Klanten klagen over moeilijk opzeggen Amazone Prime

Klanten klagen over moeilijk opzeggen Amazone Prime

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Webshop-gigant Amazon ligt onder vuur. De webwinkel zou het te moeilijk maken voor klanten om hun Amazon Prime lidmaatschap op te zeggen. Dit zegt de Noorse variant van de Consumentenbond. Er is een officiële klacht ingediend bij de Noorse ACM, om zo te zorgen dat Amazon de manier van opzeggen aanpast, maar Amazon zelf doet dit niet zonder slag of stoot.

Inhoudsopgave

  Wat is Amazon Prime

  Sinds vorig jaar is Amazon Prime beschikbaar in Nederland. Je kunt daardoor profiteren van vele voordelen die zo’n lidmaatschap je bieden, voor een kleine prijs van € 2,99. Voor deze prijs ontvang je als Prime-lid:

  • snelle en gratis verzending van geselecteerde Prime-producten;
  • een groot aanbod films en series bij Prime Video;
  • prime status bij Twitch.tv;
  • gratis games en in-game loot;
  • gratis opslag in de Amazon Cloud.

  Dit klinkt als nogal een groot pakket aan voordelen, terwijl je niet veel geld betaalt. Dat klopt. De reden dat de prijs in Nederland zo laag is, in vergelijking met andere landen, is dat de Nederlandse tak van Amazon in de eerste periode vooral veel klanten wil trekken, de winst is bijzaak.

  In het Verenigd Koninkrijk en Duitsland betalen Prime-leden bijna acht pond of euro per maand. Het is tot nu toe onbekend of ook Nederlanders en Belgen deze prijs gaan betalen voor hun Prime-lidmaatschap.

  Klachten over Prime Video opzeggen

  Heb jij wel eens gemerkt: amazon prime opzeggen lukt niet? De Noorse Consumentenbond stelt dat Amazon het haar leden te lastig maakt Prime Video opzeggen. Amazon zou er alles aan doen om te voorkomen dat mensen hun lidmaatschap beëindigen. Dit gebeurde onder meer door gele waarschuwingsdriehoeken, waarin staat: ‘behoud mijn voordelen’.

  Ook in de Verenigde Staten valt een consumentenwaakhond over Amazon Prime opzeggen en inmiddels sluiten Griekenland, Zwitserland, Duitsland, Denemarken en Frankrijk zich hierbij aan. Of ook in Nederland klachten binnenkomen over het opzeggen van Amazon Prime, is onbekend. Volgens de Wet van Dam moet het opzeggen altijd even makkelijk zijn als het afsluiten.

  Reactie Amazon op klachten

  Amazon is het niet eens met de aantijgingen en stelt dat het juist duidelijk en makkelijk is om op te zeggen. Dit zou al via een paar klikken, een telefoontje of het annuleren van de auto-renew functie kunnen. Ze zeggen klanten enkel nog een keer te wijzen op alle voordelen die ze weggooien door hun lidmaatschap op te zeggen.

  Hoe kan ik Amazon Prime Video opzeggen

  Wil jij Amazon Prime opzeggen, maar kom je er niet uit? Je kunt je abonnement opzeggen door te klikken op prime-lidmaatschap beheren. Vervolgens klik je op de knop bewerken, annuleren en meer en volg je de genoemde stappen. Of meteen via onderstaande knop.

  Lukt dit niet, dan kun je ook kiezen om gebruik te maken van de gratis opzegbrief voor Amazon Prime opzeggen van 123opzeggen. Alle gegevens staan al genoemd in deze brief en je hoeft alleen nog maar je gegevens in te vullen. Die worden automatisch in de opzegbrief gezet, waarna je deze gratis kunt downloaden en versturen.

  Wil je dat 123opzeggen de opzegbrief voor je verstuurt, dan kun je kiezen voor de verzendservice. Voor een kleine vergoeding, zorgen wij er dan voor dat de opzegbrief bij Amazon terechtkomt, zodat ze jouw lidmaatschap annuleren.

  Landschap
  Golf