Kantoor van Netflix

Kun je Netflix-abonnement niet delen? Goede alternatieven!

 • auteur Madelon
 • Laatst geüpdatet:

Helaas is het sinds kort niet langer mogelijk om je Netflix-abonnement te delen met vrienden en familie die op een ander adres wonen. Dit is voor veel abonnees een probleem, omdat het delen van een abonnement de kosten kan verlagen. 

Inhoudsopgave

  Waarom zou je je Netflix account delen

  Een Netflix-abonnement stelt je in staat om alleen, of samen met anderen te genieten van films en series. Je kunt gezellig samen met vrienden, familie of huisgenoten een avondje op de bank doorbrengen. Een abonnement kan zo de sociale band versterken en gedeelde herinneringen creëren.

  Geld besparen met het delen van je netlfix account

  Het delen van een Netflix-account had tot voor kort als voordeel dat je de abonnementskosten kon delen met anderen, en zo geld kon besparen. Het delen van een account met anderen kon ook handig zijn als je niet veel gebruikmaakt van de service en het niet de moeite waard vond om een individueel abonnement af te sluiten.

  Netflix verifieert sinds kort je IP-adres

  Sinds kort kun je nog steeds een Netflix-abonnement delen, maar dan slechts met mensen die onderdeel zijn van hetzelfde huishouden. Netflix gaat namelijk optreden tegen gebruikers die hun account buiten het huishouden delen. 

  Hoofdgebruiker moet een nieuw apparaat toevoegen

  Netflix kan nu op basis van het ip-adres zien wie er tot het huishouden behoort. Je krijgt nu een melding op het apparaat waarop je inlogt. De hoofdgebruiker moet vervolgens het apparaat toevoegen aan één huishouden. Je hebt wel de optie om een extra lid toe te voegen. Voor deze extra leden ga je als abonnee dan ook meer betalen.

  Wachtwoord delen

  Er zijn ook nadelen en problemen verbonden aan het delen van een Netflix-account. Ten eerste kan het delen van je inloggegevens met anderen leiden tot veiligheidsrisico's. Wees daarom terughoudend met het delen van wachtwoorden.

  Een laptop met Netflix geopend

  Alternatieven voor Netflix

  Gelukkig zijn er diverse alternatieven beschikbaar voor het delen van Netflix-accounts. Verschillende andere streamingdiensten bieden individuele abonnementen aan voor een lagere prijs.

  Andere streamingdiensten

  Populaire streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+ bieden individuele abonnementen aan tegen concurrerende prijzen. Het is de moeite waard om deze diensten te vergelijken op basis van prijs, functionaliteiten en beschikbaarheid van content.

  Andere streamingdiensten delen

  Tot slot kun je ook andere streamingdiensten dan Netflix delen met familie en huisgenoten. Sommige streamingdiensten bieden de mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken binnen één account.

  Gratis streamingsdiensten

  Als je liever geen geld wilt uitgeven aan een streamingdienstabonnement, dan kun je ook kiezen voor gratis streamingopties. Platforms zoals YouTube, NPO Start en Movies & Series L en XL (als je een Ziggo-abonnement hebt) bieden gratis content aan.

  Gratis streamingdiensten bieden niet alle titels aan

  Dit kan een goede optie zijn als je bereid bent om af en toe een reclameboodschap te bekijken in ruil voor gratis toegang tot films en series. Houd er wel rekening mee dat gratis streamingdiensten mogelijk niet hetzelfde, brede aanbod en de nieuwste releases bieden als betaalde diensten.

  Controleer de voorwaarden van je streamingsdienst

  Hierdoor kunnen alle abonnees gebruikmaken van dezelfde dienst met een eigen gepersonaliseerde ervaring. Zorg ervoor dat je de voorwaarden van de streamingdienst controleert om te zien of het delen van een account door betalende abonnees is toegestaan.

  Disney + geopend op een tv

  Overwegingen bij het opzeggen van Netflix

  Als je hebt besloten om je Netflix-abonnement op te zeggen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Overweeg waarom je je abonnement wilt opzeggen. Misschien wil je kosten besparen, ben je niet tevreden met het aanbod van Netflix, of wil je gewoon eens iets anders proberen.

  Hoe zeg je Netflix op?

  Om je Netflix-account op te zeggen, log je in op de website en ga je naar je accountinstellingen. Volg de instructies om je abonnement te beëindigen. Het is belangrijk om te onthouden dat je toegang tot Netflix verliest zodra je je abonnement opzegt. Zorg ervoor dat je eventuele opgeslagen content hebt gedownload voordat je je account sluit.

  Netfix opzeggen via 123opzeggen

  Je kunt je abonnement ook opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Dit doe je gemakkelijk in de volgende drie stappen:

  • Vul je persoonsgegevens in en plaats je digitale handtekening;

  • Download de gratis opzegbrief;

  • Doe de brief op de post.

  De verzenddienst van 123opzeggen

  Je kunt dan rustig afwachten totdat Netflix je opzegging heeft verwerkt en jou een schriftelijke bevestiging van de opzegging toestuurt. Wil je je opzegbrief liever door 123opzeggen laten verzenden? Kies dan voor de verzenddienst. Wij zorgen er dan tegen een kleine vergoeding voor dat je brief bij Netflix terecht komt. Zo eenvoudig kan opzeggen zijn!

  Alternatieven bekijken is de moeite waard

  Na het opzeggen van Netflix zijn er tal van alternatieven die je kunt overwegen. We hebben al streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Hulu en Disney+ genoemd, maar er zijn ook andere opties beschikbaar, zoals HBO Max, Apple TV+ en Discovery+. Het is de moeite waard om deze diensten te verkennen en te kijken welke het beste bij jouw voorkeuren en behoeften passen.

  Conclusie

  Hoewel het niet langer mogelijk is om je Netflix-account te delen met mensen die op een ander adres wonen, zijn er tal van alternatieven beschikbaar waarmee je nog steeds kunt genieten van je favoriete films en series. In tegenstelling tot wat er tot voor kort mogelijk was, gaat Netflix het delen van een account met mensen buiten het eigen huishouden verbieden. 

  Landschap
  Golf