Deze vijf abonnementen werden het vaakst opgezegd in kwartaal vier van 2022

Deze vijf abonnementen werden het vaakst opgezegd in kwartaal vier van 2022

  • auteur Jelle
  • Laatst geüpdatet:

In 2022 werden er bij 123opzeggen weer veel abonnementen opgezegd door consumenten. In eerdere blogs las je al welke abonnementen het vaakst werden opgezegd. En ook in het vierde kwartaal sprongen er weer een aantal uit. Zo stonden in de top tien onder andere Hulphond Nederland, Lexa Ourtime en de FNV. Maar welke aanbieders van abonnementen stonden er in de top vijf, en welk abonnement stak er met kop en schouders tussenuit? Je leest het in deze blog.

Inhoudsopgave

    #5: Seniorenvoordeelpas

    Op nummer vijf van meest opgezegde abonnementen staat de Seniorenvoordeelpas. Met deze pas krijg je als vijftigplusser korting bij meer dan 250 winkels en op uitjes zoals stedentrips en bezoekjes aan musea en restaurants. Senioren kunnen met de pas wel € 500 per jaar besparen, toch wordt de pas bij 123opzeggen ook vaak opgezegd. Meestal omdat er nog maar weinig van gebruik wordt gemaakt.

    #4: Postcode Loterij

    Daarna wordt de Postcode Loterij het vaakst opgezegd. Met de Postcode Loterij kun je voor een vast bedrag maandelijks meespelen. De loterij steunt verschillende goede doelen. Door mee te spelen maak je kans op verschillende prijzen, zoals de PostcodeStraatprijs. Veel mensen zeggen de loterij echter ook op. De voornaamste redenen? De abonnee verhuist naar het buitenland, overlijdt, speelt met te veel loterijen mee, of vindt de maandelijkse kosten te hoog.

    #3: FNV

    Ook het lidmaatschap bij de Federatie Nederlandse Vakbeweging (FNV) werd in het vierde kwartaal vaak opgezegd. Leden van de FNV kunnen behalve belangenbehartiging ook rekenen op advies over werk- en inkomengerelateerde zaken en daarbij profiteren van kortingen op onder andere de energierekening en verzekeringen. Het aantal leden van de FNV loopt echter al jaren terug. De belangrijkste redenen: pensionering, ontevredenheid over de belangenbehartiging en kostenbesparing.

    #2: Viaplay

    Op nummer twee staat streamingdienst Viaplay. Met een abonnement op Viaplay kun je behalve van films en series ook genieten van live-uitzendingen van de Formule 1-wedstrijden. Je kunt rechtstreeks bij de Zweedse streamingdienst een abonnement afsluiten, of via Ziggo of KPN. De meest genoemde redenen voor opzegging zijn bezuinigingen, te hoge abonnementskosten of het te weinig plaats vinden van Formule 1-wedstrijden.

    #1: LuxPlus

    De absolute winnaar in dit rijtje is Luxplus; een abonnement waarbij consumenten korting krijgen op producten zoals parfum, make-up, andere persoonlijke verzorgingsproducten en huishoudelijke artikelen. Het verschil tussen het aantal opzeggingen van de FNV en LuxPlus is groot. Op de website van LuxPlus vind je duizenden artikelen die je als abonnee met korting kunt aanschaffen. Veel consumenten hebben dit abonnement opgezegd omdat ze te weinig bestelden of er niet van op de hoogte waren dat ze een abonnement hadden. Ook vonden sommige abonnees de kortingen niet voldoende om het abonnement te behouden.

    Abonnement opzeggen met 123opzeggen

    Als je een abonnement wilt opzeggen, is het belangrijk om dit op een correcte manier en op het juiste moment te doen. Proefabonnementen stoppen vaak op de afgesproken datum. Bij veel reguliere abonnementen is er echter sprake van een automatische verlenging. Een abonnement stopt dan niet automatisch. Organisaties mogen bij een opzegging die gedaan wordt voordat de vaste periode, of looptijd, verstreken is zelfs een opzegvergoeding vragen. Ook hanteren aanbieders van abonnementen voor onbepaalde tijd vaak een opzegtermijn. Meestal gaat het om een maand opzegtermijn of een kortere opzegtermijn. Met de opzegservice van 123opzeggen zeg je op een gemakkelijke en snelle manier je abonnementen op. Het kan hierbij gaan om een abonnement op een tijdschrift, een lidmaatschap bij een sportschool of een polis bij een verzekeringsmaatschappij. Als je je abonnement opzegt, op tijd en op de juiste manier, voorkom je dat de abonnementskosten onnodig lang in rekening worden gebracht. Bovendien hou je zo je administratie op orde en ontstaat er eventueel ruimte voor een nieuw abonnement.

    Gebruik maken van de verzenddienst

    Het opzeggen van een abonnement doe je door gemakkelijk door de naam van het abonnement op te zoeken in de zoekbalk. Op de pagina van het abonnement kun je dan snel een gratis opzegbrief maken. Heb je de brief gedownload en verstuurd, dan ben je klaar en wordt je opzegging geregeld. Met de verzenddienst van 123opzeggen kun je de brief ook tegen een kleine vergoeding laten versturen. Je kunt dan rustig afwachten tot je de schriftelijke bevestiging van de opzegging van de aanbieder ontvangt. Het opzeggen van een abonnement via 123opzeggen is snel, gemakkelijk en veilig.

    Landschap
    Golf