Kun je je Netflix-abonnement niet meer delen? Dit zijn goede alternatieven!

Kun je je Netflix-abonnement niet meer delen? Dit zijn goede alternatieven!

  • auteur Jelle
  • Laatst geüpdatet:

Helaas is het sinds kort niet langer mogelijk om je Netflix-abonnement te delen met vrienden en familie die op een ander adres wonen. Dit is voor veel abonnees een probleem, omdat het delen van een abonnement de kosten kan verlagen. 


Inhoudsopgave

    Waarom zou je je Netflix account delen

    Een Netflix-abonnement stelt je in staat om alleen, of samen met anderen te genieten van films en series. Je kunt gezellig samen met vrienden, familie of huisgenoten een avondje op de bank doorbrengen. Een abonnement kan zo de sociale band versterken en gedeelde herinneringen creëren.

    Geld besparen met het delen van je netlfix account

    Het delen van een Netflix-account had tot voor kort als voordeel dat je de abonnementskosten kon delen met anderen, en zo geld kon besparen. Het delen van een account met anderen kon ook handig zijn als je niet veel gebruikmaakt van de service en het niet de moeite waard vond om een individueel abonnement af te sluiten.

    Netflix verifieert sinds kort je IP-adres

    Sinds kort kun je nog steeds een Netflix-abonnement delen, maar dan slechts met mensen die onderdeel zijn van hetzelfde huishouden. Netflix gaat namelijk optreden tegen gebruikers die hun account buiten het huishouden delen. 

    Hoofdgebruiker moet een nieuw apparaat toevoegen

    Netflix kan nu op basis van het ip-adres zien wie er tot het huishouden behoort. Je krijgt nu een melding op het apparaat waarop je inlogt. De hoofdgebruiker moet vervolgens het apparaat toevoegen aan één huishouden. Je hebt wel de optie om een extra lid toe te voegen. Voor deze extra leden ga je als abonnee dan ook meer betalen.

    Met een gedeeld Netflix-account kunnen alle gebruikers nu nog steeds profiteren van gepersonaliseerde
    aanbevelingen en voortgangsinformatie.

    Dit zijn de nadelen van een Netflix account delen

    Er zijn ook nadelen en problemen verbonden aan het delen van een Netflix-account. Ten eerste kan het delen van je inloggegevens met anderen leiden tot veiligheidsrisico's.

    Wees terughoudend met het delen van wachtwoorden

    Want als je een account gaat delen met iemand anders, dan moet je ook het wachtwoord delen en daar wil je natuurlijk terughoudend in zijn.

    Bovendien kan het delen van een account problemen veroorzaken als het aantal toegestane gelijktijdige streams
    wordt overschreden. Dit heeft te maken met het aantal schermen waarop je maximaal kunt kijken als je van dezelfde Netflix-account gebruik maakt.

    Alternatieven voor Netflix

    Gelukkig zijn er diverse alternatieven beschikbaar voor het delen van Netflix-accounts. Verschillende andere streamingdiensten bieden individuele abonnementen aan voor een lagere prijs.

    Andere streamingdiensten

    Populaire streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, HBO Max en Disney+ bieden individuele abonnementen aan tegen concurrerende prijzen. Het is de moeite waard om deze diensten te vergelijken op basis van prijs, functionaliteiten en beschikbaarheid van content.

    Gratis streamingsdiensten

    Als je liever geen geld wilt uitgeven aan een streamingdienstabonnement, dan kun je ook kiezen voor gratis streamingopties. Platforms zoals YouTube, NPO Start en Movies & Series L en XL (als je een Ziggo-abonnement hebt) bieden gratis content aan.

    Gratis streamingdiensten bieden niet alle titels aan

    Dit kan een goede optie zijn als je bereid bent om af en toe een reclameboodschap te bekijken in ruil voor gratis toegang tot films en series. Houd er wel rekening mee dat gratis streamingdiensten mogelijk niet hetzelfde, brede aanbod en de nieuwste releases bieden als betaalde diensten.

    Andere manieren om content te delen

    Naast streamingdiensten zijn er ook andere manieren om content met anderen te delen. Een optie is het gebruik van digitale bibliotheeksystemen. Handig als je een abonnement hebt bij de lokale bibliotheek.

    Krijg toegang tot e-books, films en meer

    Deze databases bieden toegang tot een breed scala aan e-books, audioboeken, films en muziek. Je kunt je aanmelden bij een lokale bibliotheek en gebruikmaken van hun digitale collectie. Dit stelt je in staat om content te consumeren zonder extra kosten.

    Zijn fysieke dvd's en blu-rays terug van weg geweest?

    Een andere mogelijkheid is het uitlenen van fysieke dvd's en blu-rays. Als je een uitgebreide filmcollectie hebt, kun je deze delen met vrienden en familie. Op deze manier kunnen zij genieten van films zonder dat ze een eigen abonnement hoeven af te sluiten.

    Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat de geleende dvd's en blu-rays wel worden geretourneerd om misverstanden en onenigheid te voorkomen.

    Andere streamingdiensten delen

    Tot slot kun je ook andere streamingdiensten dan Netflix delen met familie en huisgenoten. Sommige streamingdiensten bieden de mogelijkheid om meerdere profielen aan te maken binnen één account.

    Controleer de voorwaarden van je streamingsdienst

    Hierdoor kunnen alle abonnees gebruikmaken van dezelfde dienst met een eigen gepersonaliseerde ervaring. Zorg
    ervoor dat je de voorwaarden van de streamingdienst controleert om te zien of het delen van een account door betalende abonnees is toegestaan.

    Overwegingen bij het opzeggen van Netflix

    Als je hebt besloten om je Netflix-abonnement op te zeggen, zijn er een paar dingen waar je rekening mee moet houden. Overweeg waarom je je abonnement wilt opzeggen. Misschien wil je kosten besparen, ben je niet tevreden met het aanbod van Netflix, of wil je gewoon eens iets anders proberen.

    Hoe zeg je Netflix op?

    Om je Netflix-account op te zeggen, log je in op de website en ga je naar je accountinstellingen. Volg de instructies om je abonnement te beëindigen.

    Het is belangrijk om te onthouden dat je toegang tot Netflix verliest zodra je je abonnement opzegt. Zorg ervoor dat je eventuele opgeslagen content hebt gedownload voordat je je account sluit.

    Netfix opzeggen via 123opzeggen

    Je kunt je abonnement ook opzeggen met een opzegbrief van 123opzeggen. Dit doe je gemakkelijk in de volgende drie stappen:

    • Vul je persoonsgegevens in en plaats je digitale handtekening;

    • Download de gratis opzegbrief;

    • Doe de brief op de post.

    Je kunt dan rustig afwachten totdat Netflix je opzegging heeft verwerkt en jou een schriftelijke bevestiging van de opzegging toestuurt. Wil je je opzegbrief liever door 123opzeggen laten verzenden? Kies dan voor de verzenddienst. Wij zorgen er dan tegen een kleine vergoeding voor dat je brief bij Netflix terecht komt. Zo eenvoudig kan opzeggen zijn!

    Alternatieven bekijken is de moeite waard

    Na het opzeggen van Netflix zijn er tal van alternatieven die je kunt overwegen. We hebben al streamingdiensten zoals Amazon Prime Video, Hulu en Disney+ genoemd, maar er zijn ook andere opties beschikbaar, zoals HBO
    Max, Apple TV+ en Discovery+. Het is de moeite waard om deze diensten te verkennen en te kijken welke het beste bij jouw voorkeuren en behoeften passen.

    Conclusie

    Hoewel het niet langer mogelijk is om je Netflix-account te delen met mensen die op een ander adres wonen, zijn er tal van alternatieven beschikbaar waarmee je nog steeds kunt genieten van je favoriete films en series.

    In tegenstelling tot wat er tot voor kort mogelijk was, gaat Netflix het delen van een account met mensen buiten het eigen huishouden verbieden. Nu moeten mensen die geen deel uitmaken van je huishouden zich registreren voor een eigen account om Netflix te kijken.

    Landschap
    Golf