jongen met laptop

Deze vijf abonnementen werden het meest opgezegd in het derde kwartaal

  • auteur Jelle
  • Laatst geüpdatet:

Van streamingdiensten tot datingsites: de abonnementen vliegen je tegenwoordig om de oren. Dat een abonnement opzeggen nog niet altijd even makkelijk gaat, weten we bij 123opzeggen als geen ander. Wij zeggen maandelijks zo’n 2500 abonnementen op. Ben jij benieuwd welke abonnementen afgelopen kwartaal het meest zijn opgezegd? Ontdek het hier!

Inhoudsopgave

    Meest opgezegde abonnementen

    Of het nu gaat om financiële bezuinigingen of simpelweg de zoektocht naar iets beters: de redenen achter het opzeggen van abonnementen zijn divers. Klanten trekken de stekker abonnementen om uitgaven te beperken en gaan elders op zoek naar betere deals die passen bij hun huidige behoeften.

    In de maanden augustus, september en oktober van 2023 zijn er ook weer verschillende abonnementen opgezegd met 123opzeggen. De vijf meest opgezegde abonnementen van het derde kwartaal zijn de streamingdienst Netflix, huurplatform Rentola, datingsite Lexa Ourtime, Luxplus en huurplatform huurportaal.

    Meest opgezegde abonnementen 123opzeggen

    Netflix

    Dat Netflix met 328 opzeggingen in totaal op nummer een staat, is geen verrassing. De streamingdienst is al jaren een van de meest toonaangevende streamingdiensten van de wereld. En waar Netflix-abonnementen vroeger stormliepen, lijkt de aantrekkingskracht tegenwoordig wat af te nemen. Het aanbod bevat nu meer missers en minder knallers.

    Vooral bij de zogenaamde Netflix Originals, exclusieve series en films van het bedrijf, klagen velen over een gebrek aan kwaliteit. Daarnaast zijn er ontzettend veel concurrenten bijgekomen. Genoeg redenen om je Netflix-account op te zeggen!

    Rentola

    Op nummer twee, met in totaal 231 opzeggingen, staat huurplatform Rentola. Met name mensen die inmiddels een woning hebben gevonden of die ontevreden zijn over het aanbod van Rentola, hebben hun abonnement opgezegd. 

    Lexa Ourtime

    De datingsite Lexa Ourtime is speciaal voor 50-plussers die op zoek zijn naar de liefde. Deze datingsite staat met 188 opzeggingen op nummer drie. Radar ontdekte dat veel mensen ontevreden zijn over de datingsite. Zo zijn er veel nepaccounts die gebruikt worden om geld afhandig te maken. Ook zou Ourtime klanten manipuleren. Genoeg reden om je Lexa Ourtime abonnement snel op te zeggen dus. 

    Luxplus

    De nummer vier in dit rijtje is Luxplus; een abonnement waarbij consumenten korting krijgen op producten zoals parfum, make-up, andere persoonlijke verzorgingsproducten en huishoudelijke artikelen. Abonnees kunnen deze duizenden artikelen met korting aanschaffen. 

    Veel consumenten hebben dit abonnement opgezegd omdat ze te weinig bestelden of er helemaal niet van op de hoogte waren dat ze een abonnement hadden. Ook vinden sommige abonnees de kortingen niet voldoende om het abonnement te behouden. 

    Huurportaal

    Als laatste op ons lijstje van meest opgezegde abonnementen staat Huurportaal. Dit huurwoningplatform is maar liefst 129 keer opgezegd afgelopen maanden. Ook hier geldt dat veel mensen hun abonnement opzegden omdat ze een woning hebben gevonden, of omdat ze niet tevreden zijn met het aanbod van Huurportaal

    Abonnementen opzeggen met 123opzeggen

    Bij 123opzeggen snappen we dat je geen tijd wilt verliezen met ingewikkelde procedures. Daarom hebben we abonnementen opzeggen zo simpel mogelijk gemaakt. Volg de stappen, download de brief, en voilà! Bij 123opzeggen kun je de opzegbrief helemaal gratis downloaden. Maar we begrijpen ook dat je soms nét dat extra stukje gemak wilt.

    Abonnement opzeggen met de verzenddienst

    Naast de gratis opzegbrief bieden we ook een verzenddienst aan. Tegen een kleine vergoeding zorgen wij ervoor dat je abonnement opzeggen vlekkeloos verloopt. De opzegbrief wordt door ons verzonden en wij zorgen ervoor dat je opzegbrief bij het juiste adres aankomt!

    Meer dan alleen abonnementen opzeggen

    Op 123opzeggen kun je naast het abonnementen, nog veel meer opzeggen. Wil jij af van je energieverzekering, ben je uitgelezen in je tijdschriften, of wil je af van je telecomprovider? Wat voor verzekering, abonnement, lidmaatschap of contract je ook wilt opzeggen, 123opzeggen is je laatste stop voor een frisse start!

    Landschap
    Golf