Staat het bedrijf er niet tussen, gebruik de algemene opzegbrief!

Vakbond lidmaatschap opzeggen

Er zijn verschillende redenen te verzinnen waarom jij je lidmaatschap van je vakbond op wilt zeggen. Misschien maak je wel helemaal nooit gebruik van de diensten van de vakbond, of ben je het niet meer eens met de uitgangspunten van de organisatie. Of je bent van branche gewisseld en van plan lid te worden van een andere vakbond. In sommige gevallen vinden mensen het gewoon zonde van hun geld om nog langer lid te zijn van een vakbeweging. Wat je reden ook is, het opzeggen van een vakbond is in een handomdraai geregeld op 123opzeggen.nl

CNV Onderwijs lidmaatschap opzeggen

Ben of was je werkzaam in het onderwijs? Dan is er een grote kans dat je ooit lid bent geworden van deze vakbond. CNV Onderwijs is namelijk dé vakvereniging voor mensen die (gaan) werken of hebben gewerkt in het onderwijs: basis- en voortgezet onderwijs, mbo en hbo. Afhankelijk van je leeftijd, situatie en beroep liggen de netto kosten voor een lidmaatschap van CNV Onderwijs tussen de 7 en 18 euro per maand. Werk je niet meer in het onderwijs? Of heb je een andere reden waarom je geen gebruik meer wilt maken van je lidmaatschap van deze vakbond? Dan is het verstandig om je lidmaatschap te annuleren. Dit doe je eenvoudig door de reeds geschreven brief van 123opzeggen.nl aan te vullen met je persoonlijke gegevens. Wij doen vervolgens de rest. Wij drukken je brief af en leveren deze volgens de jou geselecteerde wijze af bij CNV Onderwijs.

Niet meer betalen voor je vakbond lidmaatschap

Er zijn veel redenen waarom lidmaatschap van een vakbond nuttig kunnen zijn. Daarom zijn ook betrekkelijk veel mensen in Nederland lid van een vakbond. Toch is er een trend waar te nemen van steeds meer mensen die zich afkeren van vakbonden. Bijvoorbeeld omdat ze als zelfstandige aan het werk gaan of omdat ze niet meer geassocieerd willen worden met een vakbeweging. Zelfs al doen vele vakbonden heel goed werk voor het verbeteren van arbeidsvoorwaarden of CAO, niet iedereen wil meer lid zijn. Om het opzeggen van je lidmaatschap van de vakbond te vergemakkelijken hebben wij per beweging een standaardbrief opgesteld. Je hoeft enkel uw persoonlijke data in te typen in de daarvoor bestemde invoervelden, de bezorgwijze te selecteren en te betalen met iDeal of Paypal (onze kosten zijn erg laag) en je brief wordt door ons verstuurd. Je hoeft niet naar de brievenbus, geen postzegel te kopen en nog belangrijker: geen belletje te plegen met de klantenservice van je vakbond.

Geen lid meer zijn van FNV Bondgenoten

FNV Bondgenoten ontstond in 1979 uit een fusie tussen een van de oudste reeds bestaande vakbewegingen in Nederland. Het is tot vandaag de dag nog steeds een van de grootste en meest invloedrijke vakbonden. Toch is het tijd gekeerd voor vakbonden, simpelweg omdat het soort werk in Nederland niet meer hetzelfde is als in de hoogtijdagen van vakbewegingen. Deze ontstonden indertijd als gevolg van de industriële revolutie. Dit creëerde weliswaar veel nieuwe banen, maar deze waren over het algemeen zwaar, slecht betaald, met veel uren en slechte omstandigheden. Als resultaat gingen arbeiders zich verenigen om voor betere rechten te strijden. Vandaag de dag draait de Nederlandse economie steeds minder op industrie en meer op dienstverlening. Ook is er een sterk sociaal vangnet in Nederland aanwezig. De nood van vakbewegingen is dan ook lager dan voorheen. Niet zo verwonderlijk dus dat mensen hun lidmaatschap bij een vakbond op willen zeggen. In veel gevallen is het nodig om dit per brief te doen. Dit maakt 123opzeggen.nl heel makkelijk voor je in slechts drie (korte) stappen.

Snel en makkelijk uw vakbond lidmaatschap opzeggen

Op 123opzeggen.nl zegt je jou lidmaatschap van je vakbond snel en eenvoudig op. Hiervoor hoeft je helemaal niet veel te doen. Het is zelfs niet nodig om een telefoontje te plegen naar je vakbond. Kies de vakbeweging waar je je lidmaatschap van op wilt zeggen, vul je gegevens in (dit zijn slechts je naam en adresgegevens) en kies voor een bezorgings- en betalingswijze. Verder hoeft je helemaal niets te doen. Dit maakt geld besparen wel heel makkelijk! Wat voor reden je ook heeft om je lidmaatschap te annuleren, wij regelen dit voor je met onze reeds geschreven brieven die aan de wettelijke eisen voldoen. Wij printen de brieven, stoppen deze in een envelop, adresseren en frankeren en versturen deze voor je op. Kijk ook eens bij een van onze vele andere categorieën waarvoor wij een opzegbrief hebben opgesteld. Waarschijnlijk kun je tientallen tot honderden euro’s per jaar besparen voor zaken waar je geen gebruik meer van maakt maar die je nu nog wel automatisch betaalt.