen op de tv via HBO Max

HBO Max gaat vernieuwen: dit gaat er veranderen

 • auteur Madelon

HBO Max abonnees opgelet: de streamingdienst gaat namelijk veranderen. De dienst gaat in Amerika een fusie aan met Discovery Plus. Wij leggen je uit wat dit betekent voor jouw huidige abonnement.

Inhoudsopgave

  Fusie met Discovery Plus

  HBO Max en Discovery Plus staan op het punt te fuseren, wat leidt tot enkele belangrijke veranderingen. Door deze fusie zal het aanbod aan programma's op HBO Max aanzienlijk uitbreiden. Gebruikers zullen nog steeds toegang hebben tot de vertrouwde HBO Max-content en Warner Bros-films, en binnenkort wordt dit assortiment verder aangevuld met een breed scala aan nieuwe series en sportevenementen.

  Leestip: Het streamen van populaire series is inmiddels duurder dan een Tv-abonnement.

  Uitbreiding van aanbod

  Binnenkort breidt HBO Max zijn aanbod uit met live sportevenementen, waaronder de Olympische Spelen in Parijs deze zomer. De samensmelting met Discovery Plus brengt daarnaast realityshows naar HBO Max. Voorbeelden hiervan zijn '90 Days Fiancé' en 'Eating With My Ex: Going Dutch', naast andere populaire programma's. Deze uitbreiding van het assortiment brengt echter ook wijzigingen met zich mee voor bestaande HBO Max-abonnementen.

  Man en vrouw kijken naar de Olympische Spelen op hun tv met HBO Max

  Nieuw HBO Max abonnement

  Als gevolg van de fusie met Discovery Plus introduceert HBO Max nieuwe abonnementsvormen. Waar je voorheen slechts één abonnementsoptie had, kun je straks kiezen uit drie verschillende abonnementen. Het nieuwe Basic-abonnement van HBO Max toont advertenties en staat het downloaden van series of films niet toe. Het standaardabonnement daarentegen biedt een reclamevrije ervaring en de mogelijkheid om tot dertig films of series te downloaden.

  HBO Max Premium-abonnement

  De vernieuwde HBO Max krijg ook een Premium-abonnement waarmee je tegelijkertijd op vier apparaten in 4K Ultra HD kunt kijken en tot honderd titels kunt downloaden. Voor sportliefhebbers is er een extra optie: de Sport add-on. Hiermee krijg je toegang tot Eurosport 1 en 2 en kun je live wielrennen volgen, inclusief evenementen als Roland Garros en de Tour de France 2024. Deze sportuitbreiding vereist een aanvullende betaling bovenop het standaard HBO Max-abonnement.

  Wil je kosten besparen op abonnementen? Bekijk dan deze 7 tips!

  Prijsveranderingen

  Met de introductie van nieuwe abonnementen is het waarschijnlijk dat HBO Max zijn prijsstructuur gaat aanpassen. Momenteel kost een abonnement €7,99 per maand, of €3,99 per maand met de 'levenslange' korting. De prijzen van de nieuwe abonnementen zijn nog niet bekendgemaakt, maar het ligt in de lijn der verwachting dat met name het Premium-abonnement duurder zal zijn.

  Man met bril kijkt bedenkelijk naar zijn afschrift van HBO Max na de prijsverandering.

  Wanneer is de vernieuwde HBO Max beschikbaar?

  HBO Max heeft de exacte datum waarop de nieuwe abonnementsvormen in Nederland en België beschikbaar komen nog niet aangekondigd. De verwachting is dat dit rond juni 2024 zal zijn, hoewel een specifieke datum nog moet worden bepaald. Tegen die tijd wordt van huidige abonnees verwacht dat ze aangeven welk abonnementstype zij wensen te behouden of te kiezen.

  HBO Max opzeggen

  Zie jij een prijsstijging niet zitten? Of zit je niet te wachten op een abonnement met reclames? Dan is het hoogtijd om je abonnement op HBO Max op te zeggen. Dit kan gelukkig heel eenvoudig met de opzegbrief van 123opzeggen. Vul gauw je persoonsgegevens in en download de gratis opzegbrief. Verstuur de brief zelf, of kies voor de verzenddienst. Dan is je opzegging zo geregeld!

  Landschap
  Golf