Staat het bedrijf er niet tussen, gebruik de algemene opzegbrief!

Online leverancier van energie opzeggen

Wil je online jouw leverancier van energie opzeggen? Bij 123Opzeggen.nl doen we dat snel, voordelig en op de juiste manier. Door gebruik te maken van onze unieke opzegservice weet je zeker dat je jouw energie abonnement correct en op de juiste wijze opzegt. Zeker als het aankomt op ons energiecontract blijkt opzeggen best nog wel eens lastig. Uiteraard moet je hierbij rekening houden met je contract, en de looptijd hiervan.
Tegenwoordig is het energie maatschappijen zoals bijvoorbeeld Eneco, Energie Direct of Nuon niet meer toegestaan om jouw contract of abonnement stilzwijgend te verlengen. Dit geeft je als consument de vrijheid om ieder jaar te kunnen kiezen voor een andere energie aanbieder. Een groot voordeel van overstappen is dat het je behoorlijk wat oplevert. Zo kun je in de meeste gevallen een forse overstap premie verwachten.
Voordat je dit doet moet je jouw huidige energie abonnement dus wel tijdig en op de juiste manier opzeggen. 123Opzeggen.nl helpt je daar graag bij. Door middel van onze unieke opzegservice beëindig je jouw energie snel en eenvoudig online. Dit bespaart je behoorlijk wat tijd en administratief zoekwerk. Daarnaast ben je met onze online opzegbrief voor energie ook verzekerd van een snelle beëindiging van jouw energie abonnement.

Huidige energiecontract opzeggen en overstappen met 123Opzeggen.nl

Als je jouw huidige energiecontract wilt beëindigen, is het goed om te kijken naar de voorwaarden die daaraan gesteld zijn. Dit kan per energie aanbieder verschillen. De opzegtermijn voor energie is ook afhankelijk van het soort contract dat u destijds heeft afgesloten met de maatschappij. Zo kan het zijn dat energie van Oxxio, Woonenergie of Essent verschillende voorwaarden stelt aan de opzegtermijn.
Voordat je de overstap maakt naar een andere energieleverancier is het dus goed om hier naar te kijken. Energiemaatschappijen kennen namelijk verschillende soorten contracten. Hierbij kun je denken aan een contract met een onbepaalde looptijd, vaste looptijd of een energie abonnement met een stilzwijgende verlenging. Als je beschikt over energie met een onbepaalde looptijd, dan is de beëindiging vaak gratis. Je kunt dus binnen de wettelijke opzegtermijn van 30 dagen overstappen op een andere energieleverancier.
Wil je Eneco met vaste looptijd graag beëindigen en wil je overstappen op energie van Essent? Dan zit je in de meeste gevallen vast aan een opzegvergoeding. Dit komt omdat je jouw energie vroegtijdig stopzet. Deze boetes kunnen variëren van 50 tot 125 euro. In alle gevallen helpt 123Opzeggen.nl je graag bij het opzeggen van jouw energie. Met onze online opzegservice doe je dat snel en eenvoudig.

Energie contract met stilzwijgende verlenging opzeggen

Ben je in het bezit van een energie abonnement met stilzwijgende verlenging? Ook dan is beëindiging mogelijk. In dit geval zit je wel vast aan een opzegtermijn en een boete. Deze vaste looptijd neemt doorgaans een opzegvergoeding van 50 euro per afgenomen product met zich mee. Hierbij kun je denken aan gas of stroom. Opzeggen van de energie is dus wel mogelijk, alleen betaal je de maatschappij dan wel een opzegboete. Overstappen op energieleverancier neemt naast het opzeggen van je huidige energie dus best wel wat vraagstukken met zich mee.

123Opzeggen.nl maakt het beëindigen van jouw energie toch een stuk eenvoudiger en sneller. Doordat we beschikken over de juiste gegevens van vrijwel alle energieleveranciers, scheelt dit jou behoorlijk wat zoekwerk en onnodige tijd. Energie opzeggen van Nuon, Essent, Eneco of De Nederlandse Energie Maatschappij doe je dan ook het beste bij 123Opzeggen.nl. Op deze manier ben je er zeker van dat jouw energie abonnement op correcte wijze op wordt gezegd. Je staat niet voor vervelende verrassingen achteraf, en kunt met een gerust hart overstappen op een andere energieleverancier.

Boeteclausule

Als je wilt overstappen en jouw huidige energie wilt beëindigen, dan zijn er nog een aantal zaken waar je rekening mee moet houden. Om problemen in de toekomst te voorkomen is het belangrijk dat je bij de overstap kijkt naar de looptijd van het nieuwe contract. Natuurlijk zijn ook de boeteclausules daarbij van groot belang. Wat is het bedrag van de boete als je jouw nieuwe energie weer wilt stopzetten?
Ook de manier waarop de meterstanden moeten worden doorgegeven is iets om rekening mee te houden. Bij sommige energieleveranciers kan dit online, terwijl je dit bij de ander per post moet versturen. Welke energiemaatschappij je ook hebt, je energie opzeggen doe je veilig en makkelijk online met 123Opzeggen.nl. We zorgen er niet alleen voor dat jouw opzegbrief op correcte wijze wordt opgesteld, maar garanderen tevens een snelle verzending.