Telefoon OpenAI ChatGPT

Geen abonnementen meer op ChatGPT Plus; dit zijn de alternatieven

 • auteur Madelon

ChatGPT heeft de wereld veroverd en is inmiddels niet meer weg te denken uit onze samenleving. De AI-tool van OpenAI staat bekend om zijn verbluffende vermogen om mensachtige teksten te genereren. Vooral de betaalde versie, ChatGPT Plus, heeft de lat aanzienlijk hoger gelegd in vergelijking met zijn voorgangers. De ongekende vraag naar ChatGPT Plus heeft OpenAI zelfs genoodzaakt tijdelijk te stoppen met het verkopen van abonnementen. Maar geen paniek: wij zetten de beste alternatieven voor je op een rij.

Inhoudsopgave

  ChatGPT Plus

  ChatGPT Plus tilt de AI-ervaring naar nieuwe hoogten. Deze premium versie biedt gebruikers onbeperkte toegang tot de krachtige tekstgeneratie van ChatGPT, die bijna niet te onderscheiden is van menselijke tekst. Daarnaast hebben abonnees toegang tot nieuwe functies en verbeteringen, waardoor ze altijd up-to-date blijven met de laatste ontwikkelingen.

  Bovendien krijgen ze toegang tot GPT-4 en dankzij de uitgebreidere dataset kan deze versie nog complexere vraagstukken beantwoorden. Van tekst schrijven, foto's en video's analyseren en generen, tot het coderen van software.

  Voor een ChatGPT abonnement, betaal je 23 euro per maand. En de vraag naar ChatGPT Plus is gigantisch. Zelfs zo groot, dat de abonnees te veel capaciteit gebruiken.

  man gebruikt ChatGPT op laptop

  Tijdelijke stop op premium ChatGPT abonnement

  Voor mensen die op het punt stonden ChatGPT premium aan te schaffen, is er dus slecht nieuws. Het is namelijk tijdelijk niet meer mogelijk om een betaald ChatGPT abonnement af te sluiten. In een recente post op X verklaarde Sam Altman, de CEO en medeoprichter van OpenAI: "We stoppen met nieuwe aanmeldingen voor ChatGPT voor nu. De druk op onze capaciteit sinds het DevDay-evenement is te groot." Geïnteresseerden kunnen zich registreren om op de hoogte te worden gesteld zodra OpenAI weer nieuwe abonnees accepteert.

  Alternatieven voor ChatGPT premium

  Nadat ChatGPT in november 2022 gelanceerd werd, zijn AI-tools en chatbots ontzettend populair geworden en er verschijnen steeds meer alternatieven voor ChatGPT Plus abonnementen op de markt. Inmiddels zijn er duizenden AI-tools die je kunnen ondersteunen en daar komen dagelijks nieuwe bij. De ontwikkelingen gaan snel, maar AI-tools zijn niet perfect. Vertrouw dus niet blindelings op de informatie die de chatbots verschaffen, maar controleer ook zelf of het klopt. 

  Zendesk

  Een van deze alternatieven is Zendesk. Deze AI-tool is vooral gericht op klantenservice en klantervaring. In vergelijking met andere beschikbare oplossingen zijn de Zendesk-chatbots eenvoudig in te stellen, zonder dat je daar technische vaardigheden voor nodig hebt. Bovendien zijn de chatbots vooraf getraind op klantenservice-interacties die specifiek zijn voor jouw branche.

  Bard

  Google heeft ook een eigen chatbot, genaamd Bard en deze kan voor verschillende doeleinde worden gebruikt. Dit omvat het schrijven van code, het genereren van afbeeldingen van het internet, het opstellen van een ondernemingsplan, of het schrijven van een roman. Tot nu toe lijkt Bard vooral zeer goed te presteren bij op wiskunde en logica gebaseerde vragen, maar de chatbot is nog experimenteel.

  Google Bard

  Scribe

  Scribe is een tool die wordt aangestuurd door AI en automatisch notities genereert tijdens vergaderingen. Je kunt het bijvoorbeeld instrueren om belangrijke punten en actie-items uit een vergadering te identificeren en samen te vatten.

  Perplexity AI

  Perplexity AI is een slimme chatbot die bekend staat om zijn brede algemene kennis. Deze tool ondersteunt zijn antwoorden met bronnen en citaten voor betrouwbare informatie. Perplexity AI introduceert de chatbot Niki, die bedrijven ondersteunt bij het verbeteren van hun klantenservice. Niki kan vragen beantwoorden, klachten afhandelen en zelfs boekingen verwerken.

  Beautiful AI

  Beautiful AI is een presentatietool aangedreven door AI die automatisch indrukwekkende presentaties en diavoorstellingen ontwerpt. Perfect voor als je niet zo goed bent in PowerPoint of Keynote. Geef simpelweg een instructie voor een dia, en de AI maakt het voor je.

  DeepArt

  DeepArt maakt gebruik van kunstmatige intelligentie om afbeeldingen om te zetten in kunstwerken. Je kunt bijvoorbeeld vragen om een foto te transformeren in de stijl van een bekend schilderij.

  Landschap
  Golf