Een zwarte kat en een labrador liggen samen op de vloer en kijken in de lens.

Salarisverontwaardiging en Reclame-irritatie door Stichting Dierenlot | 123opzeggen

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Recentelijk kregen we meer opzeggingen voor Dierenlot dan normaal het geval was. Dit wekte onze interesse waarna we zijn gaan onderzoeken waar deze stijging vandaan kwam. In dit artikel nemen we een duik in de redenen waarom er een stijging was in het zoekverkeer naar Dierenlot. Spoiler alert: het heeft te maken met reclamespotjes, een reactie op social media en het salaris van de directeuren.

Inhoudsopgave

  Onderzoek naar zoekgedrag

  Wanneer we een toename zien in het aantal opzeggingen gaan er automatisch een paar lampjes branden. Dataonderzoek is hier dan ook een belangrijke factor. Dit doen we door eerst te onderzoeken waar het zoekverkeer vandaan komt en via welke zoekwoorden wij naar voren zijn gekomen. Dit doen wij doormiddel van Google Search Console.

  Opvallende zoekopdrachten 

  Uit de gegevens van Google Search Console bleek dat er een toename was in het aantal zoekopdrachten die gerelateerd zijn aan 'Dierenlot' en 'Stichting Dierenlot.' Wat vooral opviel waren zoekopdrachten zoals 'salaris directeur Dierenlot' en varianten hiervan. Dit suggereert een groeiende nieuwsgierigheid naar de financiële aspecten van de stichting, in het bijzonder het salaris van de directeuren.

  Dierenlot opzeggen Google Search Console grafiek

  De Trigger op X

  Hoewel er geen recente nieuwsartikelen over Dierenlot waren, leidde een speurtocht op X naar de kern van de kwestie. Een tweet, waarin gevraagd werd naar het salaris van de directeuren van Dierenlot, kreeg een provocerend antwoord van het social media team van Dierenlot: "Hoe hoog is jouw uitkering?". Deze interactie werd snel opgepikt door een account met veel volgers, die een screenshot van de conversatie deelde. De tweet bereikte 68.000 weergaven en leidde tot negatieve reacties, waarbij veel mensen aangaven hun donaties aan Dierenlot te stoppen. Je zou verwachten dat een stichting die zich inzet voor dieren en afhankelijk is van donateurs, zich dan ook wat bescheidener opstelt. reactie van stichting dierenlot op X: hoe hoog is jouw uitkering

  Salaris directeuren schiet in het verkeerde keelgat

  Een kernpunt van de irritaties Stichting Dierenlot betreft het salaris van de directeuren. Veel mensen uitten hun ongenoegen over wat zij zien als een onevenredig hoog salaris binnen een non-profitorganisatie. In Nederland genieten stichtingen, waaronder ook Dierenlot valt, van verschillende belastingvrijstellingen, waardoor ze geen belasting betalen over hun inkomsten.

  Diep in de buidel tasten voor reclame

  In tijden van inflatie en stijgende huurprijzen schiet dit bij sommige mensen in het verkeerde keelgat. Vooral als zij ellenlange reclamespotjes voorbij zien komen rondom veelbekeken programma's. Reclame op televisie kost veel geld en dit betekent dat je diep in de buidel moet tasten om dit op de buis te krijgen. 

  Een kangoeroe in de natuur met een buidel vol geld

  De irritaties van reclamespotjes

  Een ander aspect dat naar voren kwam was de irritatie over de reclamespotjes van Dierenlot. Veel gebruikers gaven aan dat deze commercials hen stoorden, wat mogelijk bijdroeg aan de algemene negatieve perceptie van de stichting.

  Mensen willen heus wel doneren aan een stichting die dieren helpt, maar nu kregen zij het gevoel dat er meer geld gespendeerd werd aan campagnes, dan aan het helpen van dieren. Tel daarop het ongenoegen over de verdiensten van de directeuren en je hebt een broedplaats van irritaties en opzeggingen. 

  Een hond en en kat omgeven door twitter

  Stichting Dierenlot opzeggen

  Ben je donateur van Dierenlot maar ben je niet tevreden over hoe Dierenlot zich online en op TV ventileert? Dan kun je altijd je donatie opzeggen. 

  Landschap
  Golf