Het logo van Netflix is groot te zien op een moderne witte monitor.

Heeft Netflix je abonnement stopgezet? Dit is waarom

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Verschillende Netflix-gebruikers ontvingen afgelopen week onverwachts een e-mail met de boodschap dat hun abonnement is stopgezet. Wat is hiervan de oorzaak? En nog belangrijker: hoe krijg je je abonnement terug? Wij zochten het voor je uit.

Inhoudsopgave

  Om welke abonnementen van Netflix gaat het?

  Netflix heeft actie ondernomen door diverse abonnementen, die tussen 2015 en 2018 zijn gestart, te deactiveren. Deze maatregel is specifiek gericht op accounts die via de app op iPhone of iPad zijn aangemaakt en die het abonnement hebben afgesloten met Apple Pay. Het geldt dus niet voor alle abonnementen uit die periode.

  Een man met een shirt houdt zijn Iphone omhoog met daarop het Netflix logo te zien tegen een strakblauwe lucht.

  Conflicten met Apple

  De reden dat Netflix bepaalde accounts stopzet, heeft te maken met een conflict tussen Netflix, Apple en andere techbedrijven. Apple verdiende namelijk geld aan deze Netflix-abonnementen en daar is de streamingdienst het niet mee eens.

  Abonnementen worden gestopt

  Als je een Netflix-abonnement via de app op je iPhone of iPad afsloot, betaalde je via Apple's systeem. Dan ging jouw betaling voor het Netflix-abonnement elke maand via de App Store van Apple. Van dit bedrag hield Apple zelf 30% als commissie, en de rest stuurden ze door naar Netflix. Het streamingbedrijf stopte eind 2018 met het aanbieden van abonnementen via de Apple en de huidige abonnementen die zo afgesloten zijn, wil Netflix dus annuleren. Abonnees krijgen hierover een e-mail.

  Leestip: Het streamen van populaire series is inmiddels duurder dan een Tv-abonnement

  Hoe krijg je je abonnement terug?

  Heb je zo'n e-mail gekregen en wil je je Netflix-account herstellen? Dit is mogelijk door een alternatieve betalingsmethode, bijvoorbeeld een creditcard, aan je account toe te voegen. Houd er rekening mee dat je abonnement hierdoor iets duurder kan uitvallen, aangezien je voorheen een iets lagere prijs betaalde dan de huidige abonnementstarieven.

  Een man met een bril en vrouw met bruin haar liggen op bed terwijl ze Netflix kijken op hun laptop.

  Netflix Basic verdwijnt

  Netflix haalt de laatste tijd regelmatig het nieuws door de ingrijpende veranderingen die het bedrijf doorvoert. Zo heeft de streamingdienst ook bekend gemaakt dat het goedkoopste Basic-abonnement binnenkort stopt. In plaats daarvan wil Netflix een goedkoper abonnement met reclame op de markt brengen. Dit levert Netflix uiteindelijk meer inkomsten op.

  Meer weten? Bekijk dan eens: Netflix wil van goedkoopste Basic-abonnement af

  Netflix opzeggen

  Vind jij het Netflix-abonnement te duur geworden en wil je graag besparen op je maandelijkse lasten? Of ben je teleurgesteld over het aanbod en de kwaliteit van de content? Wat je reden ook is, Netflix zeg je eenvoudig op met de gratis opzegbrief van 123opzeggen. Vul je persoonlijke gegevens in. Download de gratis opzegbrief. Verstuur deze per post óf kies voor onze handige verzenddienst.

  Landschap
  Golf