Direct PC weigert abonnementen op te zeggen

Direct PC weigert abonnementen op te zeggen

07 oktober 2022

Laatst geüpdatet: 18 oktober 2022

Direct PC weigert abonnementen op te zeggen

123opzeggen ontvangt regelmatig klachten over Direct PC. Klanten willen graag hun abonnement opzeggen, maar Direct PC wil de opzegbrieven van 123opzeggen helaas niet in behandeling nemen. Het bedrijf is van mening dat klanten dit zelf moeten doen. Juridisch gezien heeft het bedrijf geen gelijk; bedrijven zijn verplicht om opzeggingen die via een verzendservice gedaan worden gewoon in behandeling te nemen. Waarom ook moeilijk doen als het makkelijk kan? Maar Direct PC blijft herhaaldelijk moeilijk doen, tot irritatie van de verzendservice en klanten die graag via 123opzeggen hun jaarabonnement op willen zeggen.

Hulp bij computerproblemen

Direct PC biedt directe hulp op afstand bij problemen op de pc. Mensen schakelen het bedrijf bijvoorbeeld in als de computer vast loopt, de printer het niet doet, de pc een virus heeft opgelopen of als er problemen zijn met de toegang tot internet. Om gebruik te maken van de 24-uurshulp kun je een jaarabonnement afsluiten. Jaarabonnementen worden door Direct PC stilzwijgend verlengd. Wil je je abonnement bij Direct PC opzeggen, dan dien je dit persoonlijk of schriftelijk te doen met inachtneming van een maand opzegtermijn.

Je abonnement opzeggen: zo geregeld

123opzeggen helpt graag mensen die geen zin of tijd hebben om zelf een opzegbrief te schrijven, of mensen die lange wachtrijen bij telefonische opzeggingen liever vermijden. Soms is het mensen ook niet duidelijk hoe ze hun abonnement kunnen opzeggen. Dan biedt de verzendservice van 123opzeggen uitkomst. In de meeste gevallen is een opzegging dan ook zo geregeld. Je zoekt de juiste opzegbrief op, vult enkele persoonlijke gegevens in zoals je achternaam, adres, postcode en woonplaats en download de gratis opzegbrief. Deze kun je zelf versturen, of gratis laten versturen door de verzenddienst. Wekelijks zeggen honderden klanten efficiënt en naar dikke tevredenheid zo hun sponsorbijdrage, lidmaatschap of abonnement op. Ze zijn dan geen donateur, lid, of abonnee meer en de automatische incasso wordt dan gestopt.

Direct PC werkt niet mee

Opzegbrieven die door de verzendservice van 123opzeggen verstuurd worden, neemt Direct PC niet in behandeling. Ook de klanten die zelf hun opzegbrief versturen, worden door Direct PC geweigerd. Direct PC werkt dus moedwillig niet mee aan verzoeken van klanten die hun opzegging graag met een opzegbrief van 123opzeggen of via de verzenddienst van 123opzeggen regelen. En dat terwijl dit helemaal gratis is. De reden hiervoor is onduidelijk. Het bedrijf laat ons in een e-mail weten dat klanten hun opzegging persoonlijk moeten doen en dat de e-mails van 123opzeggen zelfs geblokkeerd worden. De door 123opzeggen verstuurde post wordt ontvangen, maar ongeopend geretourneerd met de handgeschreven tekst op de envelop dat de opzeggingen van 123opzeggen niet geaccepteerd worden.

E--mail van Direct PC waarin ze schrijven dat ze het e-mailadres van 123opzeggen blokkeren
Direct PC laat ons weten dat het e-mailadres van 123opzeggen geblokkeerd wordt

Bij 123opzeggen doen we onze uiterste best om samen tot een oplossing te komen. Net als Direct PC willen we onze klanten graag van dienst zijn en willen we hun opzegging versturen naar Direct PC als zij dit verzoeken. Maar Direct PC weigert medewerking te verlenen en hierover het gesprek aan te gaan. Dit is zowel voor de klanten die graag hun jaarabonnement op willen zeggen als de verzendservice van 123opzeggen onnodig vervelend.

Direct PC reageert niet op onze brieven en stuurt ze ongeopend retour
Direct PC stuurt de post van 123opzeggen ongeopend retour

Juridische stappen

We vinden dan ook dat Direct PC zo snel mogelijk het beleid aan zou moeten passen om deze teleurstellingen te voorkomen. Dan hoeven we geen juridische stappen te zetten om het in behandeling nemen van onze opzeggingen af te dwingen. Ook zien we graag dat alle bij Direct PC tot nu toe ingediende verzoeken alsnog worden geaccepteerd, zodat we in de volgende blog een positief einde aan dit verhaal kunnen breien. De mogelijkheid om op te zeggen via verzenddiensten is een extra service voor donateurs, leden en abonnementhouders. Het zou mensen dan ook simpelweg gemakkelijk gemaakt moeten worden om de rechtsgeldige verzoeken in behandeling te nemen.

Landschap
Golf