Een geschilderde muur met een like

Meta Platforms biedt abonnementen aan voor Facebook en Instagram

 • auteur Madelon
 • Laatst geüpdatet:

Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft aangekondigd dat er betaalde abonnementen komen voor de social media Facebook en Instagram. Met een abonnement kunnen gebruikers onder andere hun account verifiëren en krijgen ze een verificatiebadge, zoals nu ook op Twitter het geval is. 

Inhoudsopgave

  Een geverifieerd account met een blauw vinkje

  Een voordeel van geverifieerde accounts is dat mensen echte profielen op Facebook en Instagram kunnen onderscheiden van nepaccounts. Gebruikers van de betaalde dienst krijgen een zogenaamd blauw vinkje op het profiel.

  Een blauwe vink tegen identiteitsdiefstal

  Volgens Zuckerberg biedt dit blauwe vinkje extra bescherming tegen identiteitsdiefstal en krijgen klanten met een betaald abonnement directe toegang tot klantenondersteuning. Abonnees moeten minimaal achttien jaar zijn en een identiteitsbewijs uploaden.

  Instagram geopend op een telefoon

  Wat kost een Meta abonnement?

  Het abonnement zal minimaal € 11,99 gaan kosten. De abonnementen voor iOS, geschikt voor producten van Apple zoals de iPhone, zullen naar verwachting iets duurder zijn. Het abonnement wordt binnenkort getest in Australië en Nieuw-Zeeland.

  Afhankelijkheid zorgt voor nieuwe cash cows

  Het gebruik van social mediaplatforms was tot nu toe meestal gratis. Omdat social mediabedrijven voor hun inkomsten afhankelijk zijn van advertenties zoeken platforms zoals Facebook en Instagram naar andere verdienmodellen. Of mensen bereid zijn om voor een geverifieerd account te betalen moet de praktijk nog uitwijzen.

  Wat zijn de meest populaire social media

  Social media zijn populair. Veel mensen gebruiken social media om contact te onderhouden met vrienden, familie, collega's en kennissen. Ook worden social media gebruikt voor entertainment, het verkrijgen van informatie en om invloed uit te oefenen. Een van de meest gebruikte social media is Facebook.

  Facebook geopend op een telefoon

  8,5 miljoen Insta gebruikers in Nederland

  Wereldwijd zijn er zo'n bijna drie miljard gebruikers, waarvan zo'n tien miljoen in Nederland. Instagram heeft wereldwijd meer dan één miljard gebruikers, waarvan achtenhalf miljoen in Nederland. In onderstaand overzicht vind je per social medium hoeveel gebruikers er zijn in Nederland: 

  Social mediaplatform Aantal gebruikers
  Facebook 6,9 miljoen
  Instagram 6,6 miljoen
  LinkedIn 5 miljoen
  YouTube 9,3 miljoen
  Twitter 3,5 miljoen
  TikTok 3 miljoen
  Snapchat 1,9 miljoen

  Hoe kan ik abonnementen opzeggen

  Heb jij een betaald abonnement op een social mediaplatform zoals LinkedIn Premium of YouTube Premium, maar maak je minder gebruik van de diensten en kun je wel toe met de functionaliteiten van een gratis account?Dan kun je je abonnement opzeggen.

  Online opzeggen

  Het opzeggen van betaalde social mediaprofielen gaat vaak gemakkelijk via de online klantomgeving.Je kunt ook een opzegbrief schrijven. Heb je liever niet te veel werk van de opzegging, kies dan voor de diensten van 123opzeggen. Daarmee is je opzegging van YouTube in LinkedIn zo geregeld.

  Abonnement opzeggen met 123opzeggen

  Vul de gevraagde persoonlijke informatie in op bovenstaand formulier, plaats je digitale handtekening en download de gratis opzegbrief. Print de brief vervolgens uit en verstuur deze. Zodra de klantenservice je opzegging heeft verwerkt ontvang je hiervan een schriftelijke bevestiging. Het is ook mogelijk om je opzegbrief door de verzenddienst van 123opzeggen te laten versturen. Hiervoor vragen we een kleine vergoeding.

  Conclusie

  Mark Zuckerberg, CEO van Meta, heeft aangekondigd dat er betaalde abonnementen komen voor Facebook en Instagram. Met deze abonnementen kunnen gebruikers hun account verifiëren en een verificatiebadge krijgen. Dit biedt extra bescherming tegen identiteitsdiefstal en geeft toegang tot klantenondersteuning.

  Landschap
  Golf