Ruime verdubbeling aantal opzeggingen Forum voor Democratie

Ruime verdubbeling aantal opzeggingen Forum voor Democratie

 • auteur Jelle
 • Laatst geüpdatet:

Sinds de aankondiging van Thierry Baudet dat hij zich terugtrekt als lijsttrekker en partijleider van Forum voor Democratie regent het opzeggingen voor de politieke partij. De ophef die ontstond binnen jongerenafdeling JFvD zorgde eerder deze maand al voor een groei in het aantal uitschrijvingen, zowel bij FvD als bij de jongerentak. Binnen 24 uur na het bericht van Baudet verdubbelde het aantal gebruikers die Forum voor Democratie opzeggen wilden via 123opzeggen.

Inhoudsopgave

  Terugtrekken Baudet

  Baudet zegt met zijn opstappen de "ultieme politieke verantwoordelijkheid" te nemen. In de hoop dat “daarmee definitief deze hele nonsens stopt”, laat hij weten in een video op Twitter. Daarmee verwijst hij naar de opschudding binnen de partij die ontstond nadat antisemitisch en homofoob app-verkeer tussen twee leden van jongerenvereniging JFvD uitlekte. Naar alle waarschijnlijkheid volgen er binnenkort lijsttrekkersverkiezingen om een opvolger aan te wijzen.

  Ontbinden JFvD

  Het partijbestuur heeft gemeld een intern onderzoek naar de jongerenafdeling te starten. Onvoldoende maatregelen, volgens diverse topkandidaten, onder wie Kamerlid Theo Hiddema. Ze hamerden zelfs op ontbinding van de gehele jongerentak en eisten dat voorzitter Freek Jansen zou vertrekken. Hij zou te weinig hebben opgetreden tegen de extreemrechtse uitlatingen. Baudet vindt het op zijn beurt niet te begrijpen dat men het onderzoek niet wil afwachten. "We dreigen nu mensen al voor de bus te gooien, nog voordat we weten wat er is gebeurd."

  Redenen van opzeggen

  Veel opzeggingen voor Forum voor Democratie volgden toen JFvD in opspraak kwam. Volgens gebruikers van 123opzeggen zou de in 2015 opgerichte partij een ondermaatse reactie hebben gegeven op de kwalijke zaken die zich binnen de jongerentak afspeelden. Over een periode van 24 uur verwerkte 123opzeggen al meer opzeggingen dan in de gehele maand oktober. Standpunten in het coronadebat waren voor leden al eerder reden om hun vertrouwen te verliezen. FvD zou bovendien weinig steun bieden aan ouderen.

  Gebrek aan vertrouwen

  Teleurstelling en een gebrek aan vertrouwen in de partij worden door gebruikers genoemd als reden om af te zien van hun lidmaatschap. Ze zouden niet meer staan achter het partijbeleid. Het terugtrekken van Baudet als leider en lijsttrekker lijkt nu voor velen de druppel die de emmer doet overlopen. Wel blijft Baudet ontzettend populair bij zijn achterban en kan hij blijven rekenen op steun. Zijn zetel in de Tweede Kamer behoudt hij in ieder geval tot de nieuwe verkiezingen van maart 2021. De verwachting is echter dat FvD in de komende weken nog veel uitschrijvingen zal moeten verwerken.

  Forum voor Democratie opzeggen

  Wil jij jouw lidmaatschap bij Forum voor Democratie opzeggen? Dan zoek je een eenvoudige manier om van je lidmaatschap af te zien. Via 123opzeggen is dit zo geregeld. Zet jouw gegevens in onze opzegbrief. Alle verdere informatie die nodig is om jouw opzegging te verwerken, staat er al in. Je hoeft nu alleen nog maar te kiezen voor een verzendmethode. Wil je de brief zelf opsturen? Dan kun je ‘m gratis downloaden en zelf op de post doen. Kunnen wij dit voor je regelen? Voor een kleine vergoeding zorgen wij ervoor dat jouw opzegbrief zo snel mogelijk bij FvD op de mat ligt

  Landschap
  Golf